Sunday, November 28, 2010

ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΠΑΠΑ-ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΦΑΡΟΣ














ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΠΑΠΑ-ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΦΑΡΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Εκεί που διερωτόμουνα πού στην ευχή χάθηκε ο κακόδοξος Νεορθόδοξος ψυχολόγος και κληρικός Φιλόθεος Φάρος ξάφνου κάνει την εμφάνισή του με δηλώσεις Νεορθόδοξης χροιάς που θα έκαναν ακόμη και τον κ. Γιανναρά να ερυθριάσει από έλλειμμα Νεορθοδοξίας!!!

Αυτή τη φορά προσβάλλει ευθέως και απροκάλυπτα την ηθική του Ευαγγελίου. Ο π. Φιλόθεος συνεχίζει απτόητος να προκαλεί με τις περί έρωτος θεωρίες του οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το Ευαγγέλιο. Δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αγνοεί την αλήθεια του Ευαγγελίου. Δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν διάβασε συγγράμματα κορυφαίων σύγχρονων θεολόγων της Εκκλησίας που αναλύουν τις κακοδοξίες των Νεορθοδόξων.

Ο πρώτος που ασχολήθηκε στις μέρες μας με το θέμα είναι Σεβασμιότατος Μητροπολίτης πρώην Ράσκας κ. Αρτέμιος με την ενθάρρυνση μάλιστα και την ευλογία του πνευματικού του πατέρα Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς.

Ο Σεβασμιότατος πρώην Ράσκας συνέταξε διατριβή στην οποία συγκέντρωσε τα χωρία των Αγίων Πατέρων τα οποία κατεδαφίζουν το οικοδόμημα του Νεονικολαιτισμού. Πρόκειται για έργο κορυφαίου θεολόγου ο οποίος αποδεικνύει ότι οι Αγιοι Πατέρες ανά τους αιώνες ΟΜΟΦΩΝΑ καταδικάζουν κάθε προγαμιαία ή έξω από το το γάμο σαρκική σχέση. Ολες οι άλλες θεωρίες ότι ο Χριστός δήθεν δεν ασχολήθηκε με το θέμα των σαρκικών σχέσεων κτλ. κτλ. συνιστούν προσπάθεια εισαγωγής της Νεονικολαιτικής αίρεσης η οποία έλκει την καταγωγή της από το λεγόμενο “φιλελεύθερο” (“liberal”) Προτεσταντισμό των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Δεν είναι ντροπή να κηρύσσσει εφάμαρτες ερωτολογίες και μάλιστα στα 80 του άγαμος κληρικός χωρίς φόβο Θεού και χωρίς να ντρέπεται τους ανθρώπους;

Και καλά ο π. Φιλόθεος Φάρος! “Γνωστός εν τη Ιουδαία”!

Γιατί η προισταμένη αυτού αρχή ήτοι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος δεν τον ανακαλεί σε τάξη; Γιατί δεν δρομολογεί τη διαδικασία της καθαίρεσης του αναίσχυντου κληρικού ο οποίος δημόσια κατεδαφίζει το Ευαγγέλιο και τους Κανόνες της Εκκλησίας;

Γιατί όλοι αυτοί που έχουν Νεορθόδοξο, Νεονικολαιτικό, και οικουμενιστικό φρόνημα βρίσκουν πάντοτε στις αγκάλες του Μακαριότατου τη θέρμη για να ξεπουλιάζουν ανενόχλητοι τις κακοδοξίες τους; Γιατί βρίσκουμε όλα αυτά τα “έκγονα” της κακοδοξίας “κύκλω της τραπέζης” του Θηβών Ιερώνυμου του και σημερινού Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου;

Να σημειώσουμε μάλιστα ότι το άρθρο του κακόδοξου π. Φιλόθεου Φάρου αναδημοσιεύθηκε ως “ενδιαφέρον” από τον κ. Ανδριόπουλο στην “Ιδιωτική Οδό”, χωρίς να σχολιάζεται και να αναιρείται. Γιατί άραγε; Να εικάσουμε ότι ο κ. Ανδριόπουλος συμφωνεί με το κακόδοξο περιεχόμενό του; Χαρακτηρίζει ως “ενδιαφέρουσες” και όχι “κακόδοξες” τις απόψεις του παπα-Φάρου με τις οποίες ανατρέπει την ηθική του Ευαγγελίου! Ντροπή!

Παρατίθενται στη συνέχεια οι απίστευτες για την κακοδοξία τους δηλώσεις του παπα-Φιλόθεου Φάρου στη σημερινή έκδοση του “Βήματος” με τον παραπλανητικό και ψευδέστατο τίτλο: “Ο Ιησούς δεν μίλησε ποτέ για σεξ”!!!, που μας έδωσαν την αφορμή για τις πιο πάνω σκέψεις.

