Sunday, May 22, 2011

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Η ανακοίνωση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων των βουλευτικων εκλογών, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κύπρο, μας οδηγεί στα ακόλουθα συμπεράσματα.


ΤΟ Α.Κ.Ε.Λ.

_______


Το Α.Κ.Ε.Λ. αύξησε ελάχιστο τα ποσοστά του, σε σχέση με τις εκλογές του 1976, παρόλον ότι ασκεί την εξουσία και έχει προβεί σε ένα όργιο κομματικών διορισμών και παρόλον ότι έκανε άγρια εκμετάλλευση - προς ίδιον όφελος - της παραμονής του στην εξουσία.


ΤΟ ΔΗ.ΣΥ.

_________


Το ΔΗ.ΣΥ. αύξησε πολύ τα ποσοστά του, παρόλον ότι ήταν στην αντιπολίτευση, και ο κρατικός μηχανισμός όλη αυτή την περίοδο λειτουργούσε σε βάρος του.


ΤΟ ΕΥΡΩ.ΚΟ.

________


Το ΕΥΡΩ.ΚΟ. μείωσε τα ποσοστά του - σε μεγάλο βαθμό- επειδή οι ηγέτες του δεν έπεισαν ότι είναι άνθρωποι φερέγγυοι. Θεωρήθηκαν - και δίκαια - ως άνθρωποι που δημιούργησαν ή για να ακριβολογούμε εντάχθηκαν και κατέλαβαν κόμμα, για να λύσουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς με τον κ. Αναστασιάδη του ΔΗ.ΣΥ..


Πολλοί που θα ήθελαν να ψηφίσουν το ΕΥΡΩ.ΚΟ., δεν το έκαναν επειδή δεν μπορούν να συγχωρέσουν στην ηγεσία αυτού του κόμματος ότι στην εκλογική αναμέτρηση μεταξύ Κασουλίδη και Χριστόφια, στις προεδρικές εκλογές, τήρησαν “ουδετερότητα”, δηλαδή ψήφισαν Χριστόφια.


Η Ε.Δ.Ε.Κ.

_________


Η Ε.Δ.Ε.Κ. (σοσιαλιστικό κόμμα) διατήρησε σχεδόν αλώβητα τα ποσοστά της επειδή είχε τη συνέπεια να φύγει από την προδοτική κυβέρνηση Χριστόφια και να καταγγείλει τους προεδρικούς χειρισμούς, που καταβαράθρωσαν το Κυπριακό. Οι πολίτες της έδωσαν αυξημένα ποσοστά επειδή αναγνώρισαν ότι έβαλε το εθνικό θέμα πάνω από το κομματικό και προσωπικό συμφέρον.


ΤΟ ΔΗ.ΚΟ.

___________


Το ΔΗ.ΚΟ. μείωσε τα ποσοστά του, επειδή έχασε τη φερεγγυότητά του, εξαιτίας της συνεχιζόμενης συνεργασίας του με τον Χριστόφια. Ενώ ρίχνει άσφαιρα πυρά εναντίον του προέδρου συνεχίζει να νέμεται τα αγαθά της εξουσίας. Γι’ αυτό και ο κόσμος του γύρισε την πλάτη. Το θεωρεί - και δίκαια - οππορτιουνιστικό κόμμα, σημαία ευκαιρίας - το οποίο απλά και μόνον επιδιώκει να βρίσκεται στην εξουσία και να απολαμβάνει το ρουσφέτι.


Να σημειώσουμε μόνον ότι αυτό δεν αφορά όλα τα στελέχη του ΔΗ.ΚΟ. Στις τάξεις του δεν υπάρχουν μόνον συμφεροντολόγοι, αλλά και πατριώτες, οι οποίοι από καιρό προσπαθούν - χωρίς όμως επιτυχία μέχρι στιγμής - να πείσουν το κόμμα να φύγει από τη συγκυβέρνηση με τον Χριστόφια και τους δοσίλογους ανθέλληνες του Α.Κ.Ε.Λ., που καταβαράθρωσαν το Κυπριακό.


ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

__________


Οι οικολόγοι στην Κύπρο - σε αντίθεση με τους εν Ελλάδι οικολόγους- είναι πατριώτες και αύξησαν τα ποσοστά τους.


Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

____________


Το πιο ευχάριστο αποτέλεσμα των εκλογών είναι ότι οι ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ δυνάμεις της Κύπρου αύξησαν θεαματικά τις δυνάμεις τους, σε βάρος των ΝΕΟΚΥΠΡΙΩΝ του κ. Χριστόφια και των άλλων προδοτών που θέλουν να αλλοτριώσουν τον Ελληνικό χαρακτήρα της Κύπρου. Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει η Κύπρος να παραμείνει ένα Ελληνικό νησί και ότι αποστρέφεται τους Νεοκυπριακούς προσανατολισμούς του κ. Χριστόφια και των συνοδοιπόρων του.


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΙΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

_________


Οι δυνατότητες συνεργασίας των κομμάτων για τις επόμενες προεδρικές εκλογές είναι το ζητούμενο.


Στο μυαλό όλων αιωρείται το ερώτημα. Θα υπάρξει κοινός υποψήφιος των Ελληνοκεντρικών δυνάμεων, που δεν θέλουν να ξεπουλήσουν την Κύπρο στους Τούρκους και που θέλουν να διατηρηθεί αλώβητη η Ελληνική ιδιοπροσωπεία της ή θα αφεθεί ο Χριστόφιας με τους οππορτιουνίστες να ξαναπάρουν την εξουσία, στις επόμενες προεδρικές εκλογές, και να καταβαραθρώσουν το εθνικό μας θέμα οριστικά;


Δύο πράγματα χρειάζεται να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.


Ο ΔΗ.ΣΥ. ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ

____________


Ο ΔΗ.ΣΥ. πρέπει να αποδείξει ότι άλλαξε οριστικά πορεία στο Κυπριακό, επειδή η στάση του, κατά το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, έχει πικράνει αφάνταστα και εξακολουθεί να προβληματίζει σοβαρά εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους.


ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΔΗΚΟ

____________


Οσοι στο ΔΗ.ΚΟ. είναι άνθρωποι που πονούν τον τόπο μας και θέλουν να μείνει Ελληνικός πρέπει να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, να πείσουν το κόμμα να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Χριστόφια και να τηρήσει σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή έναντι του Νεοκυπριακού καθεστώτος και των προεδρικών χειρισμών.


Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

_________


Ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να φροντίσει να βρει την κοινή συνισταμένη μεταξύ των εθνικών δυνάμεων και να τις ενώσει, για να υπάρχει η βεβαιότητα ότι ο Χριστόφιας, το Α.Κ.Ε.Λ. και οι υπόλοιποι Νεοκύπριοι προδότες, θα τεθούν για πάντα στο περιθώριο για να μπορέσει η Κύπρος να συνεχίσει την οδό των Ελληνικών εθνικών πεπρωμένων της.


40 comments:

  1. mia diorthosi, to AKEL den miose ta pososta tou.
    exei afksisi 1,36% ke merikes xiliades psifous perissoterous apo tis teleftees vouleftikes.
    85 xronia itan i arxi, to komma tou laou stin proti tin grammi.

    ReplyDelete
  2. erwtisi: stis ellinokentrikes dinameis simperilamvaneis tous neonazi pou piran 4354 psifous?

    (toulaxiston se touton to post apanta)

    ReplyDelete
  3. Πώς είναι στην πρώτη τη γραμμή αφού ηρθε δεύτερο κ. Ανδρέα;

    ReplyDelete
  4. Και γιατί κόμμα του λαού και όχι κόμμα των Νεοκύπριων προδοτών που θέλουν να ξεπουλήσουν τη Κύπρο;

    ReplyDelete
  5. allo i proti grammi pou ennoei to sinthima ke allo i proti thesi stis vouleftikes. mallon katalaves lathos.
    twra sto deftero sou post ti na apantisw? afti ine i gnomi sou, dikeoma sou. sta alla pou sou egrapsa na dw ti tha apantiseis an apantiseis.

