Thursday, November 18, 2010

ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ











ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Χαιρετίζουμε με μεγάλο ενθουσιασμό την είδηση ότι οι Ιεράρχες μας μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας. Το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να παραμείνει και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ και ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ. Τα παιδιά μας θέλουμε να μαθαίνουν την πίστη των πατέρων μας. Θέλουμε να διδάσκονται για το Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους. Οχι για τη Θεά Κάλι, το Βούδα και τον “Προφήτη” Μωάμεθ. Να εντρυφούν στο Αγιο Ευαγγέλιο. Οχι στο “Ιερόν Κοράνιο”.


Μας εμπνέει και μας εγκαρδιώνει το γεγονός ότι οι Ιεράρχες μας δηλώνουν αποφασισμένοι να σταθούν αποφασιστικά έναντι των άθεων κρατούντων. Ουδέ επί στιγμή όμως επιτρέπεται να τους διαφεύγει ότι οι άθεοι κυβερνώντες έχουν δοσοληψίες με τον - κρίμασιν οις οίδεν Κύριος - Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον κακό δαίμονα του μαθήματος των θρησκευτικών κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου!


Οι εχθροί του μαθήματος των Θρησκευτικών Αγιοι Πατέρες - είμαστε βέβαιοι ότι δεν σας διαφεύγει - δεν βρίσκονται ΜΟΝΟΝ ante portas. Ανόσια χέρια τους άνοιξαν την Κερκόπορτα και βυσσοδομούν “καινά” κατά της Εκκλησίας εκ των έσω. Γι’ αυτό πολλαπλασιάστε την αποφασιστικότητά σας! Οι εκ των ένδον εχθροί είναι εξ ορισμού πάντοτε πιο επικίνδυνοι από τους εξωτερικούς εχθρούς. Προπαντός όταν κατέχουν θέσεις κλειδιά και μπορούν να συνωμοτούν αποτελεσματικά.


“Κομίζω γλαύκα εις Αθήνας” αν καταγράψω την πανθομολογούμενη πεποίθηση ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι άνθρωπος των σκοτεινών παρασκηνίων. Αλλά και εγώ να μην το έλεγα ο Μητροπολίτης Ζακύνθου δεν μάσησε τα λόγια του και απεκάλυψε την αλήθεια - και μάλιστα γραπτώς - με την κυνική ωμότητα που συνηθίζει να εκφράζεται. Στην Α΄ επιστολή του προς το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο μεταξύ άλλων κοσμητικών επιθέτων - που απάδουν πλήρως στη γλώσσα ορθόδοξου ιεράρχη - τον αποκάλεσε “αφελή” επειδή πίστεψε το παραμύθιασμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των προκατόχων του ότι θα τον αποκαθιστούσαν στο Θρόνο του!!! Φανταστείτε κυνισμό! Οχι μόνον έκαναν ότι έκαναν αλλά και τον λοιδορούν από πάνω ότι είναι αφελής επειδή τους πίστωσε με αγαθές προθέσεις!!!


Προσέξετε, λοιπόν, να μην πάθετε τα ίδια. Ο Μακαριότατος παραπέμπει τα θέματα σε ειδικές επιτροπές για να κερδίσει χρόνο. Θα αναμένει τις αποφάσεις της “Αρχής προσωπικών δεδομένων” και θα δει πού θα κλίνει το ισοζύγιο δυνάμεων! Και στο τέλος; Στο τέλος θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον του έναντι των αθέων κυβερνώντων και των “συναφειακών” και “μεταπατερικών” θεολόγων που τον περιστοιχίζουν “τοις ρήμασιν πειθόμενος”. Αλλά και εσείς προσευχόμαστε εκτενώς προς τον Κύριο το δικό σας καθήκον τοις Αγίοις Πατράσι επόμενοι. Στον ιερόν αυτόν αγώνα σας όλοι οι πιστοί σας είναι ευγνωμόνως αλληλέγγυοι.


Στη συνέχεια παρατίθεται η ανταπόκριση που μας έδωσε την αφορμή για να συντάξουμε το πιο πάνω σχόλιο.


*****


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΔΙΚΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

========


To ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών συζητήθηκε λεπτομερώς, σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνοδικοί ιεράρχες εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν εφόσον το υπουργείο Παιδείας, του μαθήματος ή το υποβαθμίσει με οποιονδήποτε τρόπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ορισμένοι ιεράρχες επεσήμαναν ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας επιβάλλει την διαμόρφωση της εθνικής συνείδησης και δεν πρόκειται η Εκκλησία να δεχθεί κάτι λιγότερο από αυτό.

Ιεράρχες δήλωσαν στο ΑΠΕ ότι "δεν τίθεται θέμα για μας. Εμείς θέλουμε το μάθημα υποχρεωτικό και ομολογιακού χαρακτήρα. Αν δεν συμβεί αυτό τότε το υπουργείο θα βρει απέναντι του ως ανάχωμα Εκκλησία και λαό."


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment