Tuesday, November 16, 2010

ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ



ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Λίαν εύστοχη η παρέμβαση του κ. Τάτση με την οποία επισημαίνεται το πνεύμα εθελοδουλείας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και άλλων επισκόπων έναντι των άθεων κυβερνώντων.

Παράλληλα υπογραμμίζονται οι κίνδυνοι από την μη έγκαιρη και σαφή τοποθέτηση για την “Κάρτα του Πολίτη”.

Είναι σαφές ότι η Σύνοδος έπρεπε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να παραλάβουμε την “Κάρτα”.

Ο κ. Τάτσης, με το εύστοχο και περιεκτικό σχόλιό του, εκφράζει την ανησυχία όλων μας.

Το θέμα για τους χριστιανούς είναι κλειστό. Ούτε η αξιοπρέπειά μας ως ανθρώπων, ούτε ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των συνταγματικών ελευθεριών, ούτε η εν Χριστώ ελευθερία του ανθρώπου είναι διαπραγματεύσιμη.

Αν μάλιστα η “Κάρτα του Πολίτη” έχει και το δυσώνυμο αριθμό ή εξεικονίζει το διάβολο τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά.

Ο Αγιος Ζακύνθου είναι ο μόνος που έχει διαφορετικές απόψεις εξ όσων ξέρω. Αυτός ο καυμένος δεν φοβάται λέγει “ούτε “διακόσιους διάολους” επειδή έχει το Χριστό μέσα του”.

Πλην του Αγίου Ζακύνθου δεν ανησυχούν: Ο ειδικός “μπαρκοντολόγος” (αλήθεια από ποιο πανεπιστήμιο πήρε το δίπλωμα;) κ. Γιάννης Καρδάσης μετά του μέντορος αυτού που υπογράφει συνήθως ως ΙΚ (του γνωστού και μη εξαιρετέου κληρικού με τα καθημερινά κατορθώματα σε πολλά επίπεδα).

Ολοι οι άλλοι - άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, ορισμένοι για λόγους θρησκευτικούς άλλοι από ευαισθησία για τα προσωπικά δεδομένα- ανησυχούν για τα τεκταινόμενα.

Πολλοί μάλιστα σκέφτονται με πικρία ότι στην Αγγλία οι ακτιβιστές κατόρθωσαν να ακυρώσουν την έκδοση της “Κάρτας του Πολίτη”!

Αντίθετα η ψοφοδεής και συνωμοτική στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου κάνει πλάτες στην κυβερνητική πολιτική για την “Κάρτα του Πολίτη”, για το μάθημα των θρησκευτικών και για τη θέσπιση νόμων για το οικογενειακό δίκαιο που αντιστρατεύονται τη χριστιανική πίστη και οι οποίοι επιδιώκουν συστηματικά την περιθωριοποίηση της Εκκλησίας με τον πλήρη απογαλακτισμό του ευλογημένου μας Γένους από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ακολουθεί το σχόλιο του κ. Τάτση που μας έδωσε την αφορμή για τις πιο πάνω σκέψεις.

*****

ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”;

Του κ. Ιωάννη Τάτση
=======================

Αρκούσε η αποστολή ενός Γενικού Γραμματέα στη Σύνοδο και οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δήθεν θα ληφθούν σοβαρά υπόψη τυχόν ενστάσεις της Συνόδου για την «Κάρτα του Πολίτη» ώστε να ματαιωθεί και σε αυτή τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο η λήψη απόφασης για το τι πρέπει να πράξουν οι πιστοί με την «Κάρτα του Πολίτη». Οι Συνοδικοί καθησύχασαν την κυβέρνηση και αύξησαν την ανησυχία των πιστών που είναι πλέον θορυβημένοι από την «υποταγή» της Συνόδου στα «κολπάκια» της κυβέρνησης Παπανδρέου. Οι πιστοί αναμένουν έστω και την τελευταία στιγμή και μέχρι το τέλος των συνεδριάσεων της ΔΙΣ να ληφθεί ξεκάθαρη απόφαση για το ζήτημα της «Κάρτας του Πολίτη». Απόφαση δυναμικής αντίδρασης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που στοχεύουν στην υποδούλωση των πολιτών στην Νέα Τάξη που επιθυμεί να ελέγχει με κάθε τρόπο, και με την Κάρτα αυτή, όλες τις πτυχές του βίου μας.

Θα είναι δείγμα ποιμαντικής αναισθησίας και ακραίου φιλοκυβερνητισμού η αναβολή λήψης συνοδικής απόφασης για το ζήτημα με πρόφαση την μη κατάρτιση σχετικού νομοσχεδίου. Δεν αντιλαμβάνονται οι Συνοδικοί Μητροπολίτες και οι σύμβουλοί τους ότι μετά την κατάρτιση του νομοσχεδίου οι αντιδράσεις τους θα πέσουν στο κενό, παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις; Και τι εμποδίζει να διατρανώσουν εξαρχής ότι η Εκκλησία σύσσωμη θα αρνηθεί την παραλαβή τέτοιας Κάρτας;

Σχετικό δημοσίευμα του Αθήνα 9,84 αναφέρει:
Έντονο προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί στους κόλπους της εκκλησίας, η κάρτα του πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε την Τρίτη αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής εως ότου καταρτιστεί το σχετικό νομοσχέδιο.
Εξάλλου την Δευτέρα το βράδυ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο με τη συμμετοχή Μητροπολιτών νομικών και εκπροσώπων της πολιτείας, ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι όταν η πολιτεία προετοιμάσει το νομοσχέδιο θα ενημερώσει τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και θα λάβει σοβαρά υπόψιν τυχόν ενστάσεις και προβληματισμούς για το θέμα.


ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment