Monday, June 14, 2021

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


 ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα “Ρομφαία”: “Μια ευλογημένη και ιστορική ημέρα ξημέρωσε την Κυριακή, 6 Ιουνίου, για την Κοινότητα του Αγίου Νεκταρίου στο Wollongong της Νέας Νοτίου Ουαλίας, για τον Ελληνισμό της ευρύτερης περιοχής, αλλά και συνολικά για την ελληνική Ομογένεια και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αυστραλίας.

Την ημέρα αυτή, ύστερα από πέντε δεκαετίες διαιρέσεων, διχόνοιας και πνευματικού σκότους, επίσημα πια η σχισματική κοινότητα του Αγίου Νεκταρίου επέστρεψε στην αγκαλιά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.”

Αφού το σχίσμα είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα που μπορεί να διαπράξει ο άνθρωπος, η επούλωση του σχίσματος είναι η μεγαλύτερη ευλογία.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και πραγματικό ενθουσιασμό παρακολουθούμε την μία μετά την άλλη σχισματική κοινότητα να επανέρχεται στους κόλπους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Ευχόμαστε σύντομα ο Σεβ. Αυστραλίας κ. Μακάριος να κατορθώσει να επουλώσει και το σχισματικό μόρφωμα της Μελβούρνης που δημιουργεί μεγάλο σκανδαλισμό και σύγχυση μεταξύ των πιστών.

No comments:

Post a Comment