Wednesday, October 24, 2012

ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ




ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

“Θέματα Θρησκευτικής και Ελληνικής Παιδείας: Η Σύνοδος συνεζήτησε εκτενώς την κατάρτισιν υποψηφίων Ιερέων και το Ειδικόν Μορφωτικόν Πρόγραμμα Διακόνων.  

Συνεζητήθη επίσης η ανάγκη ευρείας συμμετοχής των ενοριών εις το λίαν επιτυχές δια την νεολαίαν Φεστιβάλ ομιλητικής (St. John Chrysostom Oratorical Festival).  

Επίσης  έγινε παρουσίασις των νέων Εγχειριδίων Δευτέρου Επιπέδου δια την διδασκαλίαν της Ελληνικής Γλώσσης εις τα ημερήσια και απογευματινά σχολεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.  

Ως γνωστόν, τα εν λόγω βιβλία  χορηγούνται δωρεάν υπό του Κληροδοτήματος Πίστης, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.  

Ήδη δε ήρχισεν η προετοιμασία διά τα βιβλία του τρίτου επιπέδου.”

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση ανέφερα ότι υπάρχουν “Βαρθολομαιομάχοι”. Και υπάρχουν δυστυχώς! 

Υπάρχουν όμως και “Τρακατελλομάχοι”. (Για όσους τυχόν το αγνοούν το επίθετο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου είναι Τρακατέλλης).

Η πιο πάνω ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής δείχνει το ανύστακτο ενδιαφέρον του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου μας για την Ελληνική παιδεία.

Και όμως υπάρχουν τόσοι και τόσοι - δεν αναφέρομαι μόνον σε δημοσιεύματα στον ομογενειακό τύπο - που συκοφαντούν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ότι δήθεν δεν ενδιαφέρεται για την Ελληνική παιδεία.!!! 

Και ας έχει δώσει την προσωπική του περιουσία και άλλων μελών της οικογένειάς του για την προώθηση της Ελληνικής παιδείας στην Αμερική! 

Και ας έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για τις άοκνες του προσπάθειες για την Ελληνική παιδεία στην Ομογένεια. 

Και ας κυκλοφορούν ήδη δύο βιβλία των Ελληνικών που συνετάγησαν με τις επίμονες προσπάθειες του Σεβασμιότατου για να βοηθήσουν την Ελληνομάθεια των παιδιών των ομογενών. 

Βέβαια ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δεν είναι άνθρωπος των δημοσίων σχέσεων και των εντυπώσεων. Ούτε αρέσκεται να κάνει θόρυβο για τα επιτεύγματά του. Κάνει όσο μπορεί πιο αποτελεσματικά και αθόρυβα το καθήκον του, αλλά και γι’ αυτό πρωτίστως δέχεται τόσα πυρά από ανθρώπους που κρίνουν "την κατ’ όψιν και όχι την δικαίαν κρίσιν."

No comments:

Post a Comment