Monday, June 28, 2021

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗ ΜΟΝΗ ΒΑΛΑΑΜ!

 


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗ ΜΟΝΗ ΒΑΛΑΑΜ!

=====


Όλοι όσοι ζουν και εργάζονται στην Μονή Βαλαάμ πρέπει να κάνουν το εμβόλιο COVID και όποιος αρνηθεί θα εκδιωχθεί από το Mοναστήρι, δήλωσε εχθές ο ηγούμενος στο RIA-Novosti.


Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τρόιτσκ Παγκράτιος, ηγούμενος της διάσημης Μονής Βαλαάμ, κόλλησε πρόσφατα κορωνοϊό. Τον Σεπτέμβριο είχε κάνει το εμβόλιο Σπούτνικ αλλά δεν είχε πλέον αρκετά αντισώματα για να 

καταπολεμήσει τον ιό.

Όπως εξήγησε ο Eπίσκοπος-Hγούμενος, το εμβόλιο θα είναι υποχρεωτικό για τους αδελφούς, τους κληρικούς και όλους τους εργαζόμενους.


«Μια θεμελιώδης αρχή για κάθε Μοναστήρι είναι η υπακοή στον ηγούμενο, στην ιεραρχία. Άν τηρηθεί, τότε το Mοναστήρι λειτουργεί και αναπτύσσεται κανονικά· αν όχι, τότε όλα καταρρέουν. Επομένως, δεν μπορούσα να αφήσω ένα τόσο σοβαρό ζήτημα στην ελεύθερη βούληση του καθενός», εξήγησε ο Επίσκοπος Παγκράτιος.


Εκείνοι που αρνούνται να εμβολιαστούν «απλά θα απομακρυνθούν από το Mοναστήρι χωρίς καμμία οικονομική υποστήριξη», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι λίγοι είναι αυτοί που αρνούνται.


Οι εθελοντές που έρχονται στο μοναστήρι θα κληθούν να επιδείξουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού είτε ένα πρόσφατο PCR τεστ. «Άν όμως είμαστε εμβολιασμένοι, τότε δεν θα μας είναι τόσο τρομακτικό», σχολίασε 

ο Θεοφιλέστατος.

Αναφερόμενος στην δική του περιπέτεια με τον ιό, ο επικεφαλής του Mοναστηριού τόνισε ότι αυτός και άλλοι που είδε βρέθηκαν στα πρόθυρα του θανάτου. Και πιστεύει ότι «επομένως, οι πολεμικές και οι απόψεις είναι εντελώς άσχετες».


«Υποστηρίζω τον απόλυτο, τον πλήρη, εκατό τοις εκατό εμβολιασμό ολοκλήρου του πληθυσμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτή είναι η θέση μου. Ήμουν ο ίδιος στην κόκκινη ζώνη κοντά στο θάνατο και είδα ανθρώπους στον αναπνευστήρα να περιμένουν να πεθάνουν», είπε.


Πηγή Orthodox Christianity


Μετάφραση: ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ


No comments:

Post a Comment