Tuesday, August 16, 2011

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Η "ΑΚΕΛΙΚΗ ΦΡΑΞΙΑ" ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ Η "ΑΚΕΛΙΚΗ ΦΡΑΞΙΑ" ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Δεν πρέπει, δήλωσε ο Σεβασμιότατος Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, οι πολιτικοί να πολιτεύοναι με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2013, αλλά με γνώμονα τα συμφέροντα του έθνους.
Ποιος λογικός άνθρωπος θα μπορούσε να διαφωνήσει με αυτή την άποψη;
ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
______________
Σειρά μας όμως τώρα να υποβάλουμε στο Σεβασμιότατο ορισμένες ερωτήσεις;
Οντως! Οι πολιτικοί δεν επιτρέπεται να πολιτεύονται με γνώμονα τις επόμενες Προεδρικές εκλογές!
Οι επίσκοποι άραγε;
Επιτρέπεται να πολιτεύονται - και μάλιστα από άμβωνος - με γνώμονα τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, οι οποίες δεν έχουν προκηρυχθεί μια και ο Αρχιεπίσκοπος ζει και χαίρει άκρας υγείας;
ΑΓΙΕ ΚΥΚΚΟΥ! ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΑ;
_____________
Ερώτηση δεύτερη:
Αγιε Κύκκου! Τι δουλειά είχατε να πάτε στο προεδρικό μόνος εσείς από τους 17 αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου;
Γιατί όλη αυτή η αδημονία να συνεορτάσετε με τα συντρόφια του ΑΚΕΛ, με το Χριστόφια και με τα Εδονόπουλα, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες πολιορκούσαν το Προεδρικό επειδή ο ανίκανος, εκκλησιομάχος και εθνομειοδοτης πρόεδρος έφερε την πατρίδα μας στο έσχατο όριο της απόγνωσης;
ΑΠΟΛΥΤΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ
________________
Είναι δυνατόν να μην κατανοείτε ότι ο κ. Χριστόφιας φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στο Μαρί;
Δεν είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
Βάσει του Συντάγματος δεν είναι ο μόνος αρμόδιος να διορίζει και να παύει κατά το δοκούν τους υπουργούς και όλους τους ανώτατους αξιωματούχους του κράτους;
Βάσει ποιας λογικής ή συνταγματικής ευθύνης δεν είναι ο μόνος ένοχος για όσα κακά βρήκαν την πατρίδα μας;
Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ
___________
Αλλά πέραν της απόλυτης ευθύνης, που βαρύνει τους ώμους του Προέδρου Χριστόφια για τη θανατηφόρα έκρηξη και την οικονομική καταιγίδα που έπληξε την Κύπρο, ο Σεβ. Κύκκου Νικηφόρος δεν άκουσε ότι ξεπούλησε κυριολεκτικά την πατρίδα μας στο Ταλάτ εν αγνοία των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων στην Κύπρο και σε κραυγαλέα αντίθεση με τις θέσεις που υποστήριζαν;
Αγνοεί ότι τις υποχωρήσεις που έκανε ο Χριστόφιας στον Ταλάτ τις τσέπωσαν οι Ερογλου και Ερντογάν και τώρα ζητούν και άλλα;
Λες και υπάρχει τίποτε άλλο να τους δοθεί, αφού ο πρόεδρος της καταστροφής τους παραχώρησε τα πάντα χωρίς να εξασφαλίσει κανένα αντάλλαγμα για την Κύπρο!
Τι δουλειά έχετε να υποστηρίζετε ένα εθνομειοδότη Πρόεδρο, Σεβασμιότατε;
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
____________
Οσο για το περιεχόμενο της ομιλίας σας την ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κύκκου “περί ενότητος”, ο έστιν μεθερμηνευόμενον άνευ όρων αποδοχή των εθνομειοδοτικών προτάσεων του Χριστόφια στους Τούρκους, όπου χιλιάδες πιστών είχαν προσέλθει για να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο τι φω και τι λαλήσω;
Σεβασμιότατε. Εσείς γράψατε την ομιλία ή ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ και σεις την εκφωνήσατε;
Σε κάθε περίπτωση ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Αντρος Κυπριανού επέκρινε το Μακαριότατο επειδή μίλησε πρόσφατα για το ίδιο θέμα. Για να δούμε τώρα αν θα τον ενοχλησει η ομιλία του Σεβασμιότατου Κύκκου που είναι γραμμένη verbatim σύμφωνα με τις ντιρεκτίβες και την προπαγάνδα του ΑΚΕΛ.

ΠΟΝΤΑΡΑΤΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΛΟΓΟ!
____________
Σεβασμιότατε! Τόσον δύσκολο είναι να αντιληφθείτε ότι έχετε ποντάρει σε λάθος άλογο για να κατακτήσετε τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, που ειρήσθω εν παρόδω δεν είναι καν κενός;
Το άλογο που ποντάρατε είναι κουτσό, Σεβασμιότατε, και δεν μπορεί να σας φέρει στο τέρμα.
Αλλά και να σας εξασφάλιζε τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο τι θα κατορθώνατε;
Να γίνεται ο ερυθροφρούραρχος του Προέδρου Χριστόφια με την ίδια έννοια που ο εν παντί ανάξιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ο πρασινοφρούραχος της Εκκλησίας της Ελλάδος;
Χαρά στη φιλοδοξία!
Παραθέτουμε στη συνέχεια τις ειδήσεις που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.
*****
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: “ΟΣΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ”
__________
Στην αναποφασιστικότητα των κυβερνώντων οφείλεται δυστυχώς το τραγικό συμβάν στο Μαρί, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
Δε θα φτάναμε, ανέφερε, σε αυτό το τραγικό γεγονός, αν ήταν άνθρωποι (οι κυβερνώντες) των αποφάσεων.
Ερωτηθείς κατά πόσο συμφωνεί στο να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι δεν του πέφτει λόγος. Αυτά, προσέθεσε, τα αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί.
Εκείνο που έπρεπε να γίνει, σημείωσε, ήταν να μη χαθούν ζωές. Ασφαλώς, κατέληξε, κάποιοι φταίνε και επιτέλους πρέπει να πληρώσουν
Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ. Γ. Γ. ΤΟΥ ΑΚΕΛ: Παγκόσμιο φαινόμενο ο Αρχιεπίσκοπος
______________
Έκπληξη εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου σε θέματα οικονομίας. Πρέπει η Κύπρος να αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, υπογράμμισε ο Άντρος Κυπριανού, ο Αρχιεπίσκοπος να τοποθετείται σε όλα τα θέματα έκτός από εκείνα που απορρέουν σε εκείνον ως προκαθήμενος της Εκκλησίας.
ΠΗΓΗ:
Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”,
Καθημερινή
*****
AΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ!
________________
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αρχιεπίσκοπος μετά τις χθεσινές απαντητικές δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού. Ο Μακαριότατος σε συνέντεξη του στο Ράδιο Πρώτο, απάντησε στον Γ.Γ., ενώ δεν δίστασε να μιλήσει τόσο για το ενεργειακό όσο και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μαρί.
«Εγώ απαντώ σε αυτά που με ρωτούν οι δημοσιογράφοι. Όταν με ρωτούν για το Μαρί θα τους λέω για την Παναγία; Όταν με ρωτούν για τα οικονομικά θα τους λέω για την μετάσταση της Παναγίας από την γη στον ουρανό; διερωτήθηκε. Είπε πως δεν τον ενοχλούν δηλώσεις όπως αυτές του κ. Κυπριανού.
«Έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Νομίζω ότι ο λαός μας έχει υψηλό επίπεδο νοημοσύνης και καταλαμβαίνει ποιοι λαϊκίζουν και ποιοι όχι. Ποτέ δεν έκανα λαϊκισμό και ούτε με ενδιαφέρει. Εμένα με ενδιαφέρει ο τόπος τούτος. Να επιβιώσει αυτός ο λαός στην γη των πατέρων του.»
Ο Αρχιεπίσκοπος υποστήριξε πως το ενεργειακό δεν έτυχε σωστού χειρισμού από την κυβέρνηση και ενδεχόμενες συμμαχίες συνεκμετάλλευσης της ΑΟΖ με κράτη όπως οι ΗΠΑ η Γαλλία η Γερμανία, δεν αξιοποιήθηκαν.
Ποιο χέρι τούρκικο θα άπλωνε χέρι σε γεωτρύπανο αυτών των χωρών διερωτήθηκε ο Μακαριότατος. Πρέπει να έχεις όραμα και να βλέπεις μακριά είπε ο Μακαριότατος. Είπε επίσης πως το Φυσικό Αέριο είναι δώρο θεού και η σωστή εκμετάλλευση του θα έβγαζε την χώρα μας από πολλά αδιέξοδα.
Όταν ρωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση έπρεπε να παραιτηθεί μετά τα τραγικά συμβάντα στο Μαρί, ο Αρχιεπίσκοπος άφησε να νοηθεί πως αυτό έπρεπε να πράξει.
«Αν τους εδίδαμε εντολή να καταστρέψουν αυτό τον τόπο δεν θα τα κατάφερναν τόσο ωραία», είπε. Πρέπει οι πάντες να εργαστούμε ώστε να μην αφήσουμε τον τόπο να καταστραφεί.
Τέλος άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης για την σιγή που τήρησαν μετά τα τραγικά συμβάντα καθώς και για τον χειρισμό του ενεργειακού θέματος. Η εκκλησία ως ο αρχαιότερος θεσμός της Κύπρου θα πάρει θέση για όλα και θα κάνει το καθήκον της ενώπιον του λαού όταν έρθει η ώρα.

ΠΗΓΗ:
Ακτίνες,
sigmalive.com/410367

No comments:

Post a Comment