Saturday, May 28, 2011

ΟΡΘΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΓΙΕ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ












ΟΡΘΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΓΙΕ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας Δαμασκηνός διερμήνευσε την μεγάλη απογοήτευση και την πλήρη αγανάκτηση του ποιμνίου του στη Θράκη, αλλά και των Πανελλήνων για την προκλητική ενέργεια της μαντάμ Ερντογάν να επισκεφθεί την ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων τη Θράκη για να παραστεί μάλιστα στον εορτασμό της περιτομής του γυιου του εξτρεμιστή τουρκόφρονα ηγέτη Σαδίκ.


Διαμαρτύρεται ο Σεβασμιότατος - και δικαίως - για την ασέβεια της χανούμισσας και λέγει αυτά που πρέπει να ακούσει η κυβέρνηση των εθνομειοδοτών που μας κυβερνά.


Καλωσορίζουμε - με όλη μας την καρδιά - την ορθή διαμαρτυρία του Αγίου Μαρωνείας, αλλά θα θέλαμε ο Σεβασμιότατος να είναι εξίσου ευαίσθητος με όλα τα καίρια θέματα που απασχολούν την Εκκλησία.


Η επίσκεψη της Τουρκάλας είναι ασφαλέστατα πρόκληση, αλλά μήπως η στάση του Σεβασμιότατου Ξάνθης, ο οποίος μετήλθε κοινή ποιμαντική δράση με τον Μουφτή της Ξάνθης, για να μην κινδυνεύσουν, όχι μόνον οι χριστιανοί, αλλά και οι Μουσουλμάνοι από τους Ιεχωβίτες, δεν είναι αντεθνική και οικουμενιστική πρόκληση που έπρεπε να στηλιτεύσει ο Σεβασμιότατος;


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ: “ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ”


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη

=====================


Την έντονη αντίδρασή του για την πρόσφατη περιοδεία της συζύγου του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν – Εμινέ Ερντογάν στη Ροδόπη, εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Δαμασκηνός.

Ο Μητροπολίτης Κομοτηνής μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η σύζυγος του πρωθυπουργού της Τουρκίας επέλεξε τας ημέρας τιμής της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου δια να πραγματοποιήση επίσκεψιν εις την περιοχή μας και μάλιστα δια να συμμετάσχη εις τον εορτασμό της περιτομής του τέκνου του υιού του γνωστού εξτρεμιστού παράγοντα της μουσουλμανικής μειονότητας Σαδίκ Αχμέτ.

Επί πλέον επεδόθη εις την άσκησην προπαγάνδας των ανθελληνικών θέσεων της Τουρκίας περί τουρκικής μειονότητας κ.λ.π. Ταύτα συνιστούν απαράδεκτον πρόκλησιν εις βάρος της ελληνικής Πολιτείας και του ελληνικού ορθόδοξου πληθυσμού της περιοχής μας, πρόσθεσε ο κ. Δαμασκηνός.

Ο γηραιός Ιεράρχης, σε άλλο σημείο τόνισε: Διερμηνεύοντες τα αισθήματα του ποιμνίου της καθ ημάς ιεράς Μητροπόλεως διαμαρτυρόμεθα εντονότατα και καλούμε τας αρμοδίας ελληνικός αρχάς να προβούν εις τας ενδεδειγμένος εντός των πλαισίων του διεθνούς δικαίου ενεργείας προς αποσόβηση τοιούτων απαραδέκτων προκλητικών ενεργειών επί του ελληνικού εδάφους της Θράκης.

Υπογραμμίζομεν ότι κατά το παρελθόν ας παρόμοιας περιστάσεις ενεργήσαμεν πυροσβεστικώς αλλ' όμως ήδη έχει εξαντληθεί η υπομονή ημών και ως εκ τούτου δεν δυνάμεθα να συνεχίσωμεν την τακτική αυτήν, ανέφερε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κομοτηνής.



ΠΗΓΗ:



Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment