Friday, March 20, 2015

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΖΙΜΠΑΠΟΥΕ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ



ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΖΙΜΠΑΠΟΥΕ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Επιθυμώ διακαώς να εκφράσω τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μου προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάπουε κ. Σεραφείμ επειδή με την πρόσφατη αρθρογραφία του για τη μέλλουσα να συνέλθει Αγία και Μεγάλη Σύνοδο γνωστοποιεί στο ποίμνιο της Εκκλησίας το παρασκήνιο και τα γεγονότα που αφορούν τις προσυνοδικές Διασκέψεις.

Παρόλον ότι ο Σεβ. κ. Σεραφείμ έχει πολύ νεωτεριστικές θέσεις για ορισμένα θέματα για τις οποίες κατέθεσα ήδη τη διαφωνία μου, εντούτοις -για λόγους αληθείας και δικαιοσύνης- επιθυμώ να τον ευχαριστήσω διότι βγάζει από το σκοτάδι της σιωπής τα τεκταινόμενα.

Το έργο αυτό έπρεπε πρωτίστως να κάνει η Γραμματεία ή το Γραφείο Τύπου των προσυνοδικών Διασκέψεων -αν υφίστανται- για να τηρείται ενήμερο το πλήρωμα της Εκκλησίας αφού οι προσυνοδικές Διασκέψεις ασχολούνται με θέματα πίστεως που αφορούν όλους τους πιστούς.

Αφού, όμως αυτό το έργο δεν το κάνει η Γραμματεία ή το Γραφείο Τύπου -αν υπάρχει- της προπαρασκευαστικής επιτροπής, ευχαριστούμε θερμά τον Αρχιδιάκονο του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννη Χρυσαυγή και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάπουε κ. Σεραφείμ επειδή γνωστοποίησαν τα τεκταινόμενα και μας βοήθησαν να αντιληφθούμε ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν από τη μέλλουσα να συνέλθει Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Μέχρι πρόσφατα, και πριν την ανάγνωση των σχετικών άρθρων του Ιερολ. Αρχιδιακόνου και του Σεβ. Ζιμπάπουε, είχαμε την λανθασμένη εντύπωση ότι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα ήταν μια Σύνοδος κυριολεκτικά “της πλάκας” - κατά τη λαική φράση- η οποία θα περιοριζόταν στις δημόσιες σχέσεις και σε αψιμαχίες για το πρωτείο στην Εκκλησία, ενώ, μετά την δημοσιοποίηση των άρθρων του π. Ι. Χρυσαυγή και του Σεβ. Ζιμπάπουε, διαπιστώνουμε -με πολλή συνοχή καρδίας- ότι ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι εξαιτίας του οικουμενιστικού, νεωτεριστικού και εκκοσμικευμένου φρονήματος των πρωταγωνιστών της Πανορθόδοξης Συνόδου.

No comments:

Post a Comment