Wednesday, May 15, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 900 ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 900 ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάζουμε, στη Romfea.gr, ρεπορτάζ του κ. Αθανάσιου Θανόπουλου:

“Πάνω από 900 χριστιανοί δολοφονήθηκαν στη Νιγηρία το περασμένο έτος, όπου σύμφωνα με την Washington Times όλοι τους ήταν θύματα βίας από ισλαμικές ομάδες.

Να αναφερθεί ότι η Νιγηρία σύμφωνα με έρευνες είναι χώρα με τον υψηλότερο αριθμό νεκρών χριστιανών.

Αναλυτές πιστεύουν ότι η Νιγηρία είναι στα πρόθυρα ένος θρησκευτικού πολέμου, λόγω του μεγάλου αριθμού Μουσουλμάνων και Χριστιανών.

Τέλος οι ειδικοί αναφέρουν ότι καμία άλλη χώρα στο κόσμο, αυτή την εποχή, δεν είναι τόσο κοντά σε ένα θρησκευτικό πόλεμο.”

Εμείς θεωρούμε ανακριβή την πιο πάνω είδηση. Είναι σαφές ότι χαλκεύθηκε από τους φονταμενταλιστικούς κύκλους που διακρίνονται από “ισλαμοφοβία”.

Στη Νιγηρία - όπως σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες - οι πολίτες απολαμβάνουν καθεστώς πλήρους ανεξιθρησκείας και απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων τους για άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων.

Για να επιτευχθεί αυτό εργάστηκαν σκληρά και επίπονα σε όλα τα Διαθρησκειακά συνέδρια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, σε όλους τους χλιδάτους κοσμοπολίτικους και εξωτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, οι εκπρόσωποι του ΠΣΕ και των Διαθρησκειακών διαλόγων.

Οσο για τους μαζικούς τάφους των χριστιανών, το κάψιμο και την ανατίναξη των εκκλησιών τους, κτλ., είναι αποκυήματα της φαντασίας των "φονταμενταλιστών", οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι Διαθρησκειακοί και οι Παγκοσμιοσυμβουλίτες εκπρόσωποι εργάζονται συντόνως και παράγουν ουσιαστικό έργο με ψηλαφητό αποτέλεσμα.

Ειλικρινά διερωτώμαι αν στην Παγκόσμια Ιστορία υπάρχει κάτι πιο φαιδρό και βλακώδες από τους Διαθρησκειακούς Διαλόγους, όπως διεξάγονται σήμερα.

No comments:

Post a Comment