Thursday, October 11, 2012

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ "ΑΔΕΛΦΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ" Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ Β΄ ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΑ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======================

Δεν αρνούμεθα ότι ο Παναγιότατος στην ομιλία του κατά την επέτειο της Β΄Βατικάνειας Συνόδου στη Ρώμη είπε και πράγματα που μας ικανοποίησαν όπως η ομολογία στην εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος “εκ του Πατρός”. 

Δεν έχουμε όμως καμία πρόθεση να αποκρύψουμε τη βαθύτατη πικρία και απογοήτευσή μας επειδή η κακοδοξία - και όχι μόνον - των “αδελφών Εκκλησιών” διαποτίζει την πατριαρχική ομιλία.

Πολλώ μάλλον γίνεται απαράδεκτη η θέση αυτή του Παναγιότατου αφού - ως μη όφειλε - την εκφώνησε στο Βατικανό.

Θερμά και υικά παρακαλούμε τον Παναγιότατο να αποστεί από την προδοτική συμφωνία του Μπαλαμάντ.

Ακουέτωσαν ταύτα και όσοι έσπευσαν να δημοσιεύσουν έντρομοι την απειλητική επιστολή του Σεβασμιότατου Μεσσηνίας ότι δήθεν δεν πιστεύει στη “διηρημένη Εκκλησία”, όπως κυνικά και απροκάλυπτα διακήρυξε στη Σύνοδο της Ιεραρχίας του 2009.

Αν ο Σεβ. Μεσσηνίας δεν πιστεύει ότι η Εκκλησία είναι "διηρημένη", τότε γιατί φαγώθηκε το Πατριαρχείο - και όχι μόνον - να τον επαναφέρει ως εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδας στο διάλογο με τους Παπικούς;

Ποια λογική υπάρχει η Εκκλησία της Ελλάδας να διαθέτει θεολογικά αναστήματα, όπως τον Αγιο Ναυπάκτου και τον Αγιο Γόρτυνος, και να αναθέτει στο Σεβ. Μεσσηνίας να την εκπροσωπεί στο διάλογο με τους Παπικούς;

No comments:

Post a Comment