Wednesday, May 15, 2013

ΝΕΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ


ΝΕΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============
Α! Ωραία! Μα είναι ποτέ δυνατόν να ξεχνιούνται τέτοιες επέτειοι;
Το εθνοφυλετικό Πατριαρχείο Ρουμανίας θεώρησε σκόπιμο να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ενθουσιώδη αναφορά για την 12η επέτειο της επίσκεψης στην Εκκλησία της Ρουμανίας του Πάπα - Παύλου Β΄(του ήδη συγκαριθμηθέντος μεταξύ των “μακαρίων” του Βατικανού).
Και όχι μόνον αυτό αλλά και θεώρησε σκόπιμο να αρχίσει ανοικοδόμηση του νέου καθεδρικού ναού του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην Πλατεία Ενώσεως (Union Square), που επελέγη σημαδιακά για το όνομά της κατά την παπική επίσκεψη.
Δεν φτάνει που είναι εθνοφυλετιστές είναι και απροκάλυπτα Οικουμενιστές οι Ρουμάνοι ιεράρχες. Δεν φτάνει που αποδύονται καθημερινά σε συμπροσευχές με τους αιρετικούς - με τη συχνή παρουσία του ιδίου του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ - αλλά και θεωρούν σκόπιμο να μνημονεύσουν - με διθύραμβους - την “ιστορική” επέτειο της επίσκεψης του Πάπα στη Ρουμανία στη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου.
Και γιατί έγινε άραγε αυτή η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Ρουμανίας; Απλά και μόνον από άκριτο οικουμενιστικό ζήλο ή επειδή μεθοδεύεται σύντομα και η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄στην Εκκλησία της Ρουμανίας;
Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.
*****
ΝΕΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
===========

Νέα επέτειος για το Πατριαρχείο Ρουμανίας; Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Πατριαρχείου «Στις 7 Μαΐου 2011 συμπληρώνονται φέτος 12 χρόνια από την ιστορική επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄στο Βουκουρέστι».
Η ανακοίνωση συνεχίζει με ύμνους για την «ενθουσιώδη υποδοχή στο αεροδρόμιο», για την χαρά του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β 'που επισκέφθηκε τη Ρουμανία στις 7, 8 και 9 Μαΐου του 1999 (12 ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România), και για τις συμπροσευχές του Πάπα και του Πατριάρχη Θεόκτιστου την Κυριακή 9 Μαΐου 1999, στη σκόπιμα επιλεγείσα τοποθεσία Union Square.
Στο χώρο αυτό μάλιστα θα κτισθεί ο νέος καθεδρικός ναός του Πατριαρχείου. Και η ανακοίνωση τελειώνει με την αναφορά ότι η επίσκεψη «επιβεβαίωσε την έντονη επιθυμία της αδελφοσύνης και της ενότητας»

ΠΗΓΗ:

Ακτίνες

No comments:

Post a Comment