    ReplyDelete
  6. sorry ime poli kourasmenos ke ine arga. apanta mou se osa theleis, tha ta dw avrio. ke min thimwneis me to paramikro. egw diladi prepei na se anexome na me kathivrizeis, anextou toulaxiston mia diorthosi.

    ReplyDelete
  7. Α μάλιστα! Τώρα κατάλαβα.

    Οι δεύτεροι είναι στην πρώτη γραμμή ενώ αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη είναι στη δεύτερη!

    ReplyDelete
  8. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΥΣ;

    ReplyDelete
  9. Πάντως Ανδρέα σε ευχαριστώ για την επισήμανση των αβλεψιών.

    Ο Θεός ξέρει ότι πρόκειται για αβλεψίες.

    ReplyDelete
  10. τωρα αυτοι οι νεοναζι που λες ειναι οι λεγομενοι Ελαμ;

    αν αυτους εννοεις ειλικρινα δεν ξερω τι πιστευουν ουτε ποιοι ειναι

    αλλά αν ειναι όντως νεοναζι ασφαλώς και διαφωνώ μαζί τους

    Ειλικρινα όμως δεν ξερω σχεδόν τίποτα γι αυτούς

    ReplyDelete
  11. Αγαπητέ κ. Ανδρεά, το ΑΚΕΛ αν θέλει να είναι συνεπές προς όσα πιστεύει πρέπει να απαρνηθεί το όνομα "κομμουνιστικό" κόμμα και να υιοθετήσει κάποιο άλλο. Τα κομμουνιστικά καθεστώτα έκαναν εγκλήματα, που δεν έχουν ακόμη δικαστεί. Το κομμουνιστικό κόμμα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης εξωλόθρευσε με τον πιο βάναυσο τρόπο γύρω στους 50 με 60 εκκατομμύρια χριστιανούς. Αυτά είναι τα εγκλήματα του κομμουνιστικού κόμματος!

    ReplyDelete
  12. sigoura eginan egklimata sti sovietiki enwsi, den kserw gia arithmous alla sigoura diwxtikan arketoi xristianoi. to AKEL anagnorise ta egklimata pou eginan sti sovietiki enwsi. Esi giati den anagnorizeis ta egklimata pou ekane o grivas ke ton imneis sto blog sou? an theleis na sou pw merikes dekades mnimata na paeis na deis ke na pisteis oti itan enas koinos dolofonos opws ton apekalese ke o idios o igetis tis deksias Glafkos Kliridis. an theleis na se parw na deis anthropous pou vasanistikan vanafsa, pou kindinefse i zwi tous apo ton griva ke tous maskoforous tou. ton agwna tis eoka eseis ton miwnete me to na xrisimopioite tous pragmatikous irwes gia na kalipsete tous egklimaties. o grivas ti egrafe sto imerologio tou gia ton Afksentiou? diavases kamia fora?

    televante aposirw to sinthima afou se enoxlei toso. oi elamites ine neonazi, den to lew gia na tous katigorisw, etsi dilwnoun ke oi idioi ke xrisimopioun neonazistika simvola ke vevea via. omws ime sigouros oti an diavaseis mia anakinosi tous den tha diafoniseis se tipote.

    pantws sou egrapsa polla post extes. an den theleis na ta dimosiefseis kalws (isws kalitera) omws to minima to pires. egklimata dika sas min ta fortonete se emas. katalaves giati milw. ke min ise toso fanatikos ke ivristis. ke stin xiroteri periptwsi min ginese pseftis na koveis ke na raveis gegonota (akoma ke pososta pou ine episima dimosievmena !!!!) opws theleis esi.
    dikeoume na grapsw kanena sinthima? pio na skeftw na min se enoxlisei? KIPROS ELEFTHERI OMOSPONDIAKI, KATW TA XERIA ENWTIKOI, GIA ENWSI POULISATE TI KIPRO TI MISI

    ReplyDelete
  13. Καλόν θα ήταν αγαπητέ Ανδρέα να μας γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες. Βοηθά πολύ τους αναγνώστες να σε παρακολουθήσουν καλύτερα.

    Και νομίζω ότι καλόν είναι να μη συγχύζεις αυτά που έγραψε ένας σχολιαστής με αυτά που γράφει ο αρθρογράφος.

    Παραπονείσαι ότι δεν δημοσίευσα όλα σου τα σχόλια. Δεν αναφέρεις όμως ότι τις αβλεψίες που μου επεσήμανες τις διόρθωσα αμέσως επειδή έγιναν από αβλεψία και μόνον.

    Ορισμένες άλλες φορές μου έστειλες μηνύματα που δεν δημοσίευσα.

    Σε μια περίπτωση με ρώτησες αν ο πατέρας μου ένας άνθρωπος 89 χρόνων "σερφάρει" στο ίντερνετ για να βλέπει τι γράφω!!!

    Τι απάντηση να σου δώσω; Και τι νόημα έχει να δημοσιεύσω το σχόλιο σου;

    Εσύ ξέρεις κανένα άνθρωπο 89 χρόνων που ασχολείται με το ίντερνετ;

    Ελεος!

    ReplyDelete
  14. 1) οκ θα γραφω ελληνικα.

    2) εχεις δικαιο, επρεπε να γραψω οτι απευθηνομαι στον βασιλειαδη και οχι σε εσενα. βεβαιa εστειλα ακομα ενα ποστ μετα και σε εκεινο νομιζω ειναι πιο ξεκαθαρο.


    3) Τι ακριβως διορθωσες; Αυτη τη στιγμη γραφει το κειμενο σου:

    "Το πιο ευχάριστο αποτέλεσμα των εκλογών είναι ότι οι ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ δυνάμεις της Κύπρου αύξησαν θεαματικά τις δυνάμεις τους, σε βάρος των ΝΕΟΚΥΠΡΙΩΝ του κ. Χριστόφια και των άλλων προδοτών που θέλουν να αλλοτριώσουν τον Ελληνικό χαρακτήρα της Κύπρου. Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει η Κύπρος να παραμείνει ένα Ελληνικό νησί και ότι αποστρέφεται τους Νεοκυπριακούς προσανατολισμούς του κ. Χριστόφια και των συνοδοιπόρων του."

    Δεν θα σταθω στους υβριστικους χαρακτηρισμους για να μην μεινουμε σε αχρειαστη συζητηση. Αποψη σου οτι ειμαστε ολα αυτα που γραφεις.
    ομως τα αποτελεσματα των εκλογων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.

    Το ΑΚΕΛ ειχε την θεαματικη ανοδο. Το ιδιο και ο συναγερμος.

    Οι "ελληνοκεντρικες δυναμεις" που γραφεις ειχαν πτωση. Το Δηκο και το ευρωκο ειχαν θεαματικη πτωση. Οποτε θα επαναλαβω το ερωτημα: ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;;;

    4) Αλλου γραφεις:
    "Η Ε.Δ.Ε.Κ. (σοσιαλιστικό κόμμα) αύξησε τα ποσοστά της επειδή είχε τη συνέπεια να φύγει από την προδοτική κυβέρνηση Χριστόφια και να καταγγείλει τους προεδρικούς χειρισμούς, που καταβαράθρωσαν το Κυπριακό. Οι πολίτες της έδωσαν αυξημένα ποσοστά επειδή αναγνώρισαν ότι έβαλε το εθνικό θέμα πάνω από το κομματικό και προσωπικό συμφέρον."

