Monday, August 6, 2012

ΤΙ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΕΘ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑΣ


















ΤΙ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΕΘ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Τα παραρτήματα της ΠΕΘ των νομών Μεσσηνίας, Αργολίδος, Πιερίας και Ηλείας απέστειλαν στον Μακαριότατο λίαν αξιόλογες παρατηρήσεις για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών.


Και ενώ πρέπει να επαινεθεί εκθύμως η προθυμία των θεολόγων της ΠΕΘ των εν λόγω Νομών να μελετήσουν σοβαρά τα νέα Προγράμματα Σπουδών και να καταγράψουν τη ριζική διαφωνία τους με το θρησκειολογικό και οικουμενιστικό τους περιεχόμενο, πρέπει ταυτόχρονα να επισημανθεί ότι κάνουν δύο σοβαρές παραλείψεις.


Αποφεύγουν να καταγράψουν


1.) Ποιος εκπόνησε τα εν λόγω απαράδεκτα προγράμματα, και

2.) Ποιος καλύπτει, στηρίζει και βοηθά τα μέγιστα την υλοποίησή τους.


Ουδεμία αμφιβολία υπάρχει ότι οι καλοί συνάδελφοι της ΠΕΘ των εν λόγω Νομών έκαναν πολύ προσεκτική δουλειά και είπαν ευθαρσώς και με ομολογιακό φρόνημα σε ποια σημεία και γιατί διαφωνούν με το οικουμενιστικό, θρησκειολογικό και πολυπολιτισμικό περιεχόμενο των νέων Προγραμμάτων Σπουδών.


Δυστυχώς όμως άφησαν στο απυρόβλητο τον κατεξοχήν υπεύθυνο του μελετώμενου εγκλήματος τον προσφυώς αποκαλούμενο “κακό δαίμονα” του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου.


Και όχι μόνον αποσιώπησαν τον ένοχο του εγκλήματος, οι καλοί συνάδελφοι, αλλά ούτε καν ανέφεραν ότι στήριγμα, δόρυ και ασπίδα του κ. Γιαγκάζογλου τυγχάνει αυτός ούτος "ο διά τας αμαρτίας ημών" Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.


Ενόσω ο Μακαριότατος νιώθει ότι δεν τον αγγίζουν προσωπικά - με σοβαρό κόστος - οι συνέπειες του κακουργήματος που διαπράττει σε βάρος της παιδείας, της πατρίδας και της Εκκλησίας μας και που προσπαθεί να υλοποιήσει σε σαφή αντίθεση της σχετικής πρόνοιας του Συντάγματος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει απτόητος το φθοροποιό έργο του.


Αντιλαμβανόμαστε φυσικά τη δυσχέρεια των καλών συναδέλφων να πουν "τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη". Πλην όμως διαφορετικά “ουκ έσται παύλα κακών”.

No comments:

Post a Comment