Wednesday, August 8, 2012

ΔΕΝ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΛΛΑ Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΟΙ ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ


ΔΕΝ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΑ Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΟΙ ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ιδιωτική Οδός” του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου:

"Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απέστειλε σε όλους τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά - όπως φάνηκε στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας - και σε ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου, τα πρακτικά της ημερίδας που διοργάνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο για την "Μεταπατερική αίρεση".

Σήμερα η Ιδιωτική Οδός δημοσιεύει τη συνοδευτική των πρακτικών επιστολή του Σεβ. Πειραιώς, η οποία είναι, όπως όλα τα κείμενα του Σεβασμιωτάτου, λίαν διαφωτιστική. Απευθυνόμενος, λοιπόν, εις ένα έκαστον των αρχιερέων γράφει (προφανώς η επιστολή είναι πανομοιότυπη):

“Αγαπητέ και πολυτίμητε εν Χριστώ αδελφέ,
Εγνωσμένης ούσης της Υμετέρας Κανονικής ευαισθησίας και αγλαοκάρπου και χαριτοβρύτου της Υμετέρας εξαιρέτου διακονίας εν τη Αγιωτάτη Ορθοδόξω Καθολική Εκκλησία, φιλαδέλφως αποστέλλομεν Υμίν, τα πρακτικά της διεξαχθείσης Ημερίδος εν τη καθ' ημάς Ι. Μητροπόλει τη 15η Φεβρουαρίου οδεύοντος έτους με θέμα: "Πατερική Θεολογία και Μεταπατερική Αίρεση".

Επειδή Υμείς ως Εκκλησιαστικός εμπειρότατος ανήρ προμαχείτε της ακαινοτομήτου και αμωμήτου πίστεως ημών πολυειδώς και εμπόνως παρακαλούμεν όπως ενημερωθήτε διά των εμπεριστατωμένων εισηγήσεων επί του ενσκήψαντος ειρημένου θέματος διασαλευομένης της ειρήνης της Αγιωτάτης ημών Εκκλησίας εξ οθνείων κακοδοξιών άστινας απεργάζονται αι καινοφανείς ετεροδιδασκαλίαι ως η "πλουραλιστική θεολογία", η "φεμινιστική θεολογία", η "θεολογία της απελευθερώσεως", η "συναφειακή θεολογία" κλπ εμπνεόμεναι και κατευθυνόμεναι υπό της Νέας Εποχής.

Όθεν, εκφράζοντες Υμίν ευγνώμονας ευχαριστίας εκ προοιμίου διά τον κόπον της αναγνώσεως ταπεινώς και φιλαδέλφως δεόμεθα τω Παναχράντω Δομήτορι της Αγιωτάτης ημών Εκκλησίας όπως περισκέπη την Υμετέραν Θεοτίμητον Σεβασμιότητα και καταστέφη την Υμετέραν αγλαόκαρπον Ποιμαντορίαν.

Είησαν τα έτη Υμών όλβια υγιεινά και πανευφρόσυνα.

Μετά πλείστης φιλαδελφίας και εξαιρέτου τιμής,
Ο Πειραιώς Σεραφείμ”

Ο κ. Ανδριόπουλος προσπαθεί προφανώς να εκθέσει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ στα μάτια των παραδοσιακών πιστών επειδή αποστέλλει τα πρακτικά του συνεδρίου που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολή του σε όλους τους Ιεράρχες εντός και εκτός της Ελλάδας με λόγους λίαν επαινετικούς για το πρόσωπο, τη διακονία και την εν Χριστώ μαρτυρία τους.

Αντί να ειρωνεύεται ο κ. Ανδριόπουλος τον Σεβασμιότατο κ. Σεραφείμ επειδή προσπαθεί καθηκόντως και με ευγένεια ψυχής να φιλοτιμήσει τους οικουμενιστές, νεωτεριστές και μεταπατερικούς ιεράρχες για να ενσκύψουν σοβαρά - ως έχουν χρέος - στη μεταπατερική αίρεση, θα ήταν πολύ προτιμότερο να απευθυνθεί στους παραβάτες των επισκοπικών όρκων τους αρχιερείς που στηρίζουν αντορθόδοξες πρακτικές και θεολογίες όπως της μεταπατερικής θεολογίας, και να τους υπενθυμίσει ότι - κατά την εις επίσκοπο χειροτονία τους - ορκίστηκαν ενώπιον Θεού και ανθρώπων να είναι φύλακες - και όχι παραβάτες - των δογμάτων της πίστεως και των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας.

Να προσθέσουμε μάλιστα ότι η ευγένεια της επιστολής του Σεβασμιότατου Πειραιώς εκθέτει ακόμη πιο σοβαρά τον κακόδοξο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, ο οποίος επέστρεψε με τόσο προσβλητικό τρόπο τα πρακτικά στον Αγιο Πειραιώς παρόλον ότι τα συνόδευσε με μια τόσο ευγενική, φιλάδελφη και τιμητική επιστολή.

Τι να σας πω κ. Ανδριόπουλε μου;

Προσωπικά δεν εξεπλάγην ποσώς από τη στάση του Αυστραλίας. Το αντίθετο θα με εξέπληττε. Αν ο Αυστραλίας επεδείκνυε “for a change!” - και μια φορά έστω στη ζωή του - κόσμια συμπεριφορά και σύμφωνη με το ήθος που πρέπει να έχει ένας ορθόδοξος επίσκοπος.

No comments:

Post a Comment