    Μα αφου η εδεκ ειχε 0,03 πτωση. Τι γραφεις οτι εχει αυξηση; ποια διορθωση εκανες;

    Επισις πως εξηγεις οτι ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΗΚΕ ο Μαρινος Σιζοπουλλος ενας καθαρα εθνικιστης (ή εθνικοφρονας αν προτιμας) παραδοσιακος βουλευτης της εδεκ, απο τους πρωτους επικριτες της κυβερνησης και την θεση του πηρε ο Νικολαϊδης, ενας υπουργος του Δημητρη Χριστοφια με τεραστιο εργο που αποχωρησε μεν απο την κυβερνηση ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ;;;

    5) Το μπλοκ ειναι δικο σου και μπορεις να δημοσιευεις οτι θελεις και οτι σε συμφερει. Ειρωνικα εγραψα για τον πατερα σου και σιγουρα καλα εκανες που δεν το εβαλες.

    ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ;

    πως εξηγεις την αυξηση 2.91% των ποσοστων και ψηφοφορων του ΑΚΕΛ στην Κερυνεια αφου οπως λετε ο Χριστοφιας "πουλησε" την Κερυνεια στις προτασεις του;

    Την 2% αυξηση στην Κερυνεια;;;

    Επαναλαμβανω οτι θελεις μπορεις να δημοσιευσεις. Αν αμφισβητεις αυτα που σου γραφω υπαρχουν τα επισημα αποτελεσματα: http://live.elections.moi.gov.cy/Greek

    ReplyDelete
  15. Την πληροφορια οτι η ΕΔΕΚ αυξησε μονον κατα ορισμενες εκατονταδες τα ποσοστα της εσυ μου την έδωσες.

    Θα κάνω τη διόρθωση ότι έχασε μόνο λίγες εκατονταδες ψήφους

    Την μη εκλογή Ζησιμόπουλου ούτε που την ήξερα αλλά σε καθε περίπτωση δεν τη δημοσίευσα όπως και άλλα ερωτήματα που θέτεις επειδή η απάντηση σε αυτά χρειάζεται πολλά άρθρα. Σταδιακά θα συζητήσω όλα τα θέματα όταν προ παντός μάθω ποιοι εξελέγησαν.

    Ευχαριστώ για τον σύνδεσμο που με οδηγεί στην ορθή πληροφόρηση για τα αποτελεσματ των εκλογών.

    ReplyDelete
  16. Μια διόρθωση στο τελευταιο σχολιο. Δεν μου έγραψες εσυ οτι Η ΕΔΕΚ αυξηθηκε. Δικο μου το λαθος και έκανα ήδη σχετική διόρθωση

    ReplyDelete
  17. Τώρα όσα λες για την αυξηση των ποσοστών του ΑΚΕΛ στην Κερύνεια χρειάζεται ειδική ανάλυση και όχι του ποδαριού.

    Γενεικα έιναι ένα μυστηριο όχι μόνον σε αυτές τις εκλογές αλλά σε όλες τιν προηγούμενες γιατί η ΕΔΕΚ δεν είχε θεαματικά ψηλότερα ποσοστά στην Κερύνεια.

    ReplyDelete
  18. 1) Η Εδεκ πηρε περιπου 100 ψηφους περισσοτερους απο το 2006 ομως σε ποσοστα εχασε 0,03.

    2) Μαρινος Σιζοπουλλος οχι Ζησιμοπουλλος. Χρονια τωρα μεσα στην Εδεκ, και βουλευτης. Απο την αντιακελικη πτερυγα της Εδεκ.
    Τη θεση του πηρε ο Νικολαϊδης υπουργος της κυβερνησης Χριστοφια που νομιζω ηταν εναντια στην αποχωρηση της Εδεκ. Ισως αυτο να στελνει καποιο μηνυμα γιατι στην Εδεκ οπως θα ξερεις υπαρχει μια μεριδα που δεν εκφραζετε απο τις θεσεις του κομματος και επιμενει στην συνεργασια με το ΑΚΕΛ και την στηριξη της κυβερνησης.