"Θαυμάστε" τη διαστροφή του Ευαγγελίου από τον π. Φιλόθεο αλλά και τη διακριτική προβολή των θέσεων του από τον κ. Ανδριόπουλο που κοντεύει να χαλάσει το σύμπαν επειδή ένας παραδοσιακός κληρικός είπε κάτι σε ιδιωτική συζήτηση ενώ τις αναισχυντίες και τις κακοδοξίες του παπα-Φιλόθεου Φάρου τις παρουσιάζει ως "ενδιαφέρουσες"!

"Ενδιάφερουσες" επειδή τις επιδοκιμάζει ή "ενδιαφέρουσες" επειδή στοιχειοθετούν ατράνταχτα την επιχειρηματολογία για να προσαχθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο για να καθαιρεθεί;

Για να δούμε!

Θα στείλει επιστολή στην Ιερά Σύνοδο για να καταγγείλει τον παπά-Φάρο για όσα κακοδοξότατα γραπτώς διατύπωσε ή θα αρκεστεί να χαλά το σύμπαν επειδή ο π. Κύριλλος Κωστόπουλος είπε κάτι σε ιδιωτική συζήτηση;


*****

Π. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΦΑΡΟΣ: “ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ”

Του Παναγιώτη Ανδριόπουλου
______________

Το αφιέρωμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ σήμερα γύρω από τη θρησκεία και το σεξ - με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Πάπα για το προφυλακτικό - με το γενικό τίτλο: Ο Ιησούς Χριστός δεν μίλησε ποτέ για σεξ, παρουσιάζει ενδιαφέρον.
Εδώ παραθέτω τα όσα λέει ο π. Φιλόθεος Φάρος, που είναι αρκούντως εύγλωττα:

Για την έκπτωση του έρωτα μιλάει στο «Βήμα» ο ιερέας, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας πατέρας Φιλόθεος Φάρος

«Ο Χριστός δεν μίλησε ποτέ ευθέως για την ερωτική συνεύρεση και δεν ασχολήθηκε με τις ερωτικές παρεκτροπές. Δεν θεώρησε θανάσιμο αμάρτημα την ερωτική λειτουργία, αλλά πράγματα που εμείς αγνοούμε εντελώς στις μέρες μας, όπως την υποδούλωση στα υλικά πράγματα» τονίζει στο «Βήμα», με τη διπλή ιδιότητα τού επί δεκαετίες ψυχοθεραπευτή και του ορθόδοξου ιερέα ο πατέρας Φιλόθεος Φάρος, και εξηγεί ότι «το νομικίστικο πνεύμα δεν μπορεί να έχει θέση στην υγιή χριστιανική παράδοση».

Για την επικράτηση αυτού του νομικίστικου πνεύματος όλοι έχουν ευθύνη στην Εκκλησία, πιστοί και κληρικοί. «Οι πιστοί απαιτούν από τον ιερέα να είναι τέλειος. Οταν αποκαλύπτεται ότι δεν είναι και κρίνεται η επαγγελματική του οντότητα, ο ιερέας ψάχνει να βρει έναν τρόπο να φαίνεται τέλειος. Προβάλλει λοιπόν την ερωτική αμαρτία ως μέγιστη διότι μπορεί να γίνει κρυφά, ακόμη και σε επίπεδο διάθεσης, τη στιγμή που ο πλούτος και η χλιδή δεν κρύβονται. Επικεντρώνει συνεπώς την προσοχή του σε άλλα πράγματα για να εξασφαλίσει την απαραίτητη -ψευδή- τελειότητα. Από την άλλη, αν θέλουμε να εξουσιάζουμε τους ανθρώπους δεν υπάρχει αποτελεσματικότερος τρόπος από το να ελέγχουμε τον ερωτισμό τους, την πιο καίρια ανθρώπινη πραγματικότητα. Η αμαρτία λοιπόν που συνδέεται με τον έρωτα αποτελεί δημιούργημα της νεύρωσης και του κινήτρου της εκμετάλλευσης ή της απάτης».

