Wednesday, October 24, 2012

Ο HIS MASTER’S VOICE ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΜΙΛΗΣΕ...




ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;
Ο "HIS MASTER’S VOICE" ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΜΙΛΗΣΕ...

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===================

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” σχόλιο του αγαπητού μας “Νεωκόρου” κοινώς καντηναλάφτη:

Τι μας λέγει αυτή τη φορά;

“Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προειδοποιεί πως το καράβι που λέγεται Εκκλησία της Ελλάδος βουλιάζει.

Γιατί αποφάσισε όμως αυτή τη φορά να τα πει έξω από τα δόντια και να φτάσει στο σημείο να επαναλάβει, 119 χρόνια μετά την φράση του Χαρ. Τρικούπη ότι σε δύο μήνες η ιεραρχία θα αναφωνήσει ομοθυμαδόν το θρυλικό "δυστυχώς επτωχεύσαμεν";

Ο Αρχιεπίσκοπος στέλνει μήνυμα σε δύο κατευθύνσεις λένε στα μικρά καφενεδάκια που συχνάζουμε εμείς οι νεωκόροι.

Πρώτον απευθύνεται στους προοδευτικούς αριστερόστροφης ιδεολογίας, τύπου Ρεπούση, που έχουν βαλθεί να αποδείξουν πως η Εκκλησία έχει γεμάτα τα σεντούκια με λίρες και δεν τις βγάζει και αφήνει τον κόσμο να πεινάει.

Δεύτερον να δείξει στους ξένους δημοσιογράφους (βλ. Spiegel που έγραφε ότι η Εκκλησία έχει το αφορολόγητο προνόμιο, όταν όλοι στην Ελλάδα ακούν για εφορία και τρέμει το φυλλοκάρδι τους) πως άμα θέλετε ελάτε να κάνετε εσείς κουμάντο στο "μαγαζί γωνία" (που έλεγε και ο μακαριστός Σεραφείμ) γιατί εμείς πια δεν βγαίνουμε.

Η ελαχιστότητά μου, όμως, που όλα τα βλέπει συνήθως με θετική διάθεση, διαβάζει και κάτι άλλο πίσω από τις γραμμές που ο Μακαριώτατος ίσως θέλει προσωρινά και εντέχνως να μην μας αποκαλύψει.

Μήπως θέλει με αυτή την κραυγή απελπισίας να προειδοποιήσει πως ήρθε η ώρα να συνδράμουν λίγο παραπάνω και οι άνθρωποι της Εκκλησίας στη χασούρα;

Οι ιερείς είδαν τους μισθούς τους να κόβονται, οι υπάλληλοι που μισθοδοτούνται από το δημόσιο επίσης.

Για ποιους άραγε χτυπάει την κουδούνα ο Αρχιεπίσκοπος;”

Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά, Θεοφιλέστατε κ. “Νεωκόρε”, η κουδούνα - όπως λέτε - χτυπά για τους δεσποτάδες; 

Αν οι ιερείς και οι υπάλληλοι της Εκκλησίας είδαν τους μισθούς τους να περικόπτονται οι μόνοι που έμειναν είναι οι δεσποτάδες. 

Ειλικρινά! Δεν νομίζω ότι θα στενοχωρηθεί κανείς ιδιαίτερα αν κόψουν και τον μισθό των δεσποτάδων, αφού πετσόκοψαν τον μισθό των οικογενειαρχών. 

Απορία όμως! 

Δηλαδή μέχρι τώρα έμεινε ανέπαφος ο μισθός των επισκόπων; Με ποιο σκεπτικό; 

Και πώς δεν το μυρίστηκαν οι δημοσιογράφοι και οι διάφοροι Εκκλησιομάχοι για να αρχίσουν πυρ ομαδόν κατά της Εκκλησίας;

Πώς να πιστέψουμε ότι εξαιρέθηκαν οι επίσκοποι από τις περικοπές μισθού που έγιναν για όλους όσους πληρώνονται από το Δημόσιο;

Λίγο παράξενα δεν μας τα λέτε κ. "Νεωκόρε" μας;

No comments:

Post a Comment