Monday, June 7, 2021

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη μου αναφέρουν ότι το οξυγόνο του Ιερομόναχου Σάββα Σταυροβουνιώτη βελτιώθηκε σημαντικά και ότι ίσως σήμερα το ασθενοφόρο θα τον πάρει 

στην Μονή της 

μετανοίας του.

Ο π. Θεοφάνης, που ήταν διασωληνωμένος για πολύ καιρό, πήρε μεν εξιτήριο και επέστρεψε στην Ιερά Μονή Στραυροβουνίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πέρασε ο καιρός της δομικασίας του. Ταλαιπωρείται αφάνταστα παρόλο ότι οι πατέρες της Μονής προσπαθούν να ανακουφίσουν με κάθε τρόπο τους πόνους και στα συμπτώματα της ασθένειάς του.


Όλοι οι πατέρες της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, έκαναν και κάνουν πολλά για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο -παρόλον ότι σχεδόν όλοι, προσεβλήθησαν από τον κορωνοιό-, αλλά ο π. Ιλαρίων και προπαντός ο Ιερομόναχος Κυπριανός έγιναν πραγματική θυσία για τους 

εμπερίστατους 

αδελφούς τους.

Ας ελπίσουμε ότι ο Ιερομόναχος Σάββας -πνευματικός πατέρας χιλιάδων πιστών- θα επιστρέψει σήμερα στην Μονή της μετανοίας του -αν είναι τούτο από ιατρικής απόψεως εφικτό- και ότι ο Άγιος Θεός θα συντμήσει τον χρόνο της δοκιμασίας του π. Θεοφάνη.


Για τον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Εγκλειστριώτη μαθαίνω ότι σήμερα θα γινόταν νέα προσπάθεια να τον αποδιασωληνώσουν.


Ας ευχηθούμε να έγινε τούτο κατορθωτό. Μακάρι ο Θεός με τις πρεσβείες του 

Αγίου Νεοφύτου να τον 

αποθεραπεύσει σύντομα.

Αυτού, όμως, που η κατάσταση της υγείας του είναι κυριολεκτικά τραγική είναι του ευλαβέστατου Διακόνου του Αγίου Λαζάρου Λάρνακας π. Ιωάννη.


Τις τελευταίες 6 βδομάδες είναι διασωληνωμένος και τώρα έπαθε γάγγραινα και φαίνεται θα χρειαστεί να του κόψουν το χέρι και το πόδι.


Μόλις 27 χρόνων και χωρίς υποκείμενα νοσήματα.


Τι να πούμε;

Είμαστε στα γόνατα να κάνει ο Θεός το θαύμα Του και για τον π. Ιωάννη και για κάθε εμπερίστατο πατέρα και αδελφό μας. 

No comments:

Post a Comment