Friday, March 20, 2015

ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ



ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο όντως αποκαλυπτικό άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάπουε κ. Σεραφείμ “Πανορθόδοξη Σύνοδος και κωλύματα γάμου” μαθαίνουμε -με πολλή πόνο ψυχής- ότι μεταξύ Ορθοδόξων και ετεροδόξων:

“Η Εκκλησία Ρωσίας αποδέχεται ότι «ο καθαγιασμός του γάμου δι’ εκκλησιαστικού στεφανώματος ορθοδόξων χριστιανών μετά χριστιανών ετεροδόξων δύναται να γίνη εν περιπτώσει καθ’ ην η μη Ορθόδοξος πλευρά αναγνωρίζει την σημασίαν των ευλογιών της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Η Εκκλησία της Ρωσίας ωσαύτως, μετά την Ρωμαιοκαθολικήν απόφασιν περί αναγνωρίσεως του εγκύρου των γάμων μεταξύ Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων, των τελουμένων υπό ορθοδόξου ιερέως, έλαβεν απόφασιν περί αναγνωρίσεως του εγκύρου των μικτών γάμων μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, τελουμένων υπό ειδικάς συνθήκας, κατόπιν ευλογίας του ορθοδόξου Επισκόπου, ενώπιον Ρωμαιοκαθολικού ιερέως.”

Ως προς το γάμο Ορθοδόξων με αλλοθρήσκους μαθαίνουμε τα ακόλουθα απίστευτα για τη στάση της Εκκλησίας της Ρωσίας:

“Η Εκκλησία Ρωσίας διαπιστοί ότι οι μικτοί γάμοι απαγορεύονται υπό του 72ου κανόνος της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου, εν τούτοις όμως φρονεί ότι «αι σύγχρονοι συνθήκαι υπάρξεως της Εκκλησίας του Θεού επί της γης απαιτούν επιμόνως εν τω ζητήματι μικτών γάμων των Ορθοδόξων Χριστιανών μετά των μη Χριστιανών την επιστροφήν εις την εκκλησιαστικήν πράξιν των τριών πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού», κατά τους οποίους η Εκκλησία επομένη τω Αποστόλω Παύλω, «εφέρετο συγκαταβατικώς προς μικτούς γάμους». Ωσαύτως «εις τους παλαιοτάτους κανόνας δεν υπάρχουν απαγορευτικαί διατάξεις εν προκειμένω».

Δύο φοβερά στοιχεία αποκαλύπτονται για τη στάση της Εκκλησίας της Ρωσίας για τα κωλύματα του γάμου.

Καταρχήν ότι ως προς το γάμο Ορθοδόξων και Παπικών αναγνωρίζει απολύτως τις αποφάσεις της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου και της προδοτικής για την Ορθοδοξία Συμφωνίας του Μπαλαμάντ για τα μυστήρια των Παπικών αφού δέχεται την ιερολογία του μυστηρίου του γάμου ακόμη και από παπικό “κληρικό”.!!!

Όσο για τη στάση της Εκκλησίας της Ρωσίας για το γάμο με τους αλλόθρησκους “τι φω τι και τι λαλήσω;”

Από μακρού προειδοποιούμε ότι η Εκκλησία της Ρωσίας ΜΟΝΟΝ σε δύο τομείς είναι φέρεγγυος παίκτης.

1.) Στο θέμα του πρωτείου επειδή βρίσκεται σε σκληρό ανταγωνισμό με το Βατικανό και με το Πατριαρχείο της Νέας Ρώμης, και 

2.) Σε θέματα που αποδίδονται με τον αδόκιμο όρο "αξίες" .

Σε όλα τα άλλα θέματα οι θέσεις της Εκκλησίας της Ρωσίας για τον Οικουμενισμό και τους νεωτερισμούς ταυτίζονται και σε ορισμένα θέματα -όπως του γάμου- υπερακοντίζουν τις θέσεις των Φαναριωτών.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν με το Πατριαρχείο Ρουμανίας το οποίο επιδίδεται με πολλή άχαρη προθυμία στον εθνοφυλετισμό. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Τιργοβιστίου Νήφωνας εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας σχεδόν σε όλους τους διαλόγους, στο ΠΣΕ, στην προπαρασκευατική επιτροπή για τη Μεγάλη Σύνοδο κτλ. διατυπώνει τις πιο εξωφρενικές οικουμενιστικές και νεωτεριστικές θέσεις.

Το αποκαλυπτικό άρθρο του Σεβ. Ζιμπάπουε επιβεβαιώνει δυστυχώς ότι έχουν βάση οι φόβοι μας ότι οικουμενιστικό είναι το υπόβαθρο των επιδιώκομενων αλλαγών στα κωλύματα γάμου από τη μέλλουσα να συνέλθει Πανορθόδοξη Σύνοδο και -όπως μας πληροφορεί ο Σεβ. Ζιμπάπουε- η αιχμή του δόρατος αυτών των αλλαγών είναι η Εκκλησία της Ρωσίας.

Βαθύτατα θλιβόμαστε για την αποκάλυψη.

No comments:

Post a Comment