Thursday, March 19, 2015

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Οι επιδιωκόμενες αλλαγές στις διατάξεις του γάμου που επιδιώκει να θεσμοθετήσει η μέλλουσα να συνέλθει Πανορθόδοξη Σύνοδος αποσκοπούν κυρίως στην υιοθέτηση εκ μέρους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της κακοδοξίας της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου για τις ούτω καλούμενες “Αβρααμικές θρησκείες” (Χριστιανισμό, Ισλάμ και Ιουδαισμό).

Η κακοδοξία αυτή διατείνεται ότι δήθεν οι τρεις θρησκείες έχουν κοινή θρησκευτική παράδοση - την Αβρααμική. 

Περιττόν να τονίσουμε ότι αυτή η κακοδοξία δεν έχει απολύτως κανένα έρεισμα στην παράδοση της Ορθοδοξίας.

Οι χριστιανοί πιστεύουν στο Χριστό ως το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, οι Μωαμεθανοί στον Αλλάχ και οι Ιουδαίοι στο μονοπρόσωπο Θεό της παράδοσής τους.

Επομένως από πού και ως πού οι τρεις θρησκείες πιστεύουν στον ίδιο Θεό;

Κύριος στόχος της επιδιωκόμενης υπό της Πανορθόδοξης Συνόδου αλλαγής των διατάξεων για το γάμο είναι η διευκόλυνση της ιερολογίας του γάμου μεταξύ χριστιανών και αλλοθρήσκων (Ιουδαίων και Μωαμεθανών). Μια εξέλιξη, η οποία αν -ο μη γένοιτο- τυχόν υιοθετηθεί, θα δώσει τρομερή ώθηση στο λαικό διαθρησκειακό Οικουμενισμό.

Είναι σαφές ότι οι αλλαγές στις διατάξεις για το γάμο που επιδιώκουν οι πρωταγωνιστές της Πανορθόδοξης Συνόδου συνιστούν πραγματική οικουμενιστική ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Ορθοδοξίας. Γι’ αυτό χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση, διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων.

No comments:

Post a Comment