Tuesday, May 28, 2013

Η ΚΑΚΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ κ. “ΝΕΩΚΟΡΟ”




Η ΚΑΚΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ κ. “ΝΕΩΚΟΡΟ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” περισπούδαστο και Θεολογικότατο - όπως πάντοτε - άρθρο του Θεοφιλέστατου κ. “Νεωκόρου” μας.

Τι βάθος νοημάτων! Τι ταπείνωση και σεμνότητα! Και φυσικά ούτε υποψία κουτσομπολιού στο άρθρο του. Ασχολείται ο Θεοφιλέστατος ποτέ με κουτσομπολιά; Πα! Πα! Πα! Ποτέ! Αλίμονον!

Μικρό δείγμα γραφής του άρθρου παραθέτουμε στη συνέχεια και όσοι έχετε κουράγιο διαβάστε το υπόλοιπο στη “Ρομφαία”.

“Περιμέναμε καιρό αυτήν την εαρινή συνάντηση. Είχαμε όλη την αγωνία να ξαναβρεθούμε, όπως παλιά. Τότε, που το στομάχι ήταν γιομάτο. Τότε, που κουτσοπίναμε και κουτσοτρώγαμε με τις ώρες, αναλύαμε πράγματα και καταστάσεις με τις μέρες και οι σημερινοί δεσποτάδες ήσαν, το πολύ πολύ, διάκοι. Τότε, που ο μισθός του νεωκόρου έφτανε, τολμώ να πω, ίσαμε μ’ αυτόν του οδηγού Ναυάρχου.

Σε τούτο τον Σύλλογο οι συνάδελφοι με έχουν κάτι σαν τον Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία. Κανένας δεν τον υποστηρίζει δημόσια, αλλά όλοι σέβονται τη γνώμη του. Για λόγους ταπεινοφροσύνης την ιδιότητά μου αυτή ποτέ δεν σας την έχω αποκαλύψει.

Επίτιμος είμαι κι εγώ στον σύλλογο «Π.Ε.Ι.Ν.Α.». Το όνομα δεν βγήκε από τον μισθό που λαμβάνουμε. Προϋπήρχε. Αλήθεια. Η τραγική ειρωνεία της ζωής, βλέπετε. Επίτιμος στην «Π.Ε.Ι.Ν.Α.» λοιπόν. Πανελλήνια Ένωσις Ιερατικών Νεωκόρων Αρρένων.”

Τύφλα να έχουν οι θεολογικοί λόγοι του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου μπροστά σε τέτοια δείγματα γραφής.!!!

Η Divina Comedia “Ινσπέκτορ Κλουζώ” στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, δεν είχε Β΄μέρος καθότι ο σκηνοθέτης τη μετέτρεψε σε Comedia buffa των “φωτορεπόρτερς”, με τη συμμετοχή πολύ σημαντικών guest stars - real celebrities - στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν. Τι να κάνουν οι άνθρωποι αφού τους αγγάρευσαν να παίξουν το ρόλο τους;

Ετσι δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να πάρω την ευχή και να καλωσορίσω τον Θεοφιλέστατο κ. “Νεωκόρο” και αυριανό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Γαβριήλ, όπως διακαώς επιθυμούσα. 

Στην Divina Comedia στην Αγία Τριάδα αγγάρευσαν τον δυστυχή κ. Καρανάσο και τα παλικάρια του να περιτριγυρίσουν ένα γέρο 62 χρόνων, ο οποίος -  κατά την άποψή τους - πήγε στην Αγία Τριάδα, όχι για να λειτουργηθεί και να κοινωνήσει, αλλά για να χειροδικήσει εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.!!! Τέτοια παράνοια!!! 

Αστε που αμόλησαν και τον μινώταυρο της Μεσσηνίας για να εποπτεύσει την παράσταση. 

Αιντε τώρα να βρεις τον Θησέα και την Αριάδνη με τον μίτο της για να ξεφύγεις αλώβητος από το λαβύρινθο της παράνοιας και να γλυτώσεις από τη “Μέδουσα” και από τους Ελβετοφρουρούς και τους ταυρομάχους του “Νεωκόρου”

Αφήστε, ρε παιδιά, να αδειάσουν τα κρεβάτια στο νοσοκομείο από όλους αυτούς που ξυλοφόρτωσα μέχρι τώρα και μετά θα στείλω και άλλους.!!! Τέτοια παράνοια.!!! 

Κάποια μέρα, που θα έχω όρεξη, θα σας διηγηθώ την ιστορία με λεπτομέρειες για να δείτε τι πλάκες απολαύσαμε. 

And on a serious note! Μ’ αυτά τα τερτίπια δεν άφησαν τον κ. Καρανάσο και τα παλικάρια του - ως χριστιανοί ορθόδοξοι που είναι - να συμμετάσχουν κανονικά στη Θεία λειτουργία χωρίς παρανοικά καμώματα. 

Σαν δεν ντρέπονται όσοι σκηνοθέτησαν τις παραστάσεις!

Σε κάθε περίπτωση η κακία θα μείνει σ’ αυτούς που μου στέρησαν την ευλογία της ευχής του αυριανού Μακαριότατου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. 

Καλά να είναι ο κ. Πολυγένης της “Ρομφαίας” που φιλοξενεί τα θεολογικότατα άρθρα του “Νεωκόρου” στη “Ρομφαία” και έτσι απολαμβάνω - έστω και εκ του μακρόθεν - την χάρη και την ευλογία της θεολογικής σκέψης του Θεοφιλέστατου.

Και πού ξερετε; Σε κάποια στιγμή που ο Θεοφιλέστατος θα πλήξει με τον therapist του στο Κολωνάκι και θα χρειαστεί για αλλαγή να έρθει για shopping therapy στην 5ην λεωφόρο, μπορεί και να μας δοθεί η ευκαιρία να τον γνωρίσουμε εκ του σύνεγγυς.

No comments:

Post a Comment