Wednesday, November 24, 2010

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΝΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============
Για μια ακόμη φορά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ υψώνει το ανάστημά του έναντι των εκκλησιομάχων και καταγγέλλει τα άνομα τους σχέδια εναντίον της Εκκλησίας με την προσπάθεια υποβάθμισης των θεολογικών σχολών.
Προσυπογράφουμε στην ολότητά τους τις θέσεις του ομολογητή Ιεράρχη.
Να προσθέσουμε μόνον κάτι. Η αλήθεια είναι ότι η Θεολογική Σχολή Αθηνών έχει πέσει- επί δυναστείας Χριστινάκη - στο έσχατο σημείο της ανυποληψίας.
Και δικαίως!
Οι καθηγεσίες και τα διδακτορικά, για χρόνια, εδίδοντο αφειδώς με κριτήρια νεποτισμού και “Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου”.
Αν είχαμε όλοι ευαισθητοποιηθεί και καταγγείλει αρμοδίως το θέμα εγκαίρως δεν θα κινδυνεύαμε τώρα να δούμε την περιθωριοποίηση των Θεολογικών Σχολών να γίνεται πραγματικότητα.
Φτάνει που η Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης έγινε - ως επί το πλείστον κατά τα φρονήματα - παράρτημα της Θεολογικής Ακαδημίας του Βόλου.
Αν τα χάλια της επικράτησης του Αγουριδισμού στη Θεσσαλονίκη επιμετρηθούν με όσα εντελώς απαράδεκτα συμβαίνουν στη Θεολογική Σχολή Αθηνών θα χάσουμε κάθε υπόληψη προς τη Θεολογική Ακαδημαική παρουσία.
Και για να μην ξεχνιόμαστε!
Η Θεολογική Σχολή Αθηνών δεν είναι αθώα του κρίματος της εκκοσμίκευσης και του συγκρητισμού αφού προώθησε στην έδρα της συστηματικής θεολογίας τον υιό της θεολογικής απωλείας που ακούγεται στο όνομα Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος.
Αρα πολύ το κρίμα αμφοτέρων των Θεολογικών μας Σχολών!
Οσο για τους άθεους κρατούντες ας μην περιμένουμε τίποτε περισσότερο εκτός από πισώπλατες μαχαιριές και από μαχαιριές στο στήθος. Ούτε που μπαίνουν στον κόπο να κρύψουν την αθεοφοβία, την εκκλησιομαχία και την υποδούλωσή τους στο πνεύμα τη Νέας Εποχής και της παγκοσμιοποίησης.
Και το χειρότερο! Ο ένοικος της Φιλοθέης είναι όργανο και συνεργάτης των σχεδίων των κυβερνώντων. Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου - ο γνωστός και ως ο his master’s voice - μας έχει πει ξεκάθαρα από καιρό ότι αυτό ήταν το σχέδιο στο οποίο συναίνεσε ο Αρχιεπίσκοπος: Να περιθωριοποιηθεί πλήρως η Εκκλησία και να γίνει παράρτημα του Υπουργείου Κοινωνικής Προνοίας. Οχι το κέντρο της μεταμόρφωσης της ζωής του ευλογημένου μας Γένους.
Μακάρι, Σεβασμιότατε, να είχαν όλοι οι Ιεράρχες μας το ανάστημα και το ομολογιακό σας σθένος. Δυστυχώς! Ενώ σχεδόν στην ολότητα τους διαφωνούν με τους χειρισμούς και τις μεθοδεύσεις του Μακαριότατου δεν έχουν - προς πλήρη απογοήτευση των πιστών - το σθένος να υψώσουν τη φωνή τους και να αντισταθούν.
Γι’ αυτό σας ευχαριστούμε θερμά επειδή έχετε το σθένος - όπως και ο Αγιος Κυθήρων και ορισμένοι άλλοι Αρχιερείς - να μας εμψυχώνετε και να μας εμπνέετε με τις συνεχείς παρεμβάσεις σας που προκαλούν την μήνιν των εξωτερικών και εσωτερικών εχθρών της Εκκλησίας.
Αφήστε, Σεβασμιότατε, τα βατράχια να κάνουν αυτό που η φύση τους τους επιτάσσει: Να κοάζουν στα έλη που διαβιούν. Οι όπου γης Ορθόδοξοι χριστιανοί τιμούν τους αγώνες σας και την ομολογιακή σας παρουσία.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς που μας έδωσε την αφορμή της σύνταξης του πιο πάνω σχολίου.
