Monday, August 13, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ, ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
__________

Γεωργίου Κουγιουμτζόγλου, Πρεσβυτέρου - Ταξιάρχου εν αποστρατεία, Ηγέτες και ηγεσία, Μία ορθόδοξη προσέγγιση, Θεσσαλονίκη 2012, σσ. 252.
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Καρπός της διπλής ιδιότητάς του ως ιερέως και ανώτερου στρατιωτικού εν αποστρατεία είναι το παρόν πόνημα του λίαν σεβαστού μας π. Γεώργιου Κουγιουμτζόγλου.

Ευσεβέστατος πολύτεκνος κληρικός, ο αιδεσιμολογιότατος π. Γεώργιος, ανήλθε παράλληλα σε ανώτατη θέση της ηγεσίας του στρατού. Τι το πιο φυσικό επομένως να τον προλβηματίζει η κατά Χριστόν έννοια του ηγέτη;

Ο π. Γεώργιος αναπτύσσει το θέμα συστηματικά με πνευματικά κριτήρια και χρησιμοποιεί ως παραδείγματα τον Μέγα Κωνσταντίνο, τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια και τον Αγιο Χρυσόστομο Σμύρνης.

Στόχος του βιβλίου να διδάξει ότι ένα ηγέτης πρέπει να εμπνέει και να καθοδηγεί με την αρετή και το ανύστακτο θυσιαστικό του παράδειγμα τους αρχομένους.

Η έκδοση είναι λίαν καλαίσθητη και το βιβλίο ευανάγνωστο, ορθά οργανωμένο και βοηθεί τον αναγνώστη να καταλήξει σε εποικοδομητικά συμπεράσματα.

Συγχαίρουμε θερμά και υικά τον ευλαβή συγγραφέα.

Ας μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι ο π. Γεώργιος ασχολείται συστηματικά και με το θέμα του γάμου σε μια εποχή που η πολυτεκνία και η τεκνογονία βάλλονται πανταχόθεν.

Οχι μόνον από κοσμικούς ανθρώπους, αλλά και από θεολόγους, μοναχούς και κληρικούς, οι οποίοι καθοδηγούν το λαό του Θεού σε αντιασκητικές και αντορθόξοξες πρακτικές.

No comments:

Post a Comment