Tuesday, March 24, 2015

ΣΕΒ. ΣΠΑΡΤΗΣ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ;



ΣΕΒ. ΣΠΑΡΤΗΣ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr: 

“Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ιερατικών κλήσεων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου 2015, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου, συνάντηση με τα παιδιά των ενοριών της Σπάρτης, που διακονούν στο Ιερό Βήμα των ναών.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε στα 65 περίπου παιδιά, ηλικίας 7 έως 17 ετών, για το διακόνημά τους τονίζοντας την σπουδαιότητά του.

Επεσήμανε ότι θεωρούνται πολύτιμοι συνεργάτες των ιερέων, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη εμπειρία θα τους βοηθήσει να στέκονται όρθιοι στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στο υπόλοιπο της ζωής τους, ενώ χαρακτήρισε τα παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα ως πρότυπα προς μίμηση για συμμαθητές και φίλους τους.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια ενθυμούμενος με ποια αφορμή εισήλθε στο Ιερό Βήμα καθώς και τις εμπειρίες που απεκόμισε ως διακονητής στην ενορία του χωριού του, τη Βαλύρα Μεσσηνίας.”

Πάρα πολύ ωραία αυτά. Οι Μητροπολίτες και οι πρεσβύτεροι στις ενορίες πρέπει να δώσουν την απαιτούμενη προσοχή στους ιερόπαιδες. Να τους αγκαλιάζουν με στοργή. Να τους ενθαρρύνουν να πηγαίνουν, όχι μόνον σε κάθε Θεία Λειτουργία, αλλά και σε όσον το δυνατόν περισσότερες Ακολουθίες. Να βεβαιώνονται ότι άπαξ και εισέρχονται στο Ιερό Βήμα συμπεριφέρονται με τον ανάλογο σεβασμό, ότι φέρουν πάντοτε τα παπαδικά τους και ότι εξομολογούνται τακτικά ώστε ο πνευματικός τους να παρακολουθεί αν είναι άξια να εισέρχονται στο Ιερό Βήμα.

Ορθή, λοιπόν, και επαινετέα η ενέργεια του Σεβ. Σπάρτης να δείξει την απαιτούμενη στοργή στα παιδιά του Ιερού.

Να παρακαλέσουμε, όμως, τον Σεβασμιότατο Σπάρτης να μιλά και για θέματα πίστεως. Ούτε για τον Οικουμενισμό ακούμε τη φωνή σας, Σεβασμιότατε, ούτε για τους νεωτερισμούς, ούτε για την εκκοσμίκευση. Αυτές τις μέρες λ.χ. πολλά λέγονται για τα θέματα που θα συζητήσει και θα νομολογήσει η μέλλουσα να συνέλθει Πανορθόδοξος Σύνοδος. Δεν θα έπρεπε εσείς ως ιεράρχης να ζητήσετε ενημέρωση και να ενημερώσετε το ποίμνιό σας στη συνέχεια;

Αν αυτό το έργο δεν το κάνουν οι ιεράρχες ποιός επιτέλους θα το κάνει;

Τους ακούτε άλλωστε! Τους ενοχλούν οι διατάξεις για τη νηστεία, τους ενοχλούν τα κωλύματα του γάμου, θέλουν να ιερολογούν γάμο μεταξύ ορθοδόξων και αλλοθρήσκων και πάει λέγοντας

Δεν έχετε άποψη γι’ αυτά τα θέματα;

No comments:

Post a Comment