Wednesday, May 18, 2011

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ









Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Δεν πρόκειται απλά για το ανοίκειο και αχρείαστο και προκλητικό της επίθεσης του Σεβασμιότατου Ζακύνθου Χρυσόστομου προς τον κατάφωρα αδικημένο μαρτυρικό Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημο.

ΑΣΤΟΧΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ
_________

Ο χαρακτηρισμός του Σεβασμιότατου Αττικής ως “Μπιν Λάντεν της Ορθοδοξίας” είναι εντελώς άστοχος.

Ο Σεβασμιότατος αγωνίζεται να αποκαταστήσει το δίκαιο - ύστερα από 37 χρόνια συνεχούς αδικίας - με νόμιμες διαδικασίες, που του παρέχουν οι Ιεροί Κανόνες, οι ελληνικοί νόμοι και ο Καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μπιν Λάντεν ήταν ένας αδίστακτος τροκοκράτης, που δεν σεβόταν κανένα νόμο, και ο οποίος οδήγησε στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους.

Αρα ο παραλληλισμός με τον Σεβασμιότατο Αττικής είναι ατυχέστατος.

ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΦΑΓΙΑΣΤΕΣ ΤΩΝ 12 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ
____________

Ο χαρακτηρισμός “Μπιν Λάντεν” πρέπει να αποδοθεί σε αυτούς, οι οποίοι σφαγίασαν τους 12 αδιάβλητους Μητροπολίτες και παρά πάσαν έννοιαν νόμου, κανόνων και ηθικής αρνήθηκαν - και ακόμη αρνούνται- να τους αποκαταστήσουν μέχρι σήμερα.

Αρα ο χαρακτηρισμός “Μπιν Λάντεν” επιστρέφεται στο Σεβασμιότατο Ζακύνθου, ο οποίος ταυτίζεται με τους σφαγιαστές των 12 Μητροπολιτών.

Αλλά το θέμα δεν μένει μέχρις εδώ.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ
___________

Ο Σεβασμιότατος Ζακύνθου μιλά για την ετοιμασία για το μεγάλο ταξίδι, που κάνει ο ίδιος, σε αντίθεση με το Σεβασμιότατο Αττικής, ο οποίος - κατά τους ισχυρισμούς του Αγίου Ζακύνθου - δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί, επειδή είναι αφοσιωμένος στον αγώνα για την αποκατάσταση στο θρόνο του.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Καταρχήν πόσο πειστικός νομίζει ο Σεβασμιότατος Ζακύνθου ότι είναι όταν λέγει ότι ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι;

Αναίρεσε ποτέ τις κακόδοξες θέσεις που διατύπωσε για τις προγαμιαίες σχέσεις στο πορνοπεριοδικό “Πένθχαουζ”;

Οχι βέβαια!

Αρα, αν Κύριος ο Θεός “εκζητήσει την ψυχήν του ταύτη τη νυκτί”, ποιαν απολογία θα έχει για την “γυμνή τη κεφαλή” διατύπωση κακοδοξίας, την οποία ουδέποτε αναίρεσε; Επομένως τι είδους προετοιμασία κάνει για το μεγάλο ταξίδι ο Σεβασμιότατος Ζακύνθου, αφού έχει στο παθητικό του τη διατύπωση αίρεσης;

ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ;
__________

Ο ίδιος ομολογήσε - στο πρόσφατο παρελθόν- ότι οι Αρχιεπίσκοποι Χριστόδουλος και Ιερώνυμος ξεγέλασαν το Σεβασμιότατο Αττικής, επειδή είναι - κατά τον ισχυρισμό του - “αφελής”. Εξασφάλισαν τη συνδρομή του για να εκλεγούν Αρχιεπίσκοποι, χωρίς να προχωρήσουν σε υλοποίηση των υποσχέσεων που του έδωσαν.

Επομένως τι είδους προετοιμασία κάνει, για το μεγάλο ταξίδι, ο Σεβασμιότατος Ζακύνθου, αφού όχι μόνον δεν συντελεί στην αποκατάσταση της αδικίας, αλλά κάθε τρις και δύο βγαίνει να περιλούσει με ανοίκειους χαρακτηρισμούς τον αδικηθέντα επίσκοπο, ο οποίος εξεβλήθη παρά πάσαν έννοια ηθικής ή δικαίου από το θρόνο του και ο οποίος υφίσταται ακόμη την αδικία με τη συνδρομή του Αγίου Ζακύνθου;

Παραθέτουμε στη συνέχεια το κείμενο που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΖΑΚΥΝΘΟΥ: “Ο ΓΚΑΤΖΙΡΟΥΛΗΣ ΤΟ “ΠΑΙΖΕΙ” ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ”

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
===============


Λάβρος κατά του Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου (Γκατζιρούλη), είναι με σημερινή δήλωσή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος.
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σε κάθε φύλλο της λεγόμενης “Ελεύθερης Πληροφόρησης” (το δικαίωμα του εν λόγω αυτοπροσδιορισμού δόθηκε στον καθένα μετά τη μεταπολίτευση) ο υπερήλικας εκδότης της, κανονικώς απομονωμένος από την Ελλαδική Εκκλησία, επιμένει ότι είναι Μητροπολίτης μιάς ευρύτατης περιοχής της Αττικής γης, στην οποία πλέον υπηρετούν τέσσερις Μητροπολίτες, εκλεγέντες ψήφοις κανονικαίς από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατασταθέντες με αναγνωρίσεις του Κράτους και με αποδοχή τους από τον λαό επί 44 χρόνια.»
«Η προκεχωρημένη ηλικία του Απομονωμένου τα δικαιολογεί όλα αυτά! Στο κρησφύγετο του το “παίζει” Μπιν Λάντεν της Ορθοδοξίας. Τι να του πει κανείς και τι πρόκειται από αυτά να καταλάβει; Πληρώνει τις επιλογές του. Ναι, ο Ζακύνθου είναι συγκυβερνήτης του Καραβιού της Ελλαδικής Εκκλησίας και τραβάει κουπί μαζί με άλλους ογδόντα Αδελφούς», προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος.
Εν συνεχεία αναφέρει: «Ο Ακοινώνητος πνίγεται στα απόνερα, που έφτιαξε από τα νιάτα του στα παρεκκλησιαστικά “μπουντρούμια”. Ο Ζακύνθου, σε πλήρη δικαιωμένη διακονία πλέον των πενήντα ετών και με δυνάμεις ανεξάντλητες, φεύγει στα εβδομήντα δύο χρόνια του από την ενεργό διακονία και πάει στα μετόπισθεν.»
«Ο Γκατζιρούλης, στα ογδόντα τέσσερα, παλεύει για τον θρόνο, τα μεγαλεία του οποίου ακόμη τον θέλγουν και δεν μπορεί να βρει χρόνο ετοιμασίας για το Μεγάλο Ταξίδι. Όπως έστρωσε ζει, έτσι και θα κοιμηθεί», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ζακύνθου.

ΠΗΓΗ:

Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ρομφαία”

1 comment:

  1. Νομίζω,να ξανακάνει μία συνέντευξη στο εν λόγο περιοδικό και να απολογηθεί και να ζητήσει συγνώμη για τις αιρετικές του διατυπώσεις....και να τον κάνουν και πρωτοσέλιδο!!!

    ReplyDelete