Friday, May 24, 2013

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΗΘΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΗΘΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============ 

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Σωτήριος λόγος” του κ. Σωτήρη Τζούμα το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Δανειοδότηση ύψους 200 εκατομμυρίων, όπως μετέδωσε χθες βράδυ το «Σίγμα», φαίνεται να εξασφάλισε η Αρχιεπισκοπή από ξένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, με τη συνδρομή και της Ελληνικής Τράπεζας.

Η δανειοδότηση αφορά στην προσπάθεια υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων που εξήγγειλε προ ημερών ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος από την Πάφο, και συγκεκριμένα κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Ως υποθήκες, θα μπουν ακίνητα της Αρχιεπισκοπής. Υπενθυμίζεται ότι τα έργα που εξαγγέλθηκαν, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ανέγερση ξενοδοχείου, αγγλόφωνου σχολείου και ηλιοθερμικού πάρκου.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η Εκκλησία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με επενδυτές από το Ισραήλ και τη Ρωσία. Εξάλλου, κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για αναζωογόνηση των ακινήτων της Αρχιεπισκοπής στην εντός των τειχών Λευκωσία, καθώς και για ανακαίνιση των κτιριακών και τεχνικών εγκαταστάσεων του «Μέγα». 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Σίγμα», οι σχετικές υπογραφές αναμένεται να τεθούν περί τα τέλη της εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος επιθυμεί όπως τα έργα αρχίσουν την περίοδο Σεπτεμβρίου -Οκτωβρίου.”

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δείχνει προς την ορθή κατεύθυνση με έργα και όχι με λόγια και ευχολόγια.

Οικονομολόγοι και μη οικονομολόγοι όλοι κατανοούμε ότι αν δεν υπάρχει ανάπτυξη της οικονομίας δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση. 

Γι’ αυτό ο Μακαριότατος ανέλαβε γενναίες αποφάσεις και σχεδίασε επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων για να βοηθήσει ουσιαστικά την οικονομία της πατρίδας μας.

Μια πατρίδα γονατισμένη οικονομικά δεν υποφέρει μόνον εξ απόψεως έλλειψης εργασίας, αιμορραγίας των μορφωμένων της νέων που φεύγουν ως μετανάστες στο εξωτερικό και αδυναμίας παροχής αξιόλογης παιδείας και κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες της.

Κινδυνεύει προπαντός να ακρωτηριαστεί εδαφικά και να γίνει ευάλωτη στους προαιώνιους εχθρούς της πίστης και του Γένους μας.

Γι’ αυτό χρωστούμε μεγάλη χάρη στο Μακαριότατο για τις πρωτοβουλίες του για την ανόρθωση της οικονομίας μας. 

No comments:

Post a Comment