Tuesday, May 17, 2011

ΝΕΑ ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΤΟ 2013


ΝΕΑ ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΤΟ 2013


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Πυκνώνουν - δυστυχώς - τα κακά μαντάτα ότι επίκειται πρόσκληση στον Πάπα να συμμετάσχει στους εορτασμούς για το Ιωβηλαίο των 1700 χρόνων από την υπογραφή του Διατάγματος των Μεδιολάνων.


Αυτή τη φορά οι ειδήσεις μας έρχονται από την πλευρά των Παπικών. Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄στέλλει Παπικό “επίσκοπο” για επίσκεψη στη Σερβία ως «μέρος των προετοιμασιών για την επέτειο των 1700 ετών από το Διάταγμα των Μεδιολάνων το 2013 στη Νις. To πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Βελιγραδίου Stanislav Hocevar και τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο για το ενδεχόμενο επίσκεψης του Πάπα ΙΣΤ στη Σερβία.”


Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι ο Αγιος Θεός θα λαλήσει αγαθά εις την καρδίαν των Σέρβων Ιεραρχών για να εμποδίσουν μια αποτρόπαια οικουμενιστική ενέργεια, η οποία θα διαπομπεύσει την Ορθοδοξία, θα προωθήσει στο ακρότατο σημείο τον λεγόμενο “λαικό Οικουμενισμό” και θα παγιώσει και θα διευρύνει το σχίσμα στους κόλπους της Σερβικής Εκκλησίας.


Πολλώ μάλλον αν η έλλειψη σύνεσης φτάσει στο ακρότατο σημείο του αφορισμού του Σεβασμιότατου κ. Αρτεμίου και των οπαδών του όπως ορισμένοι Σέρβοι ιεράρχες φέρονται να επιθυμούν.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΣΕΡΒΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 1700 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ


============


Ο Ρωμαιοκαθολικός “επίσκοπος” Alois Schwarz της Επισκοπής Gurk, Αυστρίας με αντιπροσωπεία 20 “κληρικών” της “επισκοπής” του επισκέπτεται τη Σερβία.


Ο Alois Schwarz τοποθετήθηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ, “επίσκοπος” της Επισκοπής Gurk στις 22 Μαΐου του 2001. Σύμφωνα με ανακοίνωση σκοπός του ταξιδιού είναι «να ενισχυθεί η Ρωμαιοκαθολική “Εκκλησία” στη Σερβία».


Η επίσκεψη μάλιστα θεωρείται «μέρος των προετοιμασιών για την επέτειο των 1700 ετών από το Διάταγμα των Μεδιολάνων το 2013 στη Νις.


To πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Βελιγραδίου Stanislav Hocevar και τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο για το ενδεχόμενο επίσκεψης του Πάπα ΙΣΤ΄ στη Σερβία.



ΠΗΓΗ:


Ακτίνες

No comments:

Post a Comment