Monday, November 22, 2010

ΓΕΝΝΑΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ




ΓΕΝΝΑΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Ο παραδοσιακός και ευλαβής Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Ιάκωβος δήλωσε στο Ιερατικό συνέδριο της Μητροπόλεως του ότι δεν θα δεχθεί το ηλεκτρονικό φακέλλωμα και ότι δεν θα παραλάβει την “Κάρτα του Πολίτη”.

Αυτό έπρεπε να κάνουν όλοι οι Μητροπολίτες και όχι να περιμένουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να παραπέμπει όλα τα ουσιαστικά θέματα σε επιτροπές και υπεπιτροπές για να ροκανίζει το χρόνο και να δίνει έτσι την ευχέρεια στους άθεους κυβερνώντες να προωθούν και να παγιώνουν τις θέσεις τους με αντιχριστιανικούς και αντεθνικούς νόμους που υποσκάπτουν τα θεμέλια της πατρίδας μας.

Να συγχαρούμε τους καλούς πατέρες και αδελφούς τους “αντιρρησίες παραλαβής της “Κάρτας του Πολίτη” οι οποίοι με του αγώνες τους βοήθησαν όλους μας να τοποθετηθούμε ορθά για το ζήτημα του ηλεκτρονικού φακελλώματος.

Ηδη όλοι λίγο πολύ αντιλήφθηκαν τους κινδύνους που πειριέχει η παραλαβή της “Κάρτας του πολίτη” και είναι από επιφυλακτικοί έως άκρως αντίθετοι με την παραλαβή της.

Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί ο Μητροπολίτης Ζακύνθου ο οποίος δεν φοβάται να παραλάβει την "Κάρτα" επειδή έχει τόσο πολύ το Χριστό μέσα του!!! (Περίεργο! Ο π. Παίσιος δηλαδή που αρνιόταν να παραλάβει την "κάρτα" δεν είχε τον Χριστό μέσα του;). Ο Σεβασμιότατος Ζακύνθου, όπως δήλωσε, δεν φοβάται να παραλάβει την “Κάρτα του πολίτη” ούτε και αν έχει ακόμη “200 διαόλους ή τον δυσώνυμο αριθμό 666”!!!

Εκτός από το Σεβασμιότατο Ζακύνθου ο ΙΚ, ο Ιωάννης Καρδάσης, ο “ειδικός μπαρκοντολόγος” (από ποιο πανεπιστήμιο πήρε είπαμε το πτυχίο στον ανύπαρκτο κλάδο σπουδών;), ο “Αμέθυστος”, κτλ., κτλ., με άλλα λόγια ο γνωστός βωμολόχος και συκοφάντης κληρικός της Πτολεμαίδας που διασύρει τους πάντες, όχι απλά δεν φοβάται, λέγει, να πάρει την “κάρτα” με ή χωρίς το 666 (έχει κι αυτός τόσο πολύ το Χριστό μέσα του άραγε;) αλλά διασύρει επιπλέον τους “αντιρρησίες” πατέρες και αδελφούς που πρωτοστάτησαν στην άρνηση παραλαβής της “Κάρτας του πολίτη”.

Ενα να ξέρει! Υπάρχει Θεός δικαιοκρίτης! Γι’ αυτό ας κρεμάσει το πετραχήλι του και ας πάει να κυτάξει την ψυχή του.

Για όλους μας Χριστός ο Αληθινός Θεός απέθανεν.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την ευθαρσή, αξιέπαινη και άξια μιμήσεως από όλους τους Ιεράρχες μας δήλωση του Σεβασμιότατου Αργολίδος!

*****

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ:
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”

Συντάχτηκε από Αναβάσεις
=====================


Πριν μισή ώρα (22/11) τελείωσε το ιερατικό συνέδριο της Ι. Μητροπόλεώς Αργολίδος κατα το οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Ιάκωβος μίλησε για την “Κάρτα του πολίτη” και είπε τα εξής:
«Δεν το συζητάμε καν.
-Την κάρτα του πολίτη δεν την παίρνουμε, καλύτερα να πεθάνουμε από την πείνα. βλέπετε στο συναξάρι τι γράφει; ΤΗ ΑΥΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΕΙΝΗ ΕΤΕΛΕΙΩΘΗΣΑΝ. Στο κάτω κάτω θα μαρτυρήσουμε για την Αλήθεια !
Βρισκόμαστε σε εσχατολογικά χρόνια αλλά ας προσέξουμε παράλληλα να κρατούμε καθαρή και την κάρτα της καρδιάς μας.»

Μίλησε επίσης με εγκωμιαστικά λόγια για τον Μητροπολίτη Αμαρουσίου και Κηφισίας κ. Κύριλλο, για την απόφαση του ιδίου αλλά και των υπολοίπων κληρικών του ιερατικού συνεδρίου, για την λήψη της αποφάσεως της μη παραλαβής της Κάρτας Πολίτη:

ΠΗΓΗ:

Αναβάσεις

No comments:

Post a Comment