Saturday, August 13, 2011

ΤΖΑΜΙΑ ΝΑΙ! ΣΑΡΙΑ ΟΧΙ!


ΤΖΑΜΙΑ ΝΑΙ! ΣΑΡΙΑ ΟΧΙ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Οι προυποθέσεις που έθεσαν σημαίνοντες Ιταλοί πολιτευτές του Μιλάνου για τη δημιουργία τζαμιών είναι πολύ σημαντικές, όχι μόνον για το Μιλάνο και την Ιταλία, αλλά και για την Ευρώπη και όλο το Δυτικό κόσμο.


Οχι στη σαρία αλλά σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Οχι στη δημιουργία Ισλαμικών κέντρων τύπου Ντουόμο.

Οχι προσπάθεια αλλαγής της εθνικής φυσιογνωμίας, αλλά ένταξη στην κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας όσων μεταναστεύουν.


Κανείς δεν έχει αντίρρηση οι μουσουλμάνοι να έχουν τους δικούς τους τόπους λατρείας.


Κανείς δεν διαφωνεί ότι δεν πρέπει να ασκούνται διακρίσεις σε βάρος μιας ομάδας πολιτών για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

__________


Αλλα είναι που ενοχλούν.


Οταν έρχονται παράνομα μαζικά για να αλλοτριώσουν τη φυσιογνωμία μιας χώρας.


Οταν έρχονται και δημιουργούν γκέτο όπου επιβάλλουν άτυπα τη σαρία (όπως συμβαίνει λ.χ. σε ορισμένες συνοικίες του Λονδίνου).


Οταν με τη δημιουργία Ισλαμικών Κέντρων εκπαιδεύουν ακόμη και τα παιδιά στον “τζιχάντ” και στην τρομοκρατία.


Οταν δημιουργούν γκέτο στα οποία ακόμη και η τόσον ανεκτική Σουηδική αστυνομία φοβάται να κάνει περιπολίες στο ισλαμικό γκέτο της Στοκχόλμης.


Οταν αυτό τούτο το Δημοκρατικό πολίτευμα και η εθνική φυσιογνωμία ενός έθνους διατρέχουν έσχατο κίνδυνο τότε αλίμονον αν δεν είχαμε αντίρρηση.


Αλίμονον αν δεν προσπαθούσαμε να σταματήσουμε το αναίμακτο ισλαμικό πραξικόπημα που οι μουσουλμάνοι προωθούν με ταχύτατους ρυθμούς σε όλη την Ευρώπη βάσει σχεδίου (βλέπε δηλώσεις Οζάλ και Καντάφι)!


ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ

________


Στην προσπάθεια αυτή οι Ισλαμιστές έχουν τρεις ισχυρούς σύμμαχους

1.) Την υπογεννητικότητα των Ευρωπαίων,

2.) Την υπεργεννητικότητα των μουσουλμάνων,

3.) Την άγρια και δόλια εκμετάλλευση του δημοκρατικού πολιτεύματος και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που παρέχουν οι δυτικές χώρες σε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν άλλο σκοπό παρά την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Δεν ξεχνούμε ότι ο Χίτλερ δεν κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα αλλά πέτυχε την ανοδό του στην εξουσία, επειδή εξεμεταλλεύθη τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις δημοκρατικες διαδικασίες.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

=============


Στη δημιουργία πολλών μικρών τζαμιών στις γειτονιές του Μιλάνου και όχι ενός «ισλαμικού Ντουόμο», συμφωνούν κοινότητες μουσουλμάνων και τοπικές αρχές στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, δείχνοντας έναν δρόμο άρσης του αδιεξόδου, στο οποίο φαινομενικά τουλάχιστον έμοιαζαν να έχουν φτάσει κάποιες περιστασιακές συνομιλίες.


Το Coim (συντονιστικό όργανο των μουσουλμανικών οργανώσεων του Μιλάνου) θεωρεί θέμα προτεραιότητας τα μικρά τζαμιά χωρίς, ωστόσο, να εγκαταλείπει τη διεκδίκηση ενός χώρου «που θα αντιπροσωπεύει με αξιοπρέπεια τη θρησκεία μας», όπως είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του ισλαμικού κέντρου του Μιλάνου, Αμπντέλ Χαμίντ Σαάρι. Ουδέποτε όμως, δηλώνει, ετέθη θέμα ενός μεγαλειώδους τεμένους, σε αντίθεση με ό,τι υποστήριζαν τα δεξιά κόμματα. Ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στο Μιλάνο Κάρλο Μασερόλι δεν διαφωνεί με την κατασκευή μικρών τζαμιών «υπό την προυπόθεση οι χώροι να είναι οι κατάλληλοι και οι συνομιλητές να έχουν διαπιστευτήρια». Και όταν λένε «διαπιστευτήρια» εννοούν, όπως εξηγεί η ευρωβουλευτής του PDL από τη Λομβαρδία, Λάουρα Κόμα «να είναι άνθρωποι που θα σέβονται τους ιταλικούς νόμους, που δεν θα κλείνουν το μάτι στη σαρία, θα πιστεύουν στις αξίες της Δύσης, στην ελευθερία του ατόμου, την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και θα δείχνουν ότι επιθυμούν την ένταξή τους» στην κοινωνία. Στο Μιλάνο, υπερβαίνουν τις 100.000 οι μουσουλμάνοι που είναι γραμμένοι στα δημοτολόγια.


ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ,


www.enet.gr

No comments:

Post a Comment