Thursday, May 30, 2013

Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΦΟΒΟΥΣ



Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΦΟΒΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Γράφει ο Ομολογητής Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Κωνστάνταρος:

“Υπάρχει και η περίπτωση των εκμεταλλευτών-αθεόφοβων αλλά και των αφελών, δυστυχώς, όσον αφορά το κεφάλαιο του θαύματος.
Αυτή ακριβώς την καταραμένη κατάσταση της εκμεταλλεύσεως του θρησκευτικού συναισθήματος, βλέπουμε τόσο στην Παλαιά Διαθήκη, όσο και στην Καινή Διαθήκη, στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων με την χαρακτηριστική περίπτωση του Σίμωνος (Πραξ. Απ. Η' 18-21).
Αλλά και η περίπτωση του προφήτου Δανιήλ, είναι πολύ χαρακτηριστική και δείχνει σε τι μορφή θεομπαιξίας μπορεί να καταντήσει ο εκμεταλλευτής, αλλά και σε τι κατάντημα μια κοινωνία όταν υπάρχουν αυτοί που έχουν τον τρόπο να πλουτίζουν βάσει του πανανθρώπινου θρησκευτικού συναισθήματος (Δανιήλ Γ΄ Παράρτημα).

Όμως, δεν μπορεί να φυτρώσει το καρκίνωμα των εκμεταλλευτών και των αθεόφοβων, εάν δεν υπάρχει το σαπρό έδαφος των αφελών και των ανοήτων...

Αξίζει να μελετήσουμε τι ακριβώς συνέβαινε με τους ιερείς του Βηλ, και πώς ο «ανήρ των επιθυμιών» ο πρ. Δανιήλ, ξεσκέπασε την πλεκτάνη, εξευτέλισε τα καθάρματα, απέδειξε την αλήθεια και στη συνέχεια φόνευσε τον δράκοντα!

Φυσικά μια ζωντανή και ποιμαίνουσα Εκκλησία, διά των υπευθύνων ποιμένων της, θα πρέπει να ξεκαθαρίζει εν τω άμα τέτοιου είδους ζιζάνια, μικρόβια και σκουλήκια, εάν δεν θέλει να λάβει το δικαίωμα τούτο της καθάρσεως «εργολαβικώς», κανένας τύπος αντιχρίστου.

Να τονίσουμε επίσης ότι αυτά τα θέατρα, μόνο ευσέβεια δεν δείχνουν;

Αλλοίμονο δε, εάν κανείς πιστεύσει ότι η αλήθεια για να υπάρξει, χρειάζεται τα δεκανίκια της ανοησίας και της απάτης. 

Η στάση μας έναντι του θαύματος, πρέπει να είναι η ενδεδειγμένη. Όπως ακριβώς δηλαδή την βιώνει η Εκκλησία μας και όπως αυθεντικά την μελετούμε στη Γραφή.

Ούτε απόρριψις των φανερών και γνησίων θαυμάτων, πράγμα που συνεπάγεται την βλασφημία του Αγίου Πνεύματος, ούτε από την άλλη αφέλεια και αποδοχή των ποικίλων πράξεων των «αετονύχηδων», που «ποντάρουν» στην αφέλεια των ανθρώπων. Και αυτό για να μη γελά με τους απλοϊκούς ο διάβολος και μαζί του όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.”

Πολύ ορθά όσα επισημαίνει με τόση παρρησία ο π. Ιωήλ.

Φυσικά το γεγονός ότι υπάρχουν αφελείς, ουδόλως μειώνει την ευθύνη των θεομπαικτών, οι οποίοι προσπαθούν να τους παραπλανούν με εξόφθαλμες θεομπαιξίες.

Τι να κάνουμε;

Υπάρχουν αφελείς, αλλά τις πλείστες φορές είναι καλοπροαίρετοι άνθρωποι.

Αυτό δεν δικαιολογεί το παράπαν την αποπλάνησή τους εκ μέρους των Θεομπαικτών που στόχο έχουν να κερδίσουν χρήματα, δόξα ή φήμη Αγίου.

Οι μεν είναι αναξιόπιστοι μάρτυρες λόγω αφελείας, οι δε - διαβολικά κινούμενοι - εμπαίζουν τον Θεό και εκμεταλλεύονται τους συνανθρώπους τους.

Ποιος πρέπει να βάζει φραγμό σε αυτές τις καταστάσεις;

Οπως πολύ ορθά επισημαίνει ο π. Ιωήλ, η οικεία Εκκλησιαστική Αρχή.

Αντί να γυρίζουν από πολυαρχιερατικό συλλείτουργο σε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο οι ιεράρχες μας και αντί να περιάγουν την γην και την θάλασσαν όλην για να καταπατήσουν τους Ιερούς Κανόνες με τις ατέλειωτες συμπροσευχές με τους αιρετικούς και με τους αλλόθρησκους, οφείλουν - μεταξύ άλλων - να προφυλάσσουν το λαό του Θεού - και δη τους απλουστέρους τη καρδία - από τους Θεομπαίκτες.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες μιας θεομπαιξίας ολκής του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού του γνωστού και ως “χαμογελαστού παππού από την αιωνιότητα”.  

Ερωτούμε: Η Θεομπαιξία αυτή δεν περιήλθε εις γνώσιν του Παναγιότατου;

Στον Αθωνα πάντως, από άκρου εις άκρον, σε σκήτες, σε κελλιά και σε μοναστήρια πέφτει πολύ γέλιο - και αηδία - για το “χαμόγελο της αιωνιότητας.”

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν το αντελήφθη;

Τότε γιατί "ποιεί την νήσσαν;"

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν τον Παναγιότατο να σιωπά μπροστά σε μια τόσο απροκάλυπτη Θεομπαιξία;

Και δεν πρόκειται μόνον για τον Οικουμενικό Πατριάρχη. 

Στο Φανάρι ζουν πολλοί αρχιερείς. 

Αυτοί γιατί σιωπούν και δεν επιλαμβάνονται της Θεομπαιξίας;

Τι να υποθέσουμε; 

Πάντως όχι κάτι που τιμά τον Παναγιότατο και τους Σεβασμιότατους ιεράρχες του Φαναρίου!

Θα μου πείτε ώστε: It is like this?

Απαντώ απερίφραστα: It is like that!

Πολλοί κατηγορούν τους γόνους του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού ότι χρηματίζουν συγκεκριμένο λόγιο μοναχό που επιβιώνει με τη συγγραφή άρθρων και βιβλίων. 

Αναφέρονται επίσης σε επίσκοπο του Θρόνου που βρέθηκε χωρίς μοίρα από τον ήλιο και βοηθήθηκε από το Βατοπαίδι να βάλει μια στέγη πάνω από το κεφάλι του.

Και λοιπόν; Τι πήραν οι συγκεκριμένοι τους οποίους όλοι έχουν στο στόμα τους;

Peanuts πήραν, παράλληλα με πολύ προσωπικό διασυρμό, για την ελάχιστη "λογία" που τους δόθηκε.

Αν ξέρατε ποιοι και τι ποσά καταβρόχθισαν - και στο Αγιον Ορος και στην Ελλάδα και στην Κύπρο και επέκεινα - για να "χαμογελάσει εκ της αιωνιότητος" ανενόχλητος ο αείμνηστος Μοναχός Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, θα τρίβατε τα μάτια σας και τα αυτιά σας. 

No comments:

Post a Comment