Monday, June 28, 2021

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

 Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Στην Ελλάδα και στην Κύπρο γίνεται πολύς λόγος για την φίμωση κληρικών, οι οποίοι μας καλούν να μην υιοθετήσουμε τα υγειονομικά μέτρα. Μεταξύ αυτών που στοχοποιήθηκαν είναι λ.χ. ο π. Αντώνιος Στυλιανάκης (θεολόγος και ψυχίατρος) και 5 ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας.


Αλλά η στοχοποίησή τους τι εξυπηρετεί;


Ο π. Αντώνιος Στυλιανάκης είναι μία πολύ ισορροπημένη προσωπικότητα. Ένας πράος, ευλαβής και παραδοσιακός κληρικός. Οι βασικές αντιρρήσεις που καταθέτει προέρχονται από την επιστημονική του κατάρτιση ως ψυχίατρος. Προειδοποιεί πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά αν συνεχιστεί επ’ άπειρον ο εγκλεισμός.


Επομένως γιατί στοχοποιήθηκε;

Αντιλαμβανόμαστε την ευαισθησία του Σεβ. Δράμας κ. Παύλου, επειδή 5 ιερείς του αγνόησαν την Εγκύκλιο της Συνόδου για την τέλεση της Ακολουθίας της Αναστάσεως.


Όλοι οι πιο πάνω, όμως, ξεχνούν την στάση που τήρησε και εξακολουθεί να τηρεί ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης.  


Από την αρχή της πανδημίας, προκαλεί βάναυσα την λογική των ανθρώπων με τις αμπελοθεολογίες και τις "λοιμωξιολογίες" του και βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο την υγεία και την ζωή των πιστών. 


Παριστάνει τον ξερόλα και τον “λοιμωξιολόγο” -τρομάρα του- μιλά απαξιωτικά και ερίζει με κορυφαίους επιστήμονες και συμπεριφέρεται λες και η ενορία Αγίου Νικολάου Πευκακίων είναι Αυτόνομη ενορία της Εκκλησίας της Ελλάδος, που του δίνει την δυνατότητα να κάνει 

όποιο αντάρτικο θέλει.

Δεν θα είναι τουλάχιστον φαιδρό, αλλά προπαντός ανέντιμο, να κληθούν για να απολογηθούν οι 5 ιερείς της Μητροπόλεως Δράμας και ο π. Αντώνιος Στυλιανάκης, ενώ ο Μακρακιστής οπαδός του Παποκαισαρισμού και δεινός κατ’ εξακολούθηση παραβάτης των Ιερών Κανόνων π. Βασίλειος Βολουδάκης θα αφεθεί ελεύθερος να ασχημονεί και να ζημιώνει το πλήρωμα της Εκκλησίας με τον ξερολισμό του, τις "λοιμωξιολογίες" του, τις εμμονές και τις ιδεοληψίες του;


Συνοψίζουμε: Καθαίρεση του σεβαστού π. Βασίλειου Βολουδάκη; Απολύτως επιβεβλημένη και καθηκόντως θα την χειροκροτήσουμε. Τι ψυχή θα παραδώσουμε αν δεν συνευδοκούμε να καθαιρεθεί ένας κακόδοξος κληρικός και ένας δεινός παραβάτης των Ιερών Κανόνων;


Όσο για τους άλλους κληρικούς ας επιδειχθεί η πιο μεγάλη δυνατή επιείκεια Το πολύ κατ' ιδίαν επίπληξη. Αλλοιώς θα προκληθεί ανείπωτη πικρία και σκαδναλισμός στους πιστούς.

No comments:

Post a Comment