*****
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
==========
Με αποτροπιασμό και οργή για τους Γραικύλους διατάκτες της «Νέας Εποχής» που μέσα στην φρικτή οικονομική κρίση την οποία ενορχήστρωσαν τα αφεντικά τους και που κάτω από το βάρος της στενάζει ο λαός, βρήκαν την ευκαιρία με το πρόσχημα της δήθεν κάθαρσης στο δημόσιο βίο, να αρχίσουν την υλοποίηση του δολίου σχεδιασμού τους για την αποδόμηση της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας του Νέου Ελληνισμού.
Ο πονηρός σχεδιασμός ξεκινά με το γκρέμισμα και την περιθωριοποίηση των Θεολογικών Πανεπιστημιακών Σχολών, που ιδιαίτερα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ιστορικά έχουν το πρωτείο ίδρυσης.
Το επαίσχυντο έγγραφο της Κυβέρνησης προς την Σύγκλητο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου για την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και την συγχώνευσή του με το Τμήμα Θεολογίας, με το φαιδρό ανεπέρειστο και έωλο πρόσχημα της στηλίτευσης του δήθεν παρατηρηθέντος νεποτισμού, σαν να μην υφίστανται στο δικαιϊκό μας σύστημα νομικές διαδικασίες δια την κατάγνωση, ανατροπή και τιμωρία τέτοιων πρακτικών, μοναδικό στόχο έχει δυνάμει των ισχυουσών διατάξεων του Νόμου πλαισίου, την κατάργηση της αυτοτέλειας των Θεολογικών Σχολών, την υπαγωγή τους κατ’ αρχάς ως Τμημάτων και μετά ταύτα ως απλών Προγραμμάτων Σπουδών στις Φιλοσοφικές Σχολές με ολοκλήρωση του δολίου και ελεεινού σχεδιασμού την κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα των Θεολογικών Σχολών στην Ελλάδα και την κατάπτωσή τους σε Θρησκειολογικά Προγράμματα.
Διαπορούμε γιατί με τη λογική της Κυβέρνησης δεν επιχειρείται το ίδιο στην περίπτωση του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών όπου κατεγνώσθησαν καθείρξεις για υπεξαιρέσεις τεραστίων ποσών και την υπαγωγή του στις Νομικές ομοειδείς Σχολές.
Ευελπιστούμε ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αρθεί αύριο στο ύψος των περιστάσεων και θα αποτρέψη τον δόλιο σχεδιασμό της Κυβέρνησης άλλως και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, διακρινόμενος για την ποιμαντική του σύνεση και την Πρωθιεραρχική Του ευαισθησία καθώς και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και η Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο φιλόθεος και ευσεβής λαός θα αντιδράσωμε με κάθε νόμιμο μέσο αδιαφορούντες για τους σιέλους και τις ύβρεις των.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

1 comment:

  1. Συγχαρητήρια στον Ομολογητή Ιεράρχη! Είναι από τους λίγους που αντιστέκονται στα σχέδια της Νέας Εποχής. Μακάρι να είχαν το σθένος και άλλοι να το κάνουν.
    Το τμήμα Κοινωνικής Θεολογία έχει καθαρίσει από την οικογενειοκρατεία. Οι περισσότεροι έχουν πάει ήδη σπίτι τους. Μας μιλάει για οικογενειοκρατεία ο κ.Πανάρετος που το το 1991 έγινε καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όταν πρόεδρος ήταν η σύζυγός του κ. Ευδοκία Ξεκαλάκη. Έκτοτε οι δύο σύζυγοι εναλλάχθηκαν στην προεδρία του τμήματος για 12 χρόνια, εδραιώνοντας τη θέση τους στο ίδρυμα. Ποιοι μιλάνε για οικογενειοκρατεία στην κυβέρνηση την ώρα που μας κυβερνάει ο Εγγονός !!

    ReplyDelete