Saturday, May 18, 2013

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ: 35 ΝΕΟΙ ΕΛΒΕΤΟΦΡΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ




ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ: 35 ΝΕΟΙ ΕΛΒΕΤΟΦΡΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Rοmfea.gr:

“Τριάντα πέντε νέα μέλη της ελβετικής φρουράς υποδέχθηκε το Βατικανό, σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Μαϊου 2013.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας στα νέα μέλη κατά τη διάρκεια της ορκομωσίας, τους κάλεσε να ζουν με πνεύμα αληθινής αδελφοσύνης, και πάντα ο ένας να βοηθάει τον άλλον.

Επίσης ο Ποντίφηκας τους ενθάρρυνε "να εκτελούν τα καθήκοντα τους με χαρά, και να θυσιάζονται για το καλό του Βατικανού."

Κλείνοντας αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις με την Ελβετία, καθώς και στην ένδοξη ιστορία της Ελβετικής φρουράς.

Για να γίνει κανείς δεκτός στην Ελβετική Φρουρά, θα πρέπει να είναι κάτω των 30 ετών, άγαμος, υγιής, με λευκό ποινικό μητρώο, τουλάχιστον 1,74 σε ύψος και να έχει αποφοιτήσει από την ειδική σχολή της Ελβετικής Φρουράς, ενώ η διάρκεια θητείας του είναι δύο χρόνια.”

Πολύ ενδιαφέρουσα απόφαση πήρε ο “απλός” και “ταπεινός” τω σχήματι Φραγκισκανός και τη ψυχή Ουνίτης και Ιησουίτης Πάπας Φραγκίσκος.

Πολλές περικοπές κρίθηκαν αναγκαίες για να αντεπεξέλθει το Βατικανό την κρίση που αντιμετωπίζει, πολλές συνήθειες αιώνων - όπως λ.χ. τα κόκκινα σκαρπίνια του Πάπα - εγκαταλείφθηκαν, για να είναι πιο πειστικό το θέατρο του Αγιότατου Πάπα Φραγκίσκου που θέλει να μας το παίζει Φραγκισκανός. 

Οι Ελβετοφρουροί όμως όχι μόνον δεν καταργήθηκαν, ή έστω δεν μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν σημαντικά.!!!

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η προτροπή του Ιησουίτη Πάπα προς τα νέα επίλεκτα μέλη της Ελβετικής Φρουράς να ζουν με πνεύμα αληθινής αδελφοσύνης. Τι να εννοεί άραγε ο “Αγιότατος” Ιησουίτης και Ουνίτης Φραγκίσκος;

Πολύ ενδιαφέρουσα ακόμη η πληροφορία ότι οι Ελβετοφρουροί πρέπει να είναι άγαμοι.

Υπάρχει κανείς ιδιαίτερος λόγος;

Στους στρατούς όλου του κόσμου κάθε άλλο παρά αποκλείονται οι έγγαμοι. Ισα - ίσα που θεωρούνται - και δικαίως - πιο φερέγγυοι να θυσιαστούν, επειδή αμύνονται, όχι μόνον για την πατρίδα τους, αλλά και για την γυναίκα και τα παιδιά τους.

Κάποια ειδική αποστολή θα εκτελούν οι Ελβετοφρουροί στο Βατικανό γι’ αυτό και η προυπόθεση της αγαμίας εξακολουθεί να ισχύει ως απαραίτητος για τους Ελβετοφρουρούς της “Αγίας Εδρας” του οργανωμένου εγκλήματος, του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος και της αποθέωσης της υποκρισίας.

Επ’ ευκαιρία. Οι Ελβετοφρουροι με τις λόγχες και τα ξίφη τους ήταν εξοπλισμένοι με ότι καλύτερο είχε το οπλοστάσιο της εποχής που καθιερώθηκαν για να υπερασπίζονται τον Πάπα. 

Τώρα με την ανακάλυψη της πιο τέλειας τεχνολογίας τι σόι σωματοφύλακες συνιστούν οι Ελβετοφρουροί;

No comments:

Post a Comment