Thursday, June 10, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έστειλε επιστολή στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου με την οποία ζητεί να βάλει στην θέση του τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο. 


O λόγος;


Ο Πανιερώτατος επιδίδεται συστηματικά στην προφητολογία, την καταστροφολογία, την πολιτικολογία και τις ωμές επεμβάσεις σε θέματα που αφορούν την Εκκλησία της Ελλάδος και τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία του κορωνοιού.


Ας αρχίσουμε από την ουσία των καταγγελιών της ΔΙΣ Ελλάδος.


Όντως; 

Αληθεύει ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου τα τελευταία χρόνια επιδίδεται, με αποφευκτέα συνέπεια, στην προφητολογία, στην Γεροντολαγνεία, στην συνωμοσιολογία, στην πολιτικολογία και στην καταστροφολογία;


Μια απλά περιδιάβαση στο Διαδίχτυο αποδεικνύει περίτρανα του λόγου το ασφαλές.


Είναι εξοργιστικό πράγματι να παρακολουθείς τις συνεχείς εκρήξεις των “προφητειών” και των λοιμωξιολογικών επιδόσεων του Πανιερώτατου, οι οποίες προκαλούν αναστάτωση -χωρίς μετάνοια- στο ποίμνιο της Εκκλησίας και δυσφημούν την Εκκλησία ως σύνολο.


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όμως, δεν περιορίστηκε να κάνει τις πιο πάνω ορθές επισημάνσεις για τον 

Μητροπολίτη Μόρφου.

Κατηγορεί τον Πανιερώτατο Μόρφου για ποιμαντική εισπήδηση στην Εκκλησία της Ελλάδος.


Η θέση αυτή είναι εξ ολοκλήρου λανθασμένη και προπαντός άκρως υποκριτική.


Γιατί είναι λανθασμένη;


Επειδή οι 15 Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες δεν είναι συνομοσπονδία 15 ανεξάρτητων Εκκλησιών, οι οποίες, στα όρια της Δικαιοδοσίας τους, κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δέχονται κριτική από τους πιστούς και προπαντός από τους συνεπισκόπους τους, που ανήκουν σε άλλες Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.


Επί παραδείγματι.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου -ως μη ώφειλε-προσκάλεσε τον αιρεσιάρχη του Βατικανού να έρθει στην Κύπρο. Κατά την παπική επίσκεψη έγιναν διάφορα οικουμενιστικά παρατράγουδα.


Θα ήταν πραγματική ευλογία αν η Εκκλησία της Ελλάδος και οι άλλες Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες έστελλαν επιστολή ή εξέδιδαν Ανακοίνωση με την οποία να καταδικάζουν την παπική επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, σε συνεδρία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, δήλωσε γυμνή τη κεφαλή ότι η Εκκλησία είναι Μία, αλλά διηρημένη, χωρίς να βρει ουσιαστική αντίσταση στην κακοδοξία που διατύπωσε από τους συνεπισκόπους του.


Θα ήταν ευχής έργο αν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου και οι Σύνοδοι των άλλων Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών ύψωναν ουρανομήκη φωνή διαμαρτυρίας για την διατύπωση μιας τόσο σοβαρής αίρεσης σε συνεδρία της 

Ιεραρχίας.

Πρόσφατα ο αρχιοικουμενιστής Μητροπολίτης Ιταλίας Πολύκαρπος είπε άρρητα ρήματα μετά την συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο που προσβάλλουν ευθέως το Δόγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ -απολύτως προς τιμήν του- εξέδωσε εκτενή Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις δηλώσεις του Σεβ. Ιταλίας.


Ευχής έργο θα ήταν αν υπήρχε πανορθόδοξη καταδίκη των αιρετικών δηλώσεων του αρχιοικουμενιστή Μητροπολίτη Ιταλίας, από τους 800 τόσους επισκόπους της 

Ορθοδοξίας για τις 

αιρετικές δηλώσεις.

Συνοψίζουμε: Η προφητολογία, η καταστροφολογία, η πολιτικολογία και η συνωμοσιολογία του Πανιερώτατου Μόρφου είναι απολύτως καταδικαστέες, επειδή δεν οδηγούν σε μετάνοια, αλλά σε αναστάτωση της συνείδησης των πιστών. 


Ο Πανιερώτατος Μόρφου όμως, όπως ο κάθε επίσκοπος αλλά και ο κάθε πιστός έχει κάθε δικαίωμα -ή για να ακριβολογούμε χρέος- να μιλά "όπου Θεός το κινδυνευόμενον" σε όποια Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία συμβαίνουν παρατράγουδα.


Σύντομα -συν Θεώ- θα δούμε γιατί η επιστολή της ΔΙΣ Ελλάδος που έστειλε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου είναι άκρως υποκριτική. 

No comments:

Post a Comment