Monday, October 22, 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ




ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Στο βίντεο της ανάρτησης βλέπουμε τον κ. Τσίπρα να παριστάνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης - και ποιος ξέρει; Στην Ελλάδα και στην Κύπρο όλα είναι πιθανά! - ακόμη και αυριανό πρωθυπουργό.!!! 

Γι’ αυτό και έσπευσε να υποβάλει τα σέβη του στον Οικουμενικό Πατριάρχη.!!!

Η μεταξύ των δύο ανδρών συζήτηση μπροστά στις κάμερες είναι από πολλές απόψεις αποκαλυπτική.

Καταρχήν η ασχετωσύνη του κ. Τσίπρα είναι εξόχως ψηλαφητή.

Και για ανέκδοτο είναι βαρύ ότι ο κύριος αυτός μπορεί κάποτε να γίνει ο πρωθυπουργός της πατρίδας μας.

Δεν τον έφτανε η ασχετωσύνη του είχε και τη φαεινή ιδέα να εξάρει τους διαθρησκειακούς διαλόγους!!!

Αλλο που δεν ήθελε ο Πατριάρχης! Αρπαξε την  ευκαιρία από τα μαλλιά και άρχισε το γνωστό τροπάριο περί της ανάγκης διεξαγωγής των διαθρησκειακών διαλόγων, κτλ., κτλ.!!!

Ανέφερε μάλιστα ότι σε λίγες μέρες θα πάει για διαθρησκειακή συνάντηση στη Βιέννη και προσπάθησε να μας πείσει ότι οι διαθρησκειακοί διάλογοι είναι σύμφωνοι με το πνεύμα του Ευαγγελίου και ότι δεν παραβιάζουν τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας.!!!

Λές και είπε ποτέ κανείς ότι ο διάλογος με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους είναι κάτι το απαγορευμένο.!!!

Για εκατομμυριοστή φορά επαναλαμβάνουμε ότι ΔΕΝ είμαστε εναντίον των διαλόγων. 

Αντίθετα τους θεωρούμε επιβεβλημένους αν διεξάγονται ως πράξη ευαγγελισμού των εκτός της Εκκλησίας κειμένων. 

Είμαστε όμως οπωσδήποτε εναντίον της αδίστακτης παράβασης των Ιερών Κανόνων με τις συνεχείς συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους, όπως είμαστε προπαντός σφοδρότατα εναντίον της συνομολόγησης προδοτικών συμφωνιών με τους αιρετικούς (Μπαλαμάντ, Σαμπεζύ, κτλ.) και της υπογραφής κοινών προδοτικών για την Ορθοδοξία κειμένων (Πόρτε Αλέγκρε, Ραβέννας κτλ).

Ο Παναγιότατος θεωρεί - όπως και ο Σεβασμιότατος Βολοκολάμσκ, όπως προκύπτει από πρόσφατη βιντεογραφημένη συνέντευξή του που ανάρτησε το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών ειδήσεων “Ρομφαία” - ότι οι διάλογοι είναι επιβεβλημένοι έστω και με τον αντιπαραγωγικό τρόπο που διεξάγονται μέχρι σήμερα, για την επίτευξη κάποιων εγκόσμιων στόχων: Ειρηνική συνύπαρξη θρησκειών, καταπολέμηση της εκκοσμίκευσης κτλ..

Ας τους διεξάγουν, λοιπόν, αλλά τους παρακαλούμε θερμά και υικά να μην καταπατούν τους Ιερούς Κανόνες με τις συμπροσευχές και να μη διαβεβαιώνουν ψευδώς ότι οι μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί πιστεύουν δήθεν στον ίδιο Θεό. 

Εμείς πιστεύουμε στον Ιησούν Χριστό τον "ποιητήν του ουρανού και τηε γης, τον σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου." 

Σε κάθε περίπτωση μέχρι στιγμής - τουλάχιστον - οι διαθρησκειακοί διάλογοι ΟΥΔΕΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ απέδωσαν εκτός από ανελέητη σφαγή των χριστιανών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Ούτε καν τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν κατόρθωσαν να ανοίξουν. 

Και κάτι τελευταίο. Δεν ξέρουμε αν στην κατ’ ιδίαν - μακρυά από τις κάμερες - συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Παναγιότατος βρήκε την ευκαιρία να ερωτήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν είναι παντρεμένος με τη μητέρα των δύο παιδιών του και αν τα έχει βαφτίσει τα κακόμοιρα. 

Αν όχι, ας τον προσκαλέσει “εις τα Αυλάς του Κυρίου” οικογενειακώς, για να τον παντρέψει με τη μητέρα των παιδιών του και για να βαφτίσει τα καυμένα τα παιδάκια. 
Τι φταίνε τα δύσμοιρα να μένουν αβάπτιστα για την ξεπερασμένη ιδεολογία του πατέρα τους - και ποιος ξέρει; - και της μητέρας τους; 

No comments:

Post a Comment