«Ο έρωτας δεν είναι μια αυτονομημένη λειτουργία κάποιων οργάνων του σώματος» υπογραμμίζει ο πατέρας Φιλόθεος. Και εξηγεί: «Οταν κανείς περιορίζεται στη φυσική σεξουαλική παρόρμηση και δεν προχωρεί στην επιλογή της κοινωνίας, δηλαδή της εμπειρίας κοινών πραγμάτων και της ψυχικής ένωσης, διαστρέφει τον έρωτα και τον μετατρέπει σε λαγνεία. Εκεί έγκειται η αμαρτία, διότι τότε ο άλλος δεν είναι πρόσωπο αλλά αντικείμενο προς χρήση. Αυτό μπορεί να γίνει και εντός του γάμου. Και τότε είναι ακόμη πιο χυδαίο, διότι δεν μιλάμε πια για έναν άγνωστο αλλά για τον σύντροφο, τον πατέρα ή τη μητέρα των παιδιών μας» δηλώνει.

Υπό αυτήν τη θεώρηση, όταν ερωτάται για το ζήτημα των προγαμιαίων σχέσεων, ο 80χρονος πολυγραφότατος πνευματικός αντιδρά. «Η σύγχρονη αντίληψη περί πορνείας, που περιλαμβάνει κάθε ερωτική επαφή εκτός γάμου, είναι ανακριβής. Την εποχή του Ευαγγελίου αφορούσε την επίσκεψη ενός άντρα σε κάποιο οίκο ανοχής. Μόνο οι παπάδες χρησιμοποιούν στις ημέρες μας τον όρο "προγαμιαίες σχέσεις". Δεν σημαίνει τίποτα, παρά μόνο για κάποια νευρωτικά άτομα τα οποία έχουν δυσκολία με τον έρωτα και λένε "δεν μπορώ να έχω ερωτικές επαφές γιατί το απαγορεύει ο παπάς"».


ΠΗΓΗ:

Ιδιωτική οδός,

Βήμα

5 comments:

  1. Πασίγνωστα τα κακόδοξα λεχθέντα του παπα-Φάρου(που σκοτίζει τις συνειδήσεις μας και μας κατασκανδαλίζει),είρθε απο το Αμερική για να μας διδάξει το Ευαγγέλιο του σέξ;Το σέξ μας μάρανε!Με τόσο μείζωνα προβλήματα δεν μας μένει ώρα για την φυσική ανάγκη μας!Πάντως γνωρίζω ανθρώπους θεολόγους στην Κύπρο που διαβάσαν τον παπα-Φάρο και τρελαθήκαν!!!Τελικά ο Αρχιεπίσκοπος θα καθαρήσει τον "σταύλο του Αυγεία"ή να φωνάξουμε τον γιό του Δία,τον Hercules;Αν και είμαι ο τελευταίος των πιστών,να τολμήσω με όλον τον σεβασμό προς την Ιεραρχία μας να εξετάσει σοβαρά τα αιτήματα μας για καθαίρεση για τους Επίσκοπο Μεσσηνίας(διότι ακόμα να αναιρέσει προσωπικά με επιστολή τουλάχιστον τις αιρετίζουσες θέσεις του),Επίσκοπο Ι.Ζηζιούλα(η αιτία του κακού),Επίσκοπο Πρεβέζης(για της ετσιθελικές μεταγλωτήσεις των Λειτουργικών κειμένων μαζί με τους ιερομονάχους του που έγιναν missionarioi του Νεοβαρλααμισμού!),παπα-Φάρο(όνομα και πράμα),παπα-Θέρμο(Θεός φυλάξοι απο την θέρμη),παπα-Μπέη(ο φίλος του τυφλού Όμηρου),π.Βατραχάκης ο γνωστός συκοφάντης των Αγίων,απο την Πτολεμαϊδα(Κουάξ κουάξ007),και άλλους πολλούς που είναι γνωστοί άγνωστοι κληρικοί,και ας μην αδικήσουμε και τους λαϊκούς ένα έλεος με τον κ.Γιανναρά και τον Μουστάκη...ο Θεός να βάλει το χέρι του!

    ReplyDelete
  2. Μια χαρά τα λέει ο Φάρος, βέβαια όλοι καταλαβαίνουν για ποιο λόγο αντιδράτε σ αυτά που λέει.
    Διαφωνείτε έτσι απλά γιατί δεν έχετε επιχειρήματα, και είναι γνωστό ότι το λόγο του Κυρίου τον τηρείτε πιστά εκεί μόνο που σας συμφέρει.
    Οι της εκκλησίας ως γνωστόν ζουν μέσα στη χλιδή, μετακινούνται με πολυτελή αυτοκίνητα και έχουν πολλούς ανθρώπους που τους υπηρετούν… «εις το Όνομα Του Κυρίου πάντα»

    ReplyDelete
  3. ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΧΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ.

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ Π. ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΦΑΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

    ΦΑΙΔΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΗ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

    ReplyDelete
  4. Ο ΠΛΑΤΩΝ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ: ''ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ''.

    ReplyDelete