    3) Το ΑΚΕΛ ειχε 2.91 αυξηση στην Κερυνεια και 472 περισσοτερους ψηφους απο το 2006

    4) Στην Αμμοχωστο ηταν η 2% αυξηση με 2201 περισσοτερους ψηφους!!!

    5) 30802 ατομα στην Αμμοχωστο και 7571 στην Κερυνεια ψηφισαν ΑΚΕΛ. Μαλιστα το ΑΚΕΛ ηταν πρωτη δυναμη στην Κερυνεια με διαφορα. Οποτε φαινεται οι προσφυγες μια χαρα βλεπουν τις προτασεις του Προεδρου για λυση. Βεβαια αυτο παρενθετικα.

    6) Ακομα δεν καταλαβαινω γιατι δεν διορθωνεις την παραγραφω για τις "ελληνοκεντρικες" δυναμεις αφου παραδεχεσαι οτι ειναι λαθος.

    7)Οι νεοι βουλευτες: http://www.sigmalive.com/ekloges2011/news/385301

    ReplyDelete
  19. Καθόλου δεν θεωρώ λάθος το Ελληνοκεντρικές δυνάμεις επομένως δεν τίθεται θέμα να το διορθώσω.

    Για τα υπόλοιπα ευχαριστώ για τους Συνδέσμους. Θα τα μελετήσω και θα επανέλθω.

    Οχι όμως σήμερα επειδή αναρτώ θρησκευτικά άρθρα.

    ReplyDelete
  20. πως δεν το θεωρεις λαθος;
    αφου γραφεις "Το πιο ευχάριστο αποτέλεσμα των εκλογών είναι ότι οι ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ δυνάμεις της Κύπρου αύξησαν θεαματικά τις δυνάμεις τους..."
    ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ!! ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΩΣΗ, ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ.

    ReplyDelete
  21. Καμιά θεαματική μείωση δεν είχαν οι ελληνοκεντρικές δυνάμεις.

    Αυθαίρετα θεωρείς τις απόψεις ορισμένων στελεχών του ΔΗΣΥ ότι απηχούν τις απόψεις των μελών του.

    Το δημοψήφισμα απέδειξε ότι η πλειοψηφία των μελών του είπε ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ.

    Το ίδιο θα κάνουν τα μέλη του ΔΗΚΟ τουλάχιστον η πλειοψηφία αν γίνει δημοψήφισμα.

    ReplyDelete
  22. Δικο μου λαθος, νομιζα οτι εννοουσες μονο δηκο, εδεκ, ευρωκο.

    ReplyDelete
  23. Κανένα πρόβλημα.

    Οταν υπάρχει καλη διάθεση για συζήτηση βρίσκουμε πάντα άκρη.

    Για στείλε μου αν θέλεις κάποιο σύνδεσμο γι' αυτούς που ονομάζεις νεοναζί να δω ποιοι είναι και τι λένε.

    ReplyDelete
  24. http://www.elamcy.com/

    οπως σου ειπα δεν τους ονομαζω νεοναζι. ειναι και το δειχνουν με τα συμβολα που χρησιμοποιουν, τους συνδεσμους που εχουν με την χρυση αυγη και βεβαια με την συμπεριφορα τους που χτυπουν κοσμο. ακομα και εψες κινηθηκαν με απειλητικες διαθεσεις προς στο ΑΚΕΛ και τον κοσμο που ηταν εξω απο τα γραφεια της Κεντρικης Επιτροπης. οι θεσεις τους πιθανον να σε βρουν απολυτα συμφωνο, σιγουρα ομως οχι και οι πραξεις τους.

    ReplyDelete
  25. Θα μελετήσω τις θέσεις τους και μετά θα σου πω αν με βρίσκουν σύμφωνο, αλλά - αν όπως λες χτυπούν κόσμο - επειδή έχει διαφορετικές πεποιθησεις απο τις δικές τους τότε ασφαλώς και διαφωνώ.

    ReplyDelete
  26. Αγαπητέ κύριε Ανδρέα, ο Διγενής έχει ανακηρυχθεί τόσο από την βουλή των Ελλήνων όσο και από την κυπριακή βουλή ως άξιο τέκνο της πατρίδας!!! Φαίνεται αυτό το αγνοείτε! Επίσης ξεχνάτε ότι αν δεν ήταν ο Διγενής εσύ και εγώ δεν θα είμασταν σήμερα εδώ που είμασταν αλλά θα είμασταν κάποιοι υπάλληλοι των άγγλων! Και αυτό το ξεχνάτε! Σκόπιμα ή όχι δεν το ξέρω! Ο Διγενής πολέμησε και υπηρέτησε την πατρίδα του σε όλες τις μάχες. Αν δεν ήταν ο Διγενής μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο είναι αποδεδειγμάνο ότι ή Ελλάδα σήμερα θα ήταν κομμουνιστική! Και αυτό το αγνοείτε!! Για τα εγκλήματα που λέτε και εννοείτε το 1972-74, ασφαλώς και παραδεχόμαστε ότι η ΕΟΚΑ Β έκανε κάποια αντίποινα στην δικτατορία που επέβαλλαν οι επικουρικοί. Ή μήπως ξεχνάτε ότι ούτε εφημερίδα αντιπολίτευσης δεν μπορούσες να διαβάσεις τότε!!! Όλα αυτά τα αγνοείτε??? Δεν νομίζω. Τότε γιατί τα ξεχνάτε???

    ReplyDelete
  27. Είναι αλήθεια ότι ο Πιτσιλλίδης εξελέγη βουλευτής και ότι ο Κληρίδης έμεινε εκτός βουλής;

    ReplyDelete
  28. Ναι ειναι αληθεια. Μπες στη σελιδα που σου εδωσα να τα δεις αναλυτικα.

    ReplyDelete
  29. Ε τότε μόνον αυτό τα λέγει όλα!

    Αφησαν εκτός βουλης το πιο γερο νομικο κεφαλι της Κυπρου

    ReplyDelete
  30. και τον πιο σημαντικο πολιτειολογο

    ReplyDelete
  31. και εβαλαν τον "αγιολόγο" και "τριαδολογο" Πιτσιλλίδη

    ReplyDelete
  32. Βασιλειαδη σε μηνυμα μου που δεν δημοσιευτηκε εγραψα οτι δεν θα ασχοληθω μαζι σου. Ομως επειδη δεν το εβαλε ο Τελεβαντος δεν το ειδες οποτε απαντησες οποτε θα σου απαντησω για ακομα μια φορα.

    1) Σπουδαιο επιχειρημα οτι ο γριβας ανακυρηχθηκε αξιο τεκνο της πατριδας απο την βουλη. υπηρχαν λογοι που εγινε αυτο σε μια περιοδο τρομοκρατιας για να διασκεδαστουν καποιες καταστασεις. εγω σου γραφω για βασανηστηρια και δολοφονιες και εσυ μου απαντας με ψηφισματα της βουλης. Να σου απαντησω τοτε αναλογα, η καθε βουλη καμια φορα παιρνει και λαθος αποφασεις. Εξαλλου ο δικος σας ηγετης ο Κληριδης τον απεκαλεσε κοινο δολοφονο.

    2) ο γριβας μια χαρα συνεργατης των Αγγλων ηταν και στην Ελλαδα και μετα στη Κυπρο ηξεραν καθε του κινηση.

    3) τι εκανε μετα τον παγκοσμιο πολεμο ο γριβας στην Ελλαδα ειναι γνωστο. δολοφονιες, βασανισμους, τρομοκρατια. Ο εμφυλιος χαθηκε σιγουρα για αλλους λογους και οχι για τη σπουδαιοτητα του γριβα.

    4) σε ποιες μαχες αναφερεσαι οτι πολεμησε ο γριβας; εναντια σε αριστερους και τουρκοκυπριους; ετσι συμφωνω.

