Monday, May 20, 2013

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ $100,000 ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ $100,000 ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος πρόσφερε εγκόλπιο με ψηφιδωτή απεικόνιση του Αποστόλου Παύλου, ιδρυτή της Εκκλησίας των Αθηνών και επιταγή $100,000 ως μέρος της εισφοράς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συγκινητικό το ενδιαφέρον που δείχνει ο Σεβ. Αμερικής για τους εμπερίστατους αδελφούς μας στην Ελλάδα και ακόμη πιο συγκινητικό το γεγονός ότι υποσχέθηκε ότι η συνεισφορά αυτή της Εκκλησίας της Αμερικής θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Ταυτόχρονα ο Σεβασμιότατος πρόσφερε στο Μακαριότατο Αθηνών και πάσης Ελλάδος εγκόλπιο με ψηφιδωτή απεικόνιση του Αποστόλου Παύλου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ως αρχαιολόγος, είναι σε θέση να εκτιμήσει την αξία του εγκολπίου.

Αλίμονον Σεβασμιότατε Αμερικής.! 

Ο Μακαριότατος όχι μόνον είναι αρχαιολόγος, αλλά αρχαιολόγος που ενημερώνεται συνεχώς για το αντίκειμενο της επιστήμης του.

Ολοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι παίρνουν κάποιο δίπλωμα - και μάλιστα υψηλού επιπέδου - και από εκεί και πέραν δεν ενδιαφέρονται ποσώς για την επιστήμη τους, επειδή τα πτυχίο τους το χρησιμοποίησαν απλά για να βολευτούν σε κάποια διοικητική θέση.

Ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος όμως δεν ανήκει σε αυτούς τους επιστήμονες. Ενημερώνεται για την αρχαιολογία και παρακολουθεί όλη τη σχετική βιβλιογραφία. 

Ο Ομότιμος Καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κ. Καλοκύρης λ.χ. πιστοποιεί ότι ο Μακαριότατος τόσο πολύ μελετά τα έργα του, ώστε τα λεηλάτησε κυριολεκτικά - χωρίς να παραπέμπει σ’ αυτά - για να συγγράψει το δικό του δίτομο έργο με το οποίο βραβεύτηκε από την Ακαδημία και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ της περίπυστης του Τιμίου Σταυρού Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης.

Είπαμε.! Την αρετή του κάθε συνανθρώπου μας την αναγνωρίζουμε.! Πολλώ μάλλον των πνευματικών μας πατέρων.!

No comments:

Post a Comment