Tuesday, May 24, 2011

ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣΤΑ!!!



ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣΤΑ!!!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Διαβάζουμε στο καλό ιστολόγιο "Ακτίνες" που παραθέτει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό:


“Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, στις 22 Μαΐου 2011, οι αντιπροσωπείες των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών τέλεσαν χωριστές Θείες Λειτουργίες. Η Ρωσική αντιπροσωπεία με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας τέλεσε Θεία Λειτουργία στο χώρο της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τζαμάικα. Οι υπόλοιποι ορθόδοξοι σύνεδροι συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στο παραχωρηθέν Ρωμαιοκαθολικό Παρεκκλήσιο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που βρίσκεται πλησίον του χώρου διεξαγωγής των εργασιών της Συνδιάσκεψης. Τη θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Κλάψης και ο Διάκονος Νήφων”.


Διερωτόμαστε με πολύ πόνο και ειλικρινή απογοήτευση.


Πήγαν να δώσουν στους αιρετικούς το μήνυμα της ειρήνης που βιώνει η Ορθοδοξία και όμως ο ρωσικός εθνοφυλετισμός δεν μπόρεσε να μην κάνει και εκεί το θαύμα του.!!!


Ευχάριστο το ότι δεν προσκλήθηκαν αιρετικοί στις Ορθόδοξες Θείες Λετουργίες και το ότι δεν πήγαν οι Ορθόδοξοι αντιπρόσωποι να συμπροσευχηθούν στις λατρευτικές συνάξεις άλλων δογμάτων, αλλά να πάρει η ευχή, δεν μπορούσαν οι Ρώσοι αντιπρόσωποι να συμμετάσχουν στη διορθόδοξη λειτουργία που έγινε;


Δεν περνά μέρα - δυστυχώς - να μην ακούσουμε και νέο κρούσμα εθνοφυλετισμού. Δεν φτάνει που η παρουσία των Ορθόδοξων αντιπροσώπων συνιστά οικουμενιστικό έκτροπο, αφού συμμετέχουν σε συνέδριο που διοργανώνει το Π.Σ.Ε. - Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (γράφε αιρέσεων) - ζημιώνουν επιπλέον την πίστη μας με την αδυναμία τέλεσης κοινής Θείας Λειτουργίας.!!!


Και ποιος θα τους πιστέψει μετά όταν θέλουν στα πορίσματα του συνεδρίου να περιλάβουν και την ακόλουθη ωραία στα λόγια - πλήν όμως όχι στην πράξη - παράγραφο:


“Η τελευταία αύτη διαπίστωσις μας οδηγεί αβιάστως εις την βαθυτέραν σύλληψιν της ιδιοτύπου συμβολής της Ορθοδοξίας εις την μεταξύ των λαών αλληλεγγύην και καλλιέργειαν της προς αλλήλους αδελφοσύνης. Πράγματι, αι Ορθόδοξοι Εκκλησίαι έχουν την δυνατότητα να συμβάλλουν διά της καλλιεργείας του εκκλησιαστικού πληρώματος και γενικώτερον του λαού καθώς και διά της όλης πνευματικής των δραστηριότητος εις μίαν μεταβολή προς το ηπιώτερον του γενικού κλίματος και φρονήματος. Ενταύθα πρόκειται περί ποικίλων πνευματικών δυνατοτήτων διαφερουσών εκείνων των διεθνών οργανισμών και των κρατών. Αι δυνατότητες αύται εκπηγάζουν εκ της φύσεως της Εκκλησίας, αποβλέπουν εις ουσιαστικώτερα και μονιμώτερα αποτελέσματα εις τα ζητήματα ειρήνης και αδελφοσύνης, και πρέπει να αναπτυχθούν εις το μέγιστον δυνατόν. Εδώ διανοίγεται ευρύ στάδιον διά τας Ορθοδόξους Εκκλησίας, δεδομένου ότι αύται ως ουσιαστικόν στοιχείον της εκκλησιολογικής και κοινωνικής διδασκαλίας των προβάλλουν εις τον διεσπασμένον κόσμον το ιδεώδες της λατρευτικής, της ευχαριστιακής κοινωνίας.”


Με άλλα λόγια! Πήγαν να προβάλουν την ευχαριστιακή ενότητα που ζει η Ορθοδοξία και έδωσαν στους ετερόδοξους σκληρό μάθημα εθνοφυλετισμού.!!!


Οντως! Δίνεται ορθόδοξη μαρτυρία στους διαλόγους με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους!


Πόσο μακρυά από την αλήθεια της Εκκλησίας μας οδηγεί ο ρωσικός εθνοφυλετισμός!


ΠΗΓΗ:


Ακτίνες,


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

1 comment:

  1. Δυστυχώς ο ρωσσικός εθνοφυλετισμός είναι αυτός που οδηγεί την ρωσσική διοικούσα εκκλησία με μαθηματική ακρίβεια σε ένα μεγάλο σχίσμα από τις υπόλοιπες κατά τόπους εκκλησίες! Ας προσπαθήσει ο καθένας από το πόστο όπου μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα.

    ReplyDelete