Thursday, March 19, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου συνῆλθε σήμερα Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, σὲ ἔκτακτη συνεδρία, ὑπὸ τὴν προεδρία τῆς Α.Μ. τοῦ Ἀρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου, καὶ ἐργάσθηκε ὡς ἑξῆς:

1.) Συζήτησε τὰ ὑπὸ τῆς Εἰδικῆς Διορθοδόξου Ἐπιτροπῆς ἀναθεωρημένα κείμενα τῶν Προσυνοδικῶν Πανορθοδόξων Διασκέψεων καὶ ὑπέβαλε τίς, κατὰ τὴ γνώμη της, εἰσηγήσεις γιὰ τροποποιήσεις.

2.) Ἐνημερώθη ἀπὸ τὸν Μακαριώτατο γιὰ τὴν ἵδρυση Θεολογικῆς Σχολῆς ἐκ μέρους τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου. Ἡ ἔναρξη λειτουργίας τῆς Σχολῆς προγραμματίζεται γιὰ τὸν προσεχὴ Σεπτέμβριο.

3.) Ἐξέτασε διάφορες καταγγελίες ἐναντίον θέσεων ποὺ ἐκφράζει, κατὰ καιρούς, ὁ κ. Ἀνδρέας Πιτσιλλίδης καὶ οἱ ὁποίες ἔρχονται εἰς ἀντίθεση μὲ τὶς θέσεις τῆς Ἐκκλησίας καὶ τῆς Ὀρθόδοξης Θεολογίας. Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος ὅρισε Συνοδικὴ Ἐπιτροπή, γιὰ μελέτη τοῦ ὅλου θέματος καὶ ἐνημέρωσή της γιὰ λήψη ἀπόφασης.”

1.) Συγχαίρουμε θερμά και υικά την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου επειδή είχε την ευαισθησία να ασχοληθεί με τις προσυνοδικές Πανορθόδοξες Διασκέψεις. Παρόλον ότι δεν γνωρίζουμε τι αποφάσεις έλαβε και αν είναι εναρμονισμένες με την πίστη και την παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, εκφράζουμε τη χαρά μας επειδή τουλάχιστον είχε την ευαισθησία να κινηθεί συνοδικά. Προσευχόμαστε ότι πήρε και τις ενδεδειγμένες αποφάσεις που είναι συμβατές με την πίστη μας.

2.) Ορθή, επίσης, είναι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για λειτουργία Θεολογικής Σχολής στην Κύπρο. Παλαιότερα είχαμε εκφράσει επιφυλάξεις, αλλά στη συνέχεια ακούσαμε τον Μακαριότατο να λέγει ότι κύριος στόχος της Σχολής είναι να επιμορφώσει θεολογικά τους κληρικούς της που δεν έχουν πτυχίο θεολογίας.

Αλλά υπάρχει, επίσης, σοβαρότερος λόγος για τον οποίο είναι επιβεβλημένη η λειτουργία Θεολογικής Σχολής στην Κύπρο υπό την εποπτεία της Εκκλησίας. Ως γνωστόν οι Θεολογικές Σχολές της Ελλάδας βρίσκονται κατ’ ουσίαν υπό κατάληψη από οικουμενιστές και νεωτεριστές Καθηγητές που προωθούν τη δημιουργία Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, επιδιώκουν τη μετατροπή των Ορθόδοξων Θεολογικών Σχολών σε πολυπολιτισμικές, θρησκειολογικές και οικουμενιστικές και μεθοδεύουν να μετατραπεί σε οικουμενιστικό και ευνουχισμένο από ορθόδοξο περιεχόμενο το ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών.

Η Κύπρος, η Εκκλησία και το ποίμνιό της δεν έχουν την πολυτέλεια να ακολουθήσουν τις ολέθριες εξελίξεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα σ’ αυτό τον τομέα και οι οποίες -ως εικός- θα κορυφωθούν με την κυβέρνηση των αθέων που κυβερνά την πατρίδα μας. Πολύ ορθά, λοιπόν, έπραξε η Ιερά Σύνοδος να αποφασίσει τη λειτουργία Θεολογικής Σχολής στην Κύπρο.

3.) Ορθότατα επίσης πράττει η Ιερά Σύνοδος να ασχοληθεί με τα θεολογικά τερτίπια του γνωστού οικουμενιστή και νεωτεριστή θεολόγου κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη, ο οποίος -μεταξύ άλλων πλανών- υποστηρίζει παρόμοιες εξωφρενικές θέσεις για τις εκτρώσεις με αυτές που υποστηρίζει ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός. Για τόσο μεγάλη πλάνη μιλούμε.!

Πιστεύουμε ότι ο Σεβ. Λεμεσού και η κλίκα του στη Σύνοδο θα πλειοδοτήσουν -υποκριτικά έστω φερόμενοι- για να καταδικαστεί ο κ. Πιτσιλλίδης για τις εκτροπές του για να αφήσουν στο απυρόβλητο τον πλανεμένο και θεομπαίκτη τους Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό.

Άρα είναι λογικό να αναμένουμε ότι σύντομα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θα προβεί στην καταδίκη του νεωτεριστή και οικουμενιστή θεολόγου με ευρεία πλειοψηφία.

No comments:

Post a Comment