Wednesday, May 15, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ




ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Διαβάζουμε στη Romfea.gr:

“Στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης Χαρμπίνης χθες, Τρίτη 14 Μαϊου ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, τέλεσε Θεία Λειτουργία.

Με τον Πατριάρχη Κύριλλο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ο Επίσκοπος Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιος, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ και ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωθιερέας Διονύσιος Ποζντνιάγιεφ.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στο κήρυγμά του, τόνισε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εσας, που παρά τις δυσχερείς συνθήκες κρατήσατε την Ορθόδοξη πίστη. Μετά το θάνατο του πατρός Γρηγορίου έλειπε ο μόνιμος εφημέριος από το Ναό και παρά ταύτα συνερχόσασταν για να προσευχηθείτε, στηρίζατε την κοινότητά σας και την ενορία σας. Έχω φθάσει στην Κίνα για να προσευχηθώ με όλους εσάς, για να συναντηθώ με την ηγεσία της χώρας, με τους ανθρώπους υπεύθυνους για τη θρησκευτική ζωή…Προσευχόμουν στον Κύριο για να επιβλέψει ιλέω όμματι επί τις χώρες Ρωσίας και Κίνας, ώστε να επικρατήσουν εκεί ειρήνη και ευημερία, και διά της φιλίας, συνεργασίας, αλληλουποστήριξης να ενισχύονται οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης εξέφρασε την βεβαιότητα του, ότι το μέλλον της Κινεζικής Ορθοδοξίας θα είναι λαμπρό και χαρμόσυνο.”

Από το στόμα σας και στου Θεού τα αυτιά, Μακαριότατε Μόσχας, αλλά δυστυχώς όλα τα εις τη διάθεσή μας στοιχεία προδιαγράφουν ότι το μέλλον των Προτεσταντών και μάλιστα των "Evangelicals" θα είναι λαμπρό στην Κίνα.

Καταρχήν επειδή είναι πολύ δραστήριοι, δείχνουν μεγάλο ζήλο και διοχετεύουν για την ιεραποστολή πολλούς ανθρώπους και πολύ χρήμα.

Ακόμη επειδή ο προσηλυτισμός των Κινέζων στον Προτεσταντισμό θεωρείται από τους ίδιους ως ο πιο πρόσφορος τρόπος για να εξαμερικανιστούν.

Ηδη το καθεστώς τους κτίζει ναούς και οι αριθμοί τους υπολογίζονται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια, σε αντίθεση με τους ορθόδοξους που έχουν ελάχιστους ιεραποστόλους, πολύ λίγους πιστούς και σχεδόν καθόλου χρήματα για να επιτελέσουν το έργο τους.

Μακάρι φυσικά η αισιοδοξία σας να επαληθευθεί, αλλά για την ώρα είμαστε πολύ μακράν από το να μπορούμε να την στοιχειοθετήσουμε με συγκεκριμένα στοιχεία.

No comments:

Post a Comment