Friday, November 26, 2010

Ο κ. ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗΣ, Ο ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ












Ο κ. ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗΣ, Ο ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ “ΒΟΛΙΩΤΕΣ”


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Παραθέτουμε ένα ενδιαφέρον σχόλιο, που διαβάσαμε στο διαδίχτυο.

“lykourgos nanis είπε...

Αν δεν απατώμαι ο καθηγητής Χριστινάκης ήταν ένας από τους πανεπιστημιακούς που δάνεισαν τη γραφίδα τους για να διασώσουν από την κατάρρευση το απαισίας μνήμης σεραφειμικό καθεστώς που κινδύνευε να βουλιάξει ένεκα των ανομιών του στα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν οι ιερωνυμικοί μητροπολίτες είχαν δικαιωθεί με 30 αποφάσεις του ΣΤΕ.

Οι άλλοι επαίσχυντοι πανεπιστημιακοί ήταν ο ΚΥΠατζής Σάκης Αγγελόπουλος του ΑΠΘ και το δεκανίκι του άθλιου σεραφειμισμού Βλάσης Φειδάς.

Τα ονόματά τους θα γραφούν με ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ γράμματα στη νεότερη εκκλησιαστική Ιστορία και οι νέες γενιές θα αποστρέφονται και στο άκουσμα του ονόματός τους αφού τόσο κακούργησαν εναντίον της αλήθειας και του δικαίου!”
(Σχόλιο από το ιστολόγιο “Αποτείχισις”).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
____________

Αν δεν απατάσθε είπατε κ. Νάνη μου; Σας διαβεβαιώ! Δεν απατάσθε καθόλου! Αλλοι συνήθισαν να μετέρχονται τις κάθε μορφής απάτες και αδικίες.

Οσο για τα άλλα που διαδίδονται για το “νεποτισμό” και για το “Θού Κύριε φυλακή τω στόματί μου” για τον τρόπο που δίδονται αφειδώς τα διδακτορικά και οι Καθηγεσίες λόγια του κόσμου είναι! Ο κ. Χριστινάκης και η παρέα του είναι εν παντί άψογοι ακαδημαικοί. Το ότι έφεραν την Εκκλησία και τη Θεολογία στο σημερινό κατάντι ούτε λόγος!

Α! Και για να μην ξεχνιόμαστε! Ο φωστήρ ο αγλαός της θεολογίας Μεσσηνίας Χρυσόστομος (Σαββάτος) τυγχάνει Καθηγητής της συστηματικής θεολογίας στην περίπυστη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Ξέρετε για ποιο σας μιλώ; Το πάγχρυσο στόμα του Λόγου! Την της “διηρημένης Εκκλησίας” λύραν του πνεύματος!

Πώς είπατε; Το έννατον άρθρο του Συμβόλου της πίστεως; Ξεπερασμένα πράγματα αυτά κ. Νάνη μου. Ξεπερασμένα! Ζούμε στην εποχή της “απομύθευσης της Βίβλου”, της “μεταπατερικής” θεολογίας και της “συναφειακής” ερμηνευτικής.

Αλλά πού να τα ξέρετε εσείς αυτά; Εσείς μείνατε στη “βαβυλώνιο αιχμαλωσία” αυτών που σας δίδαξε ο όντως Αγιος μακαριστός Μητροπολίτης Λαρίσσης Θεολόγος! Δεν ισχύουν αυτά κ. Νάνη μου πια. Ξεπερασμένα πράγματα άλλων εποχών.

Μην παραλείψετε όμως - μια και είστε Θεσσαλός- να παρακολουθείτε στη γειτνιάζουσα με τη Λάρισσα Θεολογική Ακαδημία του Βόλου όπου παραδίδονται (δωρεάν παρακαλώ!) ταχύρρυθμα φροντιστήρια “συναφειακής”, Αγουριδικής, “μεταπατερικής” και δεν συμμαζευόμαστε θεολογίας. Η ωφέλεια που θα αποκομίσετε θα είναι μοναδική. Αρκεί να ακούσετε τους διδάχους της “Ακαδημίας” για να πυρακτωθείτε με θεικό ζήλο μαθήσεως: Πέτρος Βασιλειάδης, π. Βασίλειος Θερμός, Παντελής Καλαιτζίδης, Θανάσης Παπαθανασίου, Σταύρος Γιαγκάζογλου...

Πώς είπατε; Δεν θέλετε να ακούσετε άλλα ονόματα; “You ‘ve heard it all?”

Ετσι νομίζετε! Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ακαδημαική χρονιά στη Σχολή θα διδάξουν οι π. Δανιήλ Αεράκης για την “Αποφατική θεολογία”, πρωτοσύγκελος Θεοδόσιος Μαρτζούχος για την αξία των Ψαλμών, ο κορυφαίος Κύπριος δογματολόγος (και Αγιολόγος!) κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης θα αναλύσει την ταυτόσημη τριαδολογία Ορθοδοξίας και Παπισμού, ενώ ο παπα-Κώστας Μπέης θα κάνει πρότυπες λειτουργίες για Προτεστάντες, Βουδδιστές και μουσουλμάνους !

Πώς είπατε και πάλιν; Ανήκουστα πράγματα;

Εσείς το λέτε αυτό! Οταν μαθητεύσατε παρά τους πόδας των σοφών Γαμαλιήλ της Θεολογικής Ακαδημίας Δημητριάδος θα διαπιστώσετε του λόγου το ασφαλές! Η θεολογία και η Εκκλησία, κ. Νάνη μου, γνωρίζουν μέρες νέας δόξας.

Ζούμε ιστορικές μέρες. Οπως είχαμε στο παρελθόν τους Καππαδόκες τώρα έχουμε τους “Βολιώτες”.

Λίγο το έχετε;

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
__________

Μου κάνει τη χειρίστη εντύπωση η απύθμενη υποκρισία όσων απαίτησαν με ιταμότητα από τον Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο να σταματήσει κάθε αγώνα δικαίωσης, ενώ αναγνωρίζουν ότι αδικήθηκε και συνεχίζει να αδικείται για 36 συναπτά χρόνια κατάφωρα.

Βάσει ποιας λογικής ο Σεβασμιότατος πρώην Ράσκας Αρτέμιος επιβάλλεται-και συμφωνώ απολύτως ότι επιβάλλεται-να αποδυθεί σε αγώνες για να αρθούν οι εναντίον του άδικες και αντικανονικές αποφάσεις, ενώ ο Σεβασμιότατος Αττικής πρέπει να ευλογήσει τις παρανομίες;

Γιατί, πατέρες και αδελφοί, δύο μέτρα και δύο σταθμά; Υπάρχουν καλές και κακές παραβάσεις κανόνων; Μήπως και υμείς, σε τελευταία ανάλυση, οπαδοί της “μεταπατερικής” και “συναφειακής” ερμηνευτικής των Ιερών Κανόνων;

No comments:

Post a Comment