Wednesday, August 8, 2012

ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΘΑ ΣΑΣ "ΑΝΑΠΑΥΣΟΥΝ" κ. ΝΟΥΣΗ













ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΘΑ ΣΑΣ “ΑΝΑΠΑΥΣΟΥΝ” κ. ΝΟΥΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Είναι να μην πιει κανείς το νερό της θεολογίας του Γιανναρά. Από εκεί και πέραν μιλάμε για ισόβια πάθηση.

Ο κ. Νούσης δεν ήπιε απλά το νερό του Γιανναρά. Επαθε θεολογική μετάλλαξη από την αρρώστια της Γιανναρικής κακαδοξίας.

Τι είναι η θεολογία του Γιανναρά στην ουσία της;

Μεταφορά της “Φιλελεύθερης" Προτεσταντικής - και προσφάτως Παπικής - θεολογίας στον ορθόδοξο χώρο την οποία όμως έντυσε με ησυχαστικούς όρους και τη διάνθισε με αντιοργανωσιακές κορώνες!!!

Αλλά στο βάθος της Θεολογίας του Γιανναρά δεν υπάρχουν παρά μόνον “ογκανίσματα της σαρκός”.

Πρέπει να σας πω χωρίς περιστροφές, κ. Νούση, ότι λυπήθηκα ιδιαίτερα όταν διάβασα τα τελευταία σας άρθρα και σχόλια στην “Ιδιωτική οδό” επειδή υιοθετείτε τις Γιανναρικές κακοδοξίες για τις σχέσεις του αντρογύνου.

Αλλά δεν βλέπω τον λόγο της ανησυχίας σας.

Αν στομώσατε τη συνείδησή σας σε βαθμό που απορρίπτει τη διδασκαλία των Αγίων της Εκκλησίας (Ιερού Χρυσοστόμου, Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, των Ιερών Κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων, κτλ.) που εκφράζουν ομόφωνα τη διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου και γενικά της Αγίας Γραφής για το θέμα των σχέσεων του αντρογύνου, δεν έχετε παρά να πορευθείτε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου ή στο Μητροπολίτη Λεμεσού ή σε κάποιο πνευματικό που έχει την αναφορά του σε αυτούς, για να σας απαλλάξουν από κάθε ενοχή αναφορικά με την ακράτεια στις συζυγικές σχέσεις.

Ο “χαμογελαστός παππούς” (άκου Θεομπαιξία!) από την αιωνιότητα - τουτέστιν ο Ιωσήφ Βατοπαιδινός - άφησε ήδη “αγία” παρακαταθήκη στα πνευματικά του παιδιά και εγγόνια να καθοδηγούν πλανεμένα και κακόδοξα τους έγγαμους πιστούς για το θέμα της αποφυγής της τεκνογονίας.

Προς τι λοιπόν θορυβείτε και αρθρογραφείτε και σχολιάζετε το θέμα;

Πορευθείτε στο Βατοπαίδι - κατά την επόμενη επίσκεψή σας στο Αγιον Ορος - για να κατασιγάσετε, να φιμώσετε και να εμπαίξετε τη συνείδησή σας ότι οι έγγαμοι δεν πρέπει να εγκρατεύονται και ότι η άσκηση της εγκρατείας αφορά μόνον τους μοναχούς.

Για δεκαετίες στην Κύπρο δεκάδες πνευματικοί, που έχουν την πνευματική τους αναφορά στον Αγιο Λεμεσού και στους Βατοπαιδινούς, καθοδηγούν πλανεμένα τους έγγαμους - του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού τη ετεροδιδασκαλία επόμενοι - τη αφάτω λύπη των πνευματικών της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, της Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης, αλλά και των αδελφοτήτων και πολλών άλλων παραδοσιακών πνευματικών (επισκόπων και πρεσβυτέρων), οι οποίοι καθοδηγούν κατά Θεόν τα πνευματικά τους παιδιά και όχι σύμφωνα με την ετεροδιδασκαλία του π. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού τον οποίο ορισμένοι έχουν την απύθμενη θρασύτητα να παρουσιάζουν ως άγιο της Εκκλησίας.

Θα δώσουν πάντως στο Θεό λόγο γι’ αυτό. Να το ξέρουν, επειδή τα στοιχεία που υπάρχουν είναι συντριπτικά.

Τα συνοψίζω.
1.) Αυτή η πρακτική ακολουθείται για ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ από ΟΛΟΥΣ τους πνευματικούς που εξαρτούνται από τη Μονή Βατοπαιδίου και από τον Αγιο Λεμεσού.
2.) Ο Σεβασμιότατος Λεμεσού - ως ηγούμενος του Μαχαιρά - εντολή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄έκανε σεμινάριο στους ιερείς της Αρχιεπισκοπής που θα γίνονταν πνευματικοί κατά το οποίο έδινε καθαρά αντόρθοδοξη γραμμή στις σχέσεις των εγγάμων απολύτως όμως σύμφωνη με την πλανεμένη διδασκαλία του π. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Με άλλα λόγια. Εις μαρτυρίαν των ισχυρισμών μου ότι οι εκ του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού εξαρτώμενοι πνευματικοί - και μιλάμε για πολλές δεκάδες πνευματικούς και στην Κύπρο και στην Ελλάδα και στο Αγιον Ορος - οι οποίοι με τη σειρά τους εξομολογούν χιλιάδες ή για να ακριβολογούμε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους είναι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι τα έκγονα του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού καθοδηγούν κακόδοξα τα πνευματικά τους παιδιά στο θέμα των σχέσεων των εγγάμων και της αποφυγής της τεκνογονίας.

Αντί λοιπόν να εκβάλλετε κακόδοξες θεολογικές κραυγές που προσφυώς απεκλήθησαν “Γιανναρικά ογκανίσματα της σαρκός”, κ. Νούση, πηγαίνετε αδελφέ μου στο Βατοπαίδι για να αναπαυθείτε κατά την επιθυμία της καρδίας ή μάλλον κατά την επιθυμία του "ογκανίσματος της σάρκας σας".

Μη βαρύνετε σας παρακαλώ περισσότερον την ψυχή σας επειδή ένα πράγμα είναι να μην μπορεί κάποιος να εγκρατευτεί και διαφορετικό πράγμα να κάνει διδασκαλία ή πρακτική στο εξομολογητήριο την αποφυγή της τεκνογονίας.


ΠΗΓΗ:

Ιδιωτική Οδός

No comments:

Post a Comment