Sunday, November 28, 2010

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΩΗΝ ΡΑΣΚΑΣ ΑΡΤΕΜΙΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ!














ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΩΗΝ ΡΑΣΚΑΣ ΑΡΤΕΜΙΟ

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ!!!


=========


"Ο Μητροπολίτης πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιος (Γιέφτιτς), συνεχίζει απτόητος τα ψεύδη και τις συκοφαντίες εναντίον του Μητροπολίτη πρώην Ράσκας Αρτέμιου και των συνεργατών του.


Σε επιστολή του αναφέρει, εκτός από τις κατηγορίες για κατάχρηση και κλοπή χρηματικών ποσών και την απόπειρα δολοφονίας του ιερέα Srdjan Στάνκοβιτς.


Όλα αυτά και πολλές άλλες συκοφαντίες ο επίσκοπος Αρτέμιος τα υπομένει, προσπαθώντας να ακολουθήσει το λόγο του Κυρίου: "Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης”, “Μακάριοι εστέ όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσιν υμάς και είπωσιν παν πονηρόν ρήμα ψευδόμενοι ένεκεν εμού”!


Με όλα αυτά οι διώκτες δείχνουν την πνευματική και ηθική παρακμή τους και δυστυχώς, φαίνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση βρίσκουν εφαρμογή τα λόγια του Χριστού «ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ᾿ ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ». «Σεις έχετε πατέρα τον διάβολον, από τον οποίον και κατάγεσθε και θέλετε να εκτελήτε τας πονηράς επιθυμίας του πατρός σας. Εκείνος από την αρχήν της δημιουργίας του ανθρώπου ήτο ανθρωποκτόνος και ποτέ δεν έχει σταθή ούτε και στέκεται εις την αλήθειαν, διότι δεν υπάρχει μέσα του, ούτε αλήθεια ούτε επιθυμία δια την αλήθειαν. Οταν λέγη το ψεύδος, το ανασύρει και το λέγει από τον ευατόν του, διότι είναι ψεύτης, και ο πατήρ και ο εφευρέτης του ψεύδους». (Ιω. 8, 44)".


ΠΗΓΗ:


Από πληροφορίες από το ιστολόγιο Ακτίνες.


*****


Στον ιστοχώρο επίσης δημοσιεύτηκαν τρία ενδιαφέροντα σχόλια του κ. Λυκούργου Νάνη για τι διωγμό του Πρώην Ράσκας Αρτεμίου, που παραθέτουμε στη συνέχεια.


lykourgos nanis είπε...


Η στάση του κανονικού Μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους θιασώτες του καρπαζοεισπρακτορισμού που προσπαθούν να τον θεμελιώσουν θεολογικά και εκκλησιαστικά. Ο Αρτέμιος ΑΡΝΕΙΤΑΙ να συντελέσει στην κατίσχυση της αδικίας. Η τακτική του “σφάξε με αγά μου ν αγιάσω” δεν τον εκφράζει. Την ίδια τακτική τηρεί κι ο μαρτυρικός Μητροπολίτης Νικόδημος, όπως πριν λίγα χρόνια τήρησαν και οι αείμνηστοι Λαρίσης Θεολόγος και Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνος, τα παλληκάρια αυτά του Χριστού, οι εύζωνοι της Εκκλησίας! ΟΧΙ! Θα αντισταθεί ο Μητροπολίτης Αρτέμιος μέχρις εσχάτων κι ας φυλακισθεί, κι ας τον εξορίσουν κι ας τον κακοποιήσουν ακόμη οι νέοι Θεόφιλοι Αλεξανδρείας που μετέρχονται πρακτικές υποκόσμου προκειμένου να τον εξοντώσουν πτύοντας στον τάφο του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς! Ψηλά το κεφάλι άγιε επίσκοπε Αρτέμιε! Οι προσευχές μας σε συνοδεύουν!


*****


lykourgos nanis είπε...


Μα καλά, δεν καταλαβαίνει ο Αθανάσιος Γιέφτιτς ότι κανείς σοβαρός άνθρωπος και πιστός χριστιανός δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τις κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον του αγίου γέροντος Αρτεμίου; Άν είναι δυνατό να γίνει πιστευτό ότι ο επίσκοπος Αρτέμιος, ο χαρίεις την μορφήν και την ψυχήν, σχεδίαζε τη δολοφονία ιερέως! Τόσο έχει σκοτισθεί ο νους του πρώην Ερζεγοβίνης από την εμπάθεια κατά του ομογάλακτου αδελφού του; Πώς ασεβεί ελαφρά τη καρδία στη μνήμη του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς μετερχόμενος πρακτικές υποκόσμου; Τι μετάλλαξη είναι αυτή που έχει υποστεί ο εν λόγω επίσκοπος;


*****


Lykourgos nanis είπε...


Κι ενώ συμβαίνουν αυτά τα αίσχη στη γειτονική Σερβία στη χώρα μας ελάχιστες αντιδράσεις σημειώθηκαν είτε από μεμονωμένους πιστούς, κληρικούς και λαικούς, είτε από bloggers, είτε από αντιοικουμενιστικούς συλλόγους. Τι άραγε και προπαντός ΠΟΤΕ σκοπεύει να κάνει το αγιώνυμον όρος; Σε ποιες διαμαρτυρίες προσανατολίζονται οι ιεραποστολικές αδελφότητες και ΠΟΤΕ πρόκειται να τις υλοποιήσουν; Θα παρέμβουν άραγε οι επίσκοποί μας και ΠΟΤΕ ή κάποιοι απ’ αυτούς ετοιμάζουν τα άμφιά τους, τις μίτρες και τις πατερίτσες τους ούτως ώστε να μεταβούν στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου για να τιμήσουν ΔΗΘΕΝ τον απόστολο Ανδρέα μεθαύριο Τρίτη; Ίδού τα ερωτήματα που απασχολούν τον πιστό λαό του Θεού!




ΠΗΓΗ:


Ακτίνες,


Αποτείχισις,


Atanasije optužuje, Artemije demantuje


No comments:

Post a Comment