Saturday, October 27, 2012

ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ




ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Στη στήλη της εφημερίδας “Το Παρόν” ο εκκλησιαστικός συντάκτης του “Μικρός και ενοχλητικός” αναφέρει τα εξής όντως ενοχλητικά!:

“Όνειρα αρχιερατικής νυκτός

Δεν είναι μυστικό πως τα επόμενα χρόνια πολλές μητροπόλεις θα μείνουν κενές από τους γηραιούς ποιμένες τους. 

Tις θέσεις τους ονειρεύονται πολλοί βοηθοί επίσκοποι και αρχιμανδρίτες. 

Αυτό είναι ανθρώπινο και σε έναν βαθμό φυσιολογικό. 

Το παράδοξο είναι πως σχεδόν... ίσος αριθμός ιεραρχών ονειρεύονται να αναβαθμιστούν διά μεταθέσεως σε μια καλύτερη, κατά την άποψή τους, μητρόπολη! 

Τα στοιχήματα πέφτουν και τα κουκιά έχουν αρχίσει κιόλας να μετριούνται. 

Το ερώτημα είναι αν θα τα καταφέρουν. 

Δεν είναι εύκολο να πείσετε τα δύο τρίτα της ιεραρχίας, Σεβασμιώτατοι...”

Πολύ λυπηρόν να αναλογίζεσαι ότι υπάρχουν πολλοί αρχιερείς, οι οποίοι σκέφτονται και προγραμματίζουν τη μετάθεσή τους σε μεγαλύτερη και πλουσιότερη επαρχία από αυτή που ποιμαίνουν.

Δεν ενοχλεί μόνον η αθεοφοβία ενός αρχιερέα που καταπατά τους Ιερούς Κανόνες, που απαγορεύουν με ασυνήθη αυστηρότητα τους επισκόπους που μετατίθενται από τη Μητρόπολή τους, αλλά επίσης και η κακοήθεια ενός ιεράρχη να προγραμματίζει σε ποια Μητρόπολη θα μετατεθεί πριν ακόμη κενώσει η έδρα.!!!

Καννιβαλική νοοτροπία, ανάξια όχι μόνον για ένα αρχιερέα, αλλά ακόμη και για ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπή άνθρωπο.

Οσο για τα δύο τρίτα της Ιεραρχίας που χρειάζονται όσοι θέλουν να μετατεθούν ας μην ανησυχεί ο “Μικρός και ενοχλητικός”. 

Οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι μεταξύ των δελφίνων του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου και του Μακαριότατου κ. Ιερωνύμου και του “δελφίνου των ονείρων του” Θεοφιλέστατου επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ (Παπανικολάου) μπορούν να εξασφαλίσουν και τα τέσσερα πέμπτα των ψήφων της Ιεραρχίας - αν χρειαστεί - για να εφαρμοστεί το λαομίσητο και Θεομίσητο μεταθετό.

No comments:

Post a Comment