    5) εγκληματα δεν εγιναν μονο το 72-74. εγιναν και πιο παλια, δεκαετιες του 50, 60, 70. εχουμε δεκαδες μνηματα, δεκαδες μαρτυριες και απο αριστερους και απο δεξιους που καταδεικνυουν τα εγκληματα του γριβα και των αλλων φασιστων συνεργατων του

    6) ωστε το 72-74 ηταν "απλα καποια αντιποινα" στη δικτατορια του Μακαριου; οι τοσες δολοφονιες τα τοσα βασανηστηρια ηταν καποια αντιποινα εναντια στο Μακαριο.

    ΕΔΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΑΜΑΤΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑ ΜΟΥ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΙΣΕ ΜΕ, ΕΓΩ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.
    ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ, ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ; ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΥΜΝΕΙΣ ΤΟΝ γριβα ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΧΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ReplyDelete
  33. λεγεται οτι ειναι και gay αλλα πιθανον να ειναι απλα φημες, απο αυτες που εχουμε παραδοση στη Κυπρο να λεμε. παντως καλα στο μυαλο του δεν ειναι, αν τον ειδες να μιλα καταλαβαινεις τι εννοω.

    ReplyDelete
  34. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΓΕΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΑ ΚΑΤ' ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

    ReplyDelete
  35. Αγαπητέ κύριε Ανδρέα, Έχουν γραφτεί πόσα πολλά βιβλία για τον Διγενή και αν έχεις την καλή διάθεση μπορείς να μάθεις την αλήθεια. Αλλά δυστυχώς εσείς οι ακελικοί είσαστε κατευθυνόμενοι, γι' αυτό και δεν μπορείτε να δείτε την αλήθεια. Γι' αυτό και εγώ τελειώνω εδώ την συζήτηση. Γιατί εφαρμόζεις το ρητό "ού με πείσεις καν με πείσεις"! Η ιστορία ήδη έχει γραφτεί και κάθε καλόπιστος και μή προκατειλημμένος άνθρωπος μπορεί να την διαβάσει!!! Σου απάντησα στις θέσεις σου εφόσον τις δημοσίευσες δημόσια στο ιστολόγια του Παναγιώτη. Νομίζω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις θέσεις του! Δεν ζούμε τον καιρό της δεκαετίας του 70!

    ReplyDelete
  36. ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    ReplyDelete
  37. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο κ. ΒΑΣΛΕΙΑΔΗΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΚΟΣΜΙΟ ΤΡΟΠΟ.


    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΑΛΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ

    ReplyDelete
  38. πραγματι εχεις δικαιο. μερικες φορες που τον ακουσα καταλαβα οτι κατι παει λαθος με αυτα που υποστηριζει. και ο τροπος που εκφραζεται το ιδιο. παντως προκαλει πολλες αντιδρασεις εναντιον του, υπαρχει ομως πολυς κοσμος που ενθουσιαζεται μαζι του, οπως φανηκε και στις εκλογες. τουλαχιστον σε αυτες τις εκλογες αφησε πινακιδες για να βαλουν και αλλα κομματα διαφημησεις. στις ευρωεκλογες σχεδον ολες ειχαν πανω τη φωτογραφια του

    ReplyDelete
  39. Κάτι τελευταίο που ήθελα να πώ σε αυτό τον σχολιασμό είναι ότι ο Κληρίδης ΔΕΝ κατεδίκασε τον Διγενή ώς προδότη, όπως λανθασμένα ελέχθηκε, αλλά είπε ότι θα τον καταδίκαζε αν δολοφονούσε ανθρώπους. Επίσης με εισήγηση του Κληρίδη η βουλή των Κυπρίων ανεκήρυξε το Διγενή άξιο τέκνο της πατρίδας. Όλα αυτά νομίζω ότι είναι χρήσιμο να τα θυμόμαστε!

    ReplyDelete