Tuesday, May 21, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΟΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ




ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΟΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====================

Κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο σχολείο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστορίας, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαβεβαίωσε ότι συνεκινήθη βαθύτατα για την αρχοντιά και την Ελληνόρθοδοξη λεβεντιά της Ομογένειας και ότι επιστρέφει στην Ελλάδα περισσότερο Ελληνας και περισσότερο Ορθόδοξος.

Τα ίδια επανέλαβε σήμερα στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν που γιόρτασε  με λαμπρότητα τα 100χρονά του.

Ευχαριστούμε θερμά τον Μακαριότατο για τα καλά του λόγια τα οποία βεβαίως αναμένουμε να επαληθεύσει άμα τη επιστροφή του στη Μητέρα πατρίδα.

Αναμένουμε δηλαδή: 
1.) Να σταματήσει να βάζει εμπόδια στην πραγμάτωση του "Τάματος του έθνους", 
2.) Να αποπέμψει κακήν - κακώς τον στενό συνεργάτη του - τον και προσφυώς αποκληθέντα “κακό δαίμονα του μαθήματος των Θρησκευτικών”, κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να απο-ορθοδοξοποιήσει το μάθημα των Θρησκευτικών, 
3.) Να ξεδοντιάσει κληρικούς όπως τους π. Βασίλειο Θερμό, π. Φιλόθεο Φάρο και π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, που συγχύζουν την ποιμαντική με την ψυχοθεραπεία και που είναι βαθύτατα επηρεασμένοι από την κακόδοξη στοχαστική και προτεσταντίζουσα θεολογία των Ρώσων της Διασποράς.
4.) Να υψώσει τη φωνή του εναντίον των σχεδίων των πολιτικών που προσπαθούν να αποχριστιανοποιήσουν το οικογενειακό δίκαιο.
5.) Να τιθασσεύσει τις τάσεις της Πολιτείας που θέλει να επιβάλει την ηλεκτρονική φυλακή.
6.) Να τερματίσει άμεσα κάθε προσπάθεια επαναφοράς του "διαιρέτη" της Εκκλησίας, Σεβ. Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου (Σαββάτου) στο προσκήνιο των διαλόγων, που στόχο έχει να ακυρώσει την απόφαση της ιστορικής συνεδρίας της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου του 2009, που έβαλε φραγμό στα Οικουμενιστικά παρατράγουδα.

Αν ο Μακαριότατος δεν τα κάνει αυτά δεν υπάρχει κανείς που θα πιστέψει ότι επιστρέφει στην Ελλάδα περισσότερο Ελληνας και περισσότερο Ορθόδοξος.

Και κάτι τελευταίο. Λιγότερες "αγκαλίτσες και φιλάκια" και μυστικά και φανερά διαβούλια με τους Πασοκο-Συριζίτες, οι οποίοι ουδέποτε έκρυψαν τις αντιχριστιανικές τους πεποιθήσεις και το εθνομειοδοτικό τους φρόνημα.

No comments:

Post a Comment