Monday, May 13, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ - ΟΡΘΟΔΟΞΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ



ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ - ΟΡΘΟΔΟΞΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Από την επιστολή του Σεβασμιότατου Πειραιώς κ. Σεραφείμ προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος διαβάζουμε το ακόλουθο απόσπασμα:

“Ὁ Οἰκουμενισμός ἔχει διαβρώσει καί τίς Θεολογικές Σχολές, στίς ὁποίες δέν διδάσκεται πλέον ἡ Ὀρθοδοξοπατερική Θεολογία, ἀλλά ἑδραιώνεται ἀνοικτά, πλέον, μέ τόν πιό πανηγυρικό καί ἐπίσημο τρόπο ἡ οἰκουμενιστική θεολογία.

Ὁ Οἰκουμενισμός εἰσχώρησε καί στά νέα θρησκευτικά βιβλία τοῦ Δημοτικοῦ καί τοῦ Γυμνασίου καί εἷναι ὁ κύριος ὑπεύθυνος διά τήν ἐφαρμογή τοῦ νέου πιλοτικοῦ προγράμματος σπουδῶν στήν ἐκπαίδευση, ἀπαιτώντας τήν ἀλλαγή τοῦ κατηχητικοῦ καί ὁμολογιακοῦ χαρακτήρα τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν σέ θρησκειολογικό καί πανθρησκειακό.”

Πολυ ορθά όσα ανέφερε ο Σεβ. Πειραιώς για τα καταχθόνια σχέδια του “διά τας αμαρτίας ημών” Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του εκτελεστικού του βραχίονα στο Υπουργείο Παιδείας κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου του και προσφυώς αποκαλούμενου “κακού δαίμονα του μαθήματος των Θρησκευτικών”.

Οι Οικουμενιστές ετοιμάζονται να εκπορθήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών και να καταγάγουν περιφανή και ουσιαστική νίκη.

Ο Οικουμενισμός - και μάλιστα ο πανθρησκειακός Οικουμενισμός - θα καταστεί αυτό τούτο το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Το ερώτημα δεν είναι τι ετοιμάζει “ο διά τας αμαρτίας ημών” Αρχιεπίσκοπος και οι συνεργάτες του αλλά πώς αντιδρούμε εμείς στις μεθοδεύσεις τους.

Ας αφήσουμε κατά μέρος τις “σκοτεινές δυνάμεις” και ας πολεμήσουμε ανοιχτά τον Αρχιεπίσκοπο ΤΩΡΑ.

Οχι αύριο.

Αύριο θα είναι αργά.

Ούτε οι Ημερίδες, ούτε οι εγκύκλιοι, ούτε οι επιστολές προς την Ιεραρχία ευδοκιμούν και έχουν πρακτικό αποτέλεσμα όταν έχεις να κάνεις με τον πονηροαρβανίτη.

Οπου εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να γίνεται αντικείμενο έντονης αποδοκιμασίας όπως συνέβηκε στο παρελθόν στην ενορία του  Αγίου Παντελεήμονα. Αν αυτό συμβεί - με δυναμικό τρόπο - σε τρεις ή τέσσερις ενορίες, όχι μόνον θα εξαναγκαστεί ο ίδιος να αναδιπλωθεί, αλλά και η κυβέρνηση θα σταματήσει να τον ακούει επειδή θα αντιληφθεί ότι διαφορετικά θα πληρώσει βαρύ πολιτικό κόστος.

Ας αρχίσουμε από τα απλά.

Παρακαλούμε θερμά τον Σεβασμιότατο Πειραιώς κ. Σεραφείμ να σταματήσει την αναφορά στις “σκοτεινές δυνάμεις” και στη "λέσχη Μπίντελμπεργκ" και να καταγγείλει ανοιχτά και επώνυμα στην Ιεραρχία, στον κλήρο και στο λαό τις μεθοδεύσεις του λυκοποιμένα Αρχιεπισκόπου.

Παράλλληλα πιστοί λαικοί - θεολόγοι και όχι μόνον - να οργανωθούν για να αποδοκιμάζουν τον Αρχιεπίσκοπο, όπου και αν εμφανίζεται έντονα, μέχρις ότου εξαναγκαστεί να αναδιπλωθεί.

Δυστυχώς - για την ώρα τουλάχιστον - δεν υπάρχει τέτοια ελπίδα στον ορίζοντα.

“Σκοτεινές δυνάμεις” ακούμε, “διεθνείς σιωνισμούς” ακούμε, “Τευτονικούς ιμπεριαλισμούς” ακούμε, αλλά ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ο υπ’ αριθμό ένα εχθρός της Εκκλησίας και των αγώνων Της από τους πλείστους ομολογείται με μισόλογα.

Ας μην αποδίδουμε, λοιπόν, την αποτυχία των αγώνων μας σε κανένα αλλά παρά στον μόνο ένοχο: Στον εαυτό μας.

No comments:

Post a Comment