Friday, May 27, 2011

Ο ΝΟΜΟΣ "ΦΡΑΝΓΚΕΣΤΑΙΝ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ


Ο ΝΟΜΟΣ “ΦΡΑΝΓΚΕΣΤΑΙΝ” ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Ενώ συμμερίζομαι την αγανάκτηση του σχολιογράφου του “Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου” για τη σιωπή της “Διορθοδόξου επιτροπής βιοηθικής”, καλόν είναι να θυμόμαστε ότι όσον αλυσιτελής και ανεπαρκής και είναι η επιτροπή - και είναι δεν υπάρχει αμφιβολία - δεν παύει να είναι επιτροπή και τίποτα περισσότερο.

Ο εύστοχος χαρακτηρισμός “Νομοσχέδιο Φράγκεσταιν” για την “εικαζομένη συναίνεση” για τις μεταμοσχεύσεις θα έπρεπε πρώτιστα να απασχολήσει την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, επειδή είναι το αρμόδιο εκκλησιασιστικό όργανο αλλά και επειδή στην Ελλάδα υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης να ψηφίσει αυτό τον νόμο.

Και όμως! Δεν παρατηρείται καμιά κίνηση σοβαρής αντίδρασης εκ μέρους της Ιεραρχίας. Πρόσεξα ότι ο Αγιος Μεσογαίας εξέφρασε την αντίρρησή του αλλά πέραν του Σεβασμιότατου και ορισμένων ίσως άλλων υπάρχει γενικά μια παράξενη σιωπή.

Το πιο ακατανόητο από όλα είναι η συνέργεια και η σιωπή ΟΛΩΝ των ιεραρχών μας για την αναβολή της σύγκλησης της Συνόδου της Ιεραρχίας, όπου και θα έπρεπε και το νομοσχέδιο “Φράνγκεσταιν” και τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν επειγόντως την Εκκλησία, να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις.

Αυτό είναι το πραγματικό μας πρόβλημα και όχι τι λέγει ή τι κάνει μια επιτροπή, η οποία στην πιο καλή περίπτωση θα εξέδιδε ένα εμπεριστατωμένο υπόμνημα για το θέμα.

Αποφάσεις δεν εκδίδουν οι επιτροπές αλλά οι σύνοδοι των Ιεραρχών. Και η δική μας Σύνοδος και η Διαρκής και η της Ιεραρχίας υπνώττουν τον νήδυμο και αφήνουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συνομολογεί στα σκοτεινά παρασκήνια αθέμιτες συμφωνίες με τους άθεους που μας κυβερνούν.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το σχόλιο που μας έδωσε την αφορμή για το δικό μας σχόλιο.

*****

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΦΡΑΝΓΚΕΣΤΑΙΝ ΣΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ “ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ”
============

Έληξαν χθές οι "εργασίες" της συνάντησης της "Διορθόξου Επιτροπής Βιοηθικής" η οποία έγινε υπο την "αιγίδα" του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ορθόδοξο Ακαδημία της Κρήτης και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησίων απο όλο τον κόσμο, πλην της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Το ανακοινωθέν που εξεδόθη το υπογράφει ο Περγάμου Ιωάννης ο οποίος προήδρευσε και των εργασιών της συναντήσεως, δεν διαφέρει επι της ουσίας σε τίποτα απο τα "ανακοινωθέντα" διαφόρων "επιτροπών" που έχουμε κατά καιρούς διαβάσει.

Για άλλη μια φορά, ζέοντα και επίκαιρα ζητήματα, όπως αυτό του νομοσχεδίου "Φρανκενστάϊν", το οποίο σε λίγο θα ψήφίσει η Ελληνική Βουλή και σύμφωνα με το οποίο όλοι οι Έλληνες πολίτες μετατρέπονται σε ζωντανές "αποθήκες ανταλλακτικών" με το χυδαίο αιτιολογικό της "εικαζόμενης συναίνεσης στην δωρεά οργάνων", δεν υπήρχε ούτε ως απλή αναφορά στο σχετικό ανακοινωθέν αυτής της επιτροπής.

Αν λοιπόν μια "Διορθόδοξος Επιτροπή Βιοηθικής" περιορίζεται μόνο σε γλυκανάλατες προσεγγίσεις των δραστηριοτήτων της Νέας Εποχής τότε καλύτερα να πάψει να υφίσταται διότι όχι μόνο σκανδαλίζει τους πιστούς αλλά δίνει και το πρόσχημα στα κάθε είδους νεοταξικά επιτελεία να χρησιμοποιούν στον σχεδιασμό τους ακόμη και "χριστιανικά" καλύματα.

Κανένα μέλος της Εκκλησίας του Χριστού δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει για "βιοηθική" αν αυτή επι της ουσίας έχει αποκοπεί απο την "Χριστοηθική" της οποίας τα προστάγματα αποτυπώθηκαν άπαξ και διά παντός απο τον ίδιο τον δι’ ημάς Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριο Ιησού Χριστό.

Το πιό βαρύ όμως "πρόσταγμα" είναι εκείνο που απευθύνεται στους διαδόχους των Αγίων Αποστόλων και ποιμένες της Εκκλησίας, να είναι δηλαδή "εις τύπον και τόπον Χριστού".

ΠΗΓΗ:

Ορθόδοξο Παρατηρητήριο

No comments:

Post a Comment