Sunday, June 6, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Επανερχόμαστε σε ένα θέμα που σχολιάσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, και αφορά την απόφαση της ΔΙΣ να επιληφθεί της απειθαρχίας κληρικών όλων των βαθμών της ιερωσύνης αναφορικά με την ώρα τέλεσης της Ακολουθίας της Αναστάσεως.


Κατανοούμε την ευαισθησία της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με την οφειλόμενη πειθαρχία των κληρικών όλων των βαθμών της ιερωσύνης στις Συνοδικές αποφάσεις. 


Αντιλαμβανόμαστε ότι η ΔΙΣ επιζητεί να δώσει το μήνυμα ότι εφεξής οι Συνοδικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές.


Ελπίζουμε, όμως, η Ιερά Σύνοδος να μην επιβάλει αυστηρή ποινή σε κληρικούς που τέλεσαν την Ανάσταση ως είθισται 

από αιώνων.


Ας επιδειχθεί η επιβαλλόμενη επιείκεια και ας περιοριστεί η Σύνοδος να εκφράσει την θλίψη της για την έλλειψη πειθαρχίας εκ μέρους ορισμένων κληρικών όλων των βαθμίδων της ιερωσύνης.


Αλλά ας μην επιβληθεί ποινή και ας μη παραπεμφθούν σε Συνοδικά -πολλώ μάλλον και πολιτικά- δικαστήρια όσοι κληρικοί απειθάρχησαν στην Συνοδική απόφαση.


Κάθε επιβολή ποινής θα προκαλέσει την αγανάκτηση των πιστών και θα διευρύνει περαιτέρω το χάσμα μεταξύ Ιεραρχίας και 

πολλών πιστών 

(κληρικών, μοναχών 

και λαϊκών). 

Δεν γνωρίζω ποιοι κληρικοί δεν συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, αλλά οι δύο κατηγορούμενοι Μητροπολίτες (Κυθήρων και Ακαρνανίας) είναι -και δικαίως- πολύ ψηλά στην συνείδηση των πιστών.


Γνήσιοι αντιοικουμενιστές και παραδοσιακοί Ιεράρχες, αδιάβλητοι και αφιλάργυροι, Ομολογητές και εχθροί της εκκοσμίκευσης και των νεωτερισμών.


Αν τους επιβληθεί οποιαδήποτε ποινή η πικρία των πιστών θα είναι απερίγραπτη.

1 comment:

  1. Ας κοιτάξει η Ιερα Συνοδος,να επιβληθεί,να συμμορφωσει και να κυβερνάει με βάση το ιερο πηδαλιο,τους ξεδιαντροπους,εκκοσμικευμενους, κρυφό ομοφυλόφιλους,ιερομόναχους καριερίστες που δεν έχουν πατήσει πόδι σε μοναστήρι, κληρικούς,που κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το ιερο καθήκον τους.Πατριαρχες,Θεολόγοι,μανατζαρουν το "test drive",του Αντιχρίστου,αλλά Βαραββα θελουμε σταυρώνοντας τον Χριστο Ας αφήσουν τους Αγίους Αρχιερείς,που φωτίζουν μέσα στην κατάντια μας και να διορθώσουν τις βρωμιές.Ο οικουμενισμος,η νεορθοδοξια,η ανηθικότητα,η αθεΐα και ο φαρισαισμος,οργιάζουν,Ουαι υμιν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριται!

    ReplyDelete