Monday, June 21, 2021

Του π. ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗ,Ο ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ Ο π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΜΥΡΟΥ


ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΑΓΙΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Θερμά συνιστώ στους καλούς αναγνώστες να παρακολουθήσουν το εξαιρετικό βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης.


Ο γνωστός για την ευγλωττία του, π. Δανιήλ Αεράκης, σκιαγραφεί με λιτότητα την προσωπικότητα και την διακονία δύο λαμπρών κληρικών που χάσαμε πρόσφατα εξαιτίας της πανδημίας του 

κορωνοιού.


Ο Καστορίας κυρός Σεραφείμ -αληθινό κόσμημα της Ιεραρχίας- και ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Μύρου, που άφησε ανεξίτηλη την άμεμπτη διακονία του ως κληρικός στην Μητρόπολη Κοζάνης. 


Δυστυχώς η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν εξέλεξε ποτέ επίσκοπο ένα τόσο λαμπρό πρεσβύτερο με ουσιαστική ακαδημαική θεολογική συγκρότηση και σπάνιο ήθος.


Μια ακόμη κηλίδα στο 

παθητικό της Ιεραρχίας 

της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Είναι τόσο παρήγορο να ξέρεις ότι ο κλήρος -σε όλες του τις βαθμίδες- έχει τόσο αξιόλογους και ενάρετους κληρικούς όπως τον Καστορίας κυρό Σεραφείμ και τον π. Αυγουστίνο Μύρου.


O λαός του Θεού είναι βαθύτατα απογοητευμένος από τους κάθε λογής Οικουμενιστές και άλλους κακόδοξους κληρικούς, τους νεωτεριστές, τους μεταπατερικούς, τους Νεορθόδοξους και τους Νεονικολαίτες, τους φαύλους και τους άλλους ασεβείς κληρικούς. 


Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το ήθος και την διακονία αγίων κληρικών όπως είναι ο Καστορίας κυρός Σεραφείμ και ο π. Αυγουστίνος Μύρου.


Ας προσέξουμε πολύ αυτό το ζήτημα όλοι μας. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι υπάρχουν ζιζάνια στην Εκκλησία. Κληρικοί οι οποίοι γκρεμίζουν την συνείδηση των πιστών με τις κακοδοξίες, τις θεομπαιξίες και το 

αντιχριστιανικό τους ήθος.

Αλλά αδικούμε πραγματικά τον ιερό κλήρο αν νομίζουμε ότι όλοι οι κληρικοί είναι όπως τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την οικουμενιστική κουστωδία του ή τον Μόσχας Κύριλλο και την δική του οικουμενιστική και εθνοφυλετική κουστωδία ή τον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό και τον Λεμεσού Αθανάσιο και τον Νεαπόλεως Πορφύριο ή τον π. Βασίλειο Βολουδάκη και κάθε άλλο κακόδοξο ή φαύλο ή θεομπαίκτη κληρικό.


Η γλαφυρή και εύστοχη σκιαγράφηση του π. Δανιήλ Αεράκη του βίου και της πολιτείας των δύο λαμπρών κληρικών -Καστορίας κυρού Σεραφείμ και π. Αυγουστίνου Μύρου- μας βοηθά να αντιληφθούμε ότι ο διάβολος σπέρνει ζιζάνια αλλά και ο Θεός δεν μένει αργός. Ρίχνει τον σπόρο του στην αγαθή γη και χαρίζει στην Εκκλησία Του καρπό πνευματικό εκατονταπλασίονα.

No comments:

Post a Comment