Tuesday, May 31, 2011

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ



Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Η είδηση ότι ο Μακαριότατος δέχθηκε σε ακρόαση τον πρόεδρο του Σύριζα δεν αποτελεί ασφαλώς είδηση.

Μόνον σημαντική δεν μπορεί να θεωρηθεί η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρόεδρο ενός αντιχριστιανικού - με την όλη σημασία του όρου - κόμματος.

Και όμως η συνάντηση του Μακαριότατου με τον κ. Τσίπρα είναι τελικά είδηση - και μάλιστα πολύ σημαντική - επειδή η φωτογραφία του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Ρομφαία” δείχνει τον Μακαριότατο όρθιο και ευθυτενή και με χαμόγελα ευτυχίας να υποδέχεται τον εκκλησιομάχο πρόεδρο του Σύριζα.

Αρα αυτό σημαίνει ότι το στραμπούληγμα του Μακαριότατου δεν είναι πια και τόσο επώδυνο και αβάστακτο ώστε να αδυνατεί ο - διά τας αμαρτίας ημών - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - να προεδρεύσει της Συνόδου της Ιεραρχίας για να αντιμετωπιστούν όλα τα σοβαρά θέματα που εκκρεμούν και που χρήζουν άμεσης δραστικής λύσης.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος πρέπει να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλία σύγκλησης της Ιεραρχίας για να αντιμετωπιστούν τα ακανθώδη προβλήματα που βρίσκονται μπροστά μας!

Συνειδητοποιούν οι Ιεράρχες μας ότι θα καταστούν συνένοχοι του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου αν οδηγήσουν τη Σύνοδο της Ιεραρχίας σε απραξία;

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση και ένα άρθρο που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ - ΤΣΙΠΡΑ
=========

Με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο κ. Τσίπρας συζήτησαν για τις τρέχουσες κοινωνικές εξελίξεις και για το ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία στην ανακούφιση των πλέον αδυνάμων μελών της κοινωνίας μας.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα διήρκησε περίπου 35' λεπτά.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο ειδήσεων "Ρομφαία"


*****

ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΟΥ - ΤΙ ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ;

Του ιστολογίου “Θρησκευτικά”
===========

Συμπληρώθηκε σήμερα ακριβώς ένας μήνας από τότε που πραγματοποιήθηκε στην Πεντέλη η πανελλήνια συνάντηση Θεολόγων με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου και Μητροπολίτων. Στη συνάντηση εκείνη κρίθηκε αναγκαία η υποχρεωτική δίωρη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, στην Γενική και Τεχνική Εκπαίδευση και «εκφράστηκε η εμπιστοσύνη των εκπροσώπων των Θεολογικών Σχολών, Ενώσεων και Συνδέσμων στους μέχρι τώρα χειρισμούς της Ιεράς Συνόδου και ζητήθηκε ομόφωνα τόσον ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, όσον η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προς την Πολιτεία, για την προώθηση της ανωτέρω θέσεως».

Ως γνωστόν ο Αρχιεπίσκοπος λίγες μέρες μετά την συνάντηση της Πεντέλης έθεσε το ζήτημα των Θρησκευτικών στον πρωθυπουργό κατά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου και παρουσία της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Όμως όχι απλώς δεν έλαβε καμία κυβερνητική διαβεβαίωση για το θρησκευτικό μάθημα αλλά αντιθέτως βρέθηκε αντιμέτωπος με την αδιαλλαξία της Υπουργού Παιδείας που υπεραμύνθηκε του σχεδίου της για το Νέο Λύκειο.

Μετά ταύτα ακολούθησε συνεδρίαση της ΔΙΣ, του Αρχιεπισκόπου απουσιάζοντος λόγω του τραυματισμού του. Δεν έγινε γνωστό όμως αν η Σύνοδος προέβη σε κάποια περαιτέρω ενέργεια προς το Υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Υπήρξε κάποια κίνηση άραγε; Κι αν ναι, γιατί δεν έγινε γνωστή; Αν πάλι δεν υπήρξε καμία απολύτως κίνηση, πότε άραγε περιμένουν οι Συνοδικοί να αντιδράσουν; Όταν το Νέο Λύκειο θα είναι νόμος του κράτους;

Εφόσον οι μέχρι σήμερα κινήσεις και αντιδράσεις απεδείχθησαν αναποτελεσματικές σε ποιες δραστικές κινήσεις και ενέργειες σχεδιάζει να προβεί η Σύνοδος, οι Θεολογικές Σχολές, οι Ενώσεις Θεολόγων, ώστε να ανατραπεί το κυβερνητικό σχέδιο υποβάθμισης των Θρησκευτικών στο Λύκειο; Αν οι μεταξύ των Θεολόγων και της Εκκλησίας ανταλλαγές απόψεων δεν οδηγούν σε κανένα είδος πίεσης προς την κυβέρνηση και αντίδρασης στα σχέδια των κρατούντων τότε «οὐδὲν ὠφελεῖ ἀλλὰ μᾶλλον θόρυβος γίνεται» και η οριστική υποβάθμιση του θρησκευτικού μαθήματος θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.


ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment