Sunday, October 21, 2012

Ο ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ κ. Π. ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ!!!




Ο ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ κ. Π. ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============

Δείγμα της σοβαρότητας του Σεβ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου είναι ότι κάλεσε τον γνωστό Καθηγητή του Κανονικού Δικαίου κ. Παναγιώτη Χριστινάκη ως μάρτυρα υπεράσπισης στη δίκη που διεξάγεται για τον αφορισμό του κ. Σημάτη!!!

Και μόνον το γεγονός ότι στον κ. Χριστινάκη προσέφυγε ο Σεβασμιότατος για να δικαιολογήσει τις αυθαιρεσίες του έναντι του κ. Σημάτη αρκεί για να γνωρίζεις ότι είναι ένοχος.

Αν είχε το δίκαιο με το μέρος του ο Σεβασμιότατος θα έβρισκε κάποιο άλλο φερέγγυο μάρτυρα υπεράσπισης. Η προσφυγή του Σεβ. στον κ. Χριστινάκη δείχνει το μέγεθος του αδιέξοδου που βρίσκεται.

Ως αποτέλεσμα ο κ. Χριστινάκης εξαναγκάστηκε να μασήσει τα λόγια του κατά την κατάθεση του ως μάρτυρας, επειδή άλλα κατέθεσε ενόρκως στο δικαστήριο και άλλα γνωμοδότησε γραπτώς στην Ιερά Σύνοδο!!!

Με αποτέλεσμα φυσικά να γελά και το παρδαλό κατσίκι για την εξέλιξη της δίκης.

Σεβασμιότατε! Ο κ. Χριστινάκης είναι πολύ καλός - άριστος θα έλεγα - στην ανάδειξη διδακτόρων της θεολογίας αλλά και Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Τι να σας πώ; Ο κ. Καθηγητής δεν έχει το ταίρι του σ’ αυτά. Αλλά στην ανακήρυξη Αγίων και στην κατάθεση ορθόδοξης μαρτυρίας για το περιεχόμενο των Ιερών Κανόνων ο κ. Καθηγητής είναι - πιστέψτε με - αφερέγγυος.

Βρέστε το κουράγιο Σεβασμιότατε να πείτε ένα ευλόγησον για να περισώσετε ότι μπορεί να περισωθεί από το καταρρακωθέν επισκοπικό κύρος σας που αντανακλά - ως μη όφειλε - στο σύνολο της εικόνας της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment