Monday, March 30, 2015

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ;



ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορούμαι εγκύρως ότι ο γνωστός οικουμενιστής και νεωτεριστής θεολόγος κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης, όχι μόνον δεν φοβήθηκε τις απειλές ότι θα τον καλέσει σε απολογία η Σύνοδος για όσα αντιευαγγελικά συστηματικά κηρύττει από πολλά χρόνια, αλλά γυρίζει τα κανάλια και ειρωνεύεται την Σύνοδο και της αποδίδει ήκιστα ευπρεπείς χαρακτηρισμούς.

Ποιος είναι ο λόγος που έχει το θάρρος -γράφε την ιταμότητα- να συμπεριφέρεται έτσι;

Καταρχήν φαίνεται ότι είναι πολύ επιπόλαιο άτομο που δεν συνειδητοποιεί κατ’ ανάγκην πάντοτε τη ζημιά που προξενεί με αποτέλεσμα να ενεργεί πολλές φορές αυτοκαταστροφικά.

Ύστερα φαίνεται ότι ενεργεί εκ του πονηρού και κατόπιν υπολογισμού.

Ας γίνουμε συγκεκριμένοι.

Πώς θα τον δικάσει η Σύνοδος για όσα αχαρακτήριστα είπε υπέρ των εκτρώσεων, αφού ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός είπε τα ίδια και χειρότερα; Πώς θα καταδικάσει τον κ. Πιτσιλλίδη ο Σεβ. Λεμεσού και η κλίκα του στη Σύνοδο, αφού εξακολουθούν, όχι απλά να υπερασπίζονται τον πλανεμένο μοναχό Ιωσήφ, αλλά και να τον προωθούν παντί σθένει για αγιοποίηση.!!!

Πώς θα δικάσει τον κ. Πιτσιλλίδη ο Σεβ. Μόρφου για όσα αχαρακτήριστα είπε για το Κοράνι, αφού ο ίδιος είπε τα ίδια και χειρότερα σε συνέντευξή του που εξακολουθεί να είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Μόρφου και αρνείται πεισματικά και αντιχριστιανικά να την κατεβάσει, παρόλον ότι παρεκλήθη έντονα και κατ’ επανάληψη από πολλούς να το πράξει;

Αλλά πέραν του ότι πολλοί συνοδικοί είναι ευάλωτοι εξαιτίας του ότι δεν έχουν λευκό μητρώο σε θέματα πίστεως, ο κ. Πιτσιλλίδης απροκάλυπτα τους απειλεί ότι έχει στοιχεία σε βάρος κάποιων από αυτούς και έτσι έχει ένα παραπάνω λόγο να αισθάνεται άνετος να τους γράφει στα κατύμματα των υποδημάτων του. 

Αν έχει πάντως τέτοια στοιχεία θα δώσει λόγο στο Θεό αν δεν κάνει καταγγελία στη Σύνοδο για να επιληφθεί του θέματος.

Η καταγγελία, όμως, θα πρέπει να γίνει από ορθόδοξη ευαισθησία για να μην υπουργούνται τα ιερότατα από αναξίους κληρικούς -και δη ιεράρχες- και όχι σαν μέτρο εκβιασμού ή εκδίκησης για όσους τον ελέγχουν για τις κακοδοξίες του.

No comments:

Post a Comment