Monday, May 23, 2011

ΟΙ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ








ΟΙ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========


Η Αμερικανική κοινωνία - προς τιμή της - δεν αφήνει το θέμα των εκτρώσεων να ξεχαστεί, απλά και μόνον επειδή υπάρχει η ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου το 1973 που νομιμοποίησε τις εκτρώσεις.


Νομοθετικά σώματα σε διάφορες Πολιτείες προσπαθούν έκτοτε συνεχώς - κάτω από την ασφυκτική πίεση “ομάδων πίεσης” - να ανατρέψουν στην πράξη τη δικαστική απόφαση.


Η έκτρωση ονομάζεται, από τους οπαδούς της, “δικαίωμα της γυναίκας να επιλέξει”!!! Να επιλέξει τι; “Τον τερματισμό της κύησης,” απαντούν και με αυτό νομίζουν ότι προασπίζονται τα δικαιώματα της γυναίκας χωρίς να ενδιαφέρονται ποσώς ότι με αυτή την “επιλογή” δολοφονείται μια αθώα ανθρώπινη ύπαρξη.


Η πατρίδα μας - Ελλάδα και Κύπρος - έχουν καταντήσει ένα σκέτο σφαγείο όπου εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα θανατώνονται καθημερινά με τις πιο μακάβριες μεθόδους.


Και όμως! Δεν υπάρχει σχεδόν καμιά σοβαρή αντίδραση στο μαζικό φρικαλέο έγκλημα που συντελείται κατά αθώων ανυπεράσπιστων υπάρξεων και αποστερεί τον Ελληνισμό από τη δυνατότητα της επιβίωσης.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΤΟ ΤΕΞΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΣ ΣΕ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ

=============

H πολιτεία του Τέξας αποφάσισε με νόμο να υποβάλλονται οι έγκυες σε υπερηχογράφημα προτού προχωρήσουν σε έκτρωση, έτσι ώστε να αποτρέπονται οι αμβλώσεις. Τον νόμο υπερψήφισαν και τα δύο νομοθετικά σώματα της πολιτείας (Βουλή και Γερουσία) όπου επικρατούν οι Ρεπουμπλικανοί.

Ο γιατρός πρέπει να υποβάλλει την έγκυο σε υπερηχογράφημα για να της δείχνει το έμβρυο και να τη βάζει να ακούσει τον χτύπο της καρδιάς του. Πρέπει ακόμη να της εξηγεί τι δείχνει το υπερηχογράφημα. Οι εξαιρέσεις από αυτή τη διαδικασία που δικαιολογούνται από τον νόμο είναι οι περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας και σοβαρών παθήσεων στο έμβρυο.

Δεν έλειψαν ωστόσο οι εντονότατες αντιδράσεις κατά του νόμου ο οποίος ουσιαστικά στρέφεται κατά της ιστορικής απόφασης Ρόου εναντίον Ουέιντ. Το 1973 το Ανώτατο Δικαστήριο νομιμοποίησε τις αμβλώσεις, αν και στη συνέχεια πολλές πολιτείες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο άρχισαν να εισάγουν περιορισμούς στο δικαίωμα των γυναικών, χωρίς πάντως να προχωρούν σε διατάξεις αντίθετες με την απόφαση του Δικαστηρίου.


ΠΗΓΗ:



Ακτίνες,


«Το Βήμα online»

No comments:

